Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1978872 пати)

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
Може бил добар на времето кога немало друг кардиохирург, можеби и сега е добар тотално небитно, ама факт е дека е станат алчно к**иле желно за пари. ЖМ Клиника избегнување со најширок лак, барем засега, додека е решен да ограбува и додека никој ништо не му може. 
Истото и за другите пред се приватни важи, ама во моментов ЖМ води неприкосновено на врвот, за негова среќа, а за жал на нас/сите останати.
« Последно менување: 23 Септември 2021, 11:05:43 am Inter1 »

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20397
Што е различна жан митрев од другите приватни? Поскапи се?

Отсутен Inter1

• Редовен
Пишав, читај и толкувај како сакаш. Твоја е желба кај сакаш да одиш. Ама да имаше закон во државава ЖМ одамва во затвор ќе беше.
А различна/слична е во тоа што води во желбата да те осакати ако треба за пари (ова и фигуративно и буквално). Другите засега имаат барем минимална задршка, а таму нема... Цедење до последен денар.
Инаку за опрема нема збор, врвна.

Отсутен darkomic

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 382
Работев 4 и пол години во Џонсон Мети. На секои две години одевме на систематски преглед а секоја година одевме на тестирање за алергенска осетливост на платина. На почетокот прегледите се вршеле во Систина но потоа се префрлиле во Медицина на Трудот во Чаир. Причината била дека наплатиле убава сума на пари за непотребни снимања и испитувања на еден од менаџерите. Менаџерите имаја подетален, а со тоа и поскап, систематски преглед. Наводно на една од снимките му откриле „нешто“ и човекот го викнаја и беспотребно го исплашија и измалтретираја со тестирања и снимања. На крајот испаднало дека не е ништо ама тие морале демек да проверат и нормално и наплатат. После ова Џонсон Мети повеќе со нив немаше никаква соработка.

Отсутен darkomic

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 382
Посебна приказна се породувањата по приватните клиники. Кога ќе почине родилка во било која државна клиника на сите медиуми се разгласува и темата се врти со денови. А ако тоа се случи на некоја приватна клиника никој нема јајца ни да објави. А да не зборуваме за родилки со проблематична бременост кои одбиваат да ги породат туку ги препраќаат во државна или ГАК иако дотогаш уредно им ја воделе бременоста.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
Пишав, читај и толкувај како сакаш. Твоја е желба кај сакаш да одиш. Ама да имаше закон во државава ЖМ одамва во затвор ќе беше.
А различна/слична е во тоа што води во желбата да те осакати ако треба за пари (ова и фигуративно и буквално). Другите засега имаат барем минимална задршка, а таму нема... Цедење до последен денар.
Инаку за опрема нема збор, врвна.

Ништо немаш пишано, затоа и прашав.

Отсутен Inter1

• Редовен
Дрт џизс или како и да се викаш, оди замарај други луѓе. Не ти сум другарче па да се допишуваме. Ако не можеш да сфатиш напишано, викни си некој попаметен нека ти прераскаже.

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
So  ZM samo negativno iskustvo i to ne za mala rabota. Podaleku od niv
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
Дрт џизс или како и да се викаш, оди замарај други луѓе. Не ти сум другарче па да се допишуваме. Ако не можеш да сфатиш напишано, викни си некој попаметен нека ти прераскаже.

Во право си, ќе чекам некој попаметен од тебе да пише што точно е проблемот со ЖМ. А во иднина ако немаш намера да дискутираш на форум не ни пишувај ништо, само замараш народ за без потреба.

Отсутен Inter1

• Редовен
Попаметен од мене има, а поглупав од тебе не. Ете разлика ;)
Убав ден и не ме замарај веќе, на било која тема немој да помислиш ни реплај ни ништо само игнорирај ме, како што јас пробувам глупоста твоја да ја игнорирам секој ден.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
Попаметен од мене има, а поглупав од тебе не. Ете разлика ;)
Убав ден и не ме замарај веќе, на било која тема немој да помислиш ни реплај ни ништо само игнорирај ме, како што јас пробувам глупоста твоја да ја игнорирам секој ден.

Жал ми е што толку се замараш, излези малце надвор и вакцинирај се успат.

Отсутен Inter1

• Редовен
Џабе ти со сите вакцини. Пак ум не доаѓа.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда

Не знам како уште не научи, навреди нема да те направат ни паметен, ни да си во право. :)

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2322
Утрово стигнав до модуларната каде што се зема брис за ковид тест,се двоумев дали да се тестирам или не,но си реков што биде нека биде.Ми зедоа брис и се поздравив.Ми рече нели го чекаш резултатот,ми велам какво чекање одам на лозјето имам над 3тона грозје спремно за изнесување и товарање.Ме погледна со тупа фаца,како на лозјето ќе одиш ми вика.Па така убаво му викам ќе одам,а резултатот ме прашува на матичната ќе и го пратам,на кој сакаш прати го ми реков и заминав.Кај 10:30 добив повик од матичниот лекар со информација дека сум негативен.Изненаден сум малку.Очекував позитивен.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен Inter1

• Редовен

Не знам како уште не научи, навреди нема да те направат ни паметен, ни да си во право. :)

Од кога вистината ти е навреда? Нити те навредив нити излажав. Само факти утврдуваме. Поздрав.