Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1980782 пати)

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30817
    • CARclub.mk
Јас веќе мање-више се помирив дека ќе мора бустер еднаш годишно. Дали инекција, дали од тие новите интраназални што ги спремаат... Небитно.

И океј, тоа е тоа.

Него, @Stratro, FDA најверојатно ќе ја одобри официјално вакцината од понеделник. Можеш и без термин сега да одиш. :)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22378

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45189
  • Il Moderatore
@Stratro, кога ФДА ќе ја одобри целосно (а ќе ја одобри), што ќе биде следниот изговор?

Него, @Stratro, FDA најверојатно ќе ја одобри официјално вакцината од понеделник. Можеш и без термин сега да одиш. :)

Која?

Знаев  дека ќе биде „Е ја не ја сакам таа одобрената, ја сакам руската“ :)
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30817
    • CARclub.mk

Отсутен Stratro

• Легенда
Со Господ напред.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612
А кога ќе почне кај нас трета доза?

Цел свет навелико се ревакцинира (бустира - ко божем текила)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34539
  • Таков е животот... јебига
Со Господ напред.

Со кој господ, има повеќе од 1000 богови познати низ историјата и сегашноста.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612
https://sdk.mk/index.php/naslovna/116-iljadi-novi-vaktsinirani-otkako-vladata-soopshti-deka-ke-se-bara-potvrda-za-vaktsinatsija-za-vlez-vo-kafulina-i-kafeani/

Хахаха, и тоа само за 2 недели.
Да ја воведеа мерката од почетокот сега сите ќе бевме вакцинирани :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
https://sdk.mk/index.php/naslovna/116-iljadi-novi-vaktsinirani-otkako-vladata-soopshti-deka-ke-se-bara-potvrda-za-vaktsinatsija-za-vlez-vo-kafulina-i-kafeani/

Хахаха, и тоа само за 2 недели.
Да ја воведеа мерката од почетокот сега сите ќе бевме вакцинирани :)
Уште дузина вакви мерки и ќе ја биде работата.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6707
Што ти значи кафана еј 😄

Отсутен Stratro

• Легенда
Со Господ напред.

Со кој господ, има повеќе од 1000 богови познати низ историјата и сегашноста.

.. со истиот на кој ти ќе му се молиш ако авионот почне да паѓа.  ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
Богот A.И.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
За канцерот на општеството - „вакциналните фанатици“ што се исто опасни колку и другите радикали антивакциналните фанатици и колку “мерките“ за одење во кафана ќе доразболат ххх луѓе кои ќе си мислат дека се заштитени со првото боцкање... уште еднаш линкот и мислењето од Др. Данилоски. А одговорот се претпоставува, провизијата што ја земаат за секоја вакцина.

https://doktori.com.mk/2021/08/21/stav-i-nekolku-prashana-do-komisijata-za-zarazni-bolesti/

П.С. Не мора да забранат кафана, да даваа по 1000 денари или барем по едно кафе гратис со пенкало и упаљач уште повеќе вакцинирани ќе имаше. Ситни души може да натераш/мотивираш само со ситни награди, не треба друго.
« Последно менување: 21 Август 2021, 14:53:20 pm Inter1 »

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45189
  • Il Moderatore
За канцерот на општеството - „вакциналните фанатици“ што се исто опасни колку и другите радикали антивакциналните фанатици и колку “мерките“ за одење во кафана ќе доразболат ххх луѓе кои ќе си мислат дека се заштитени со првото боцкање... уште еднаш линкот и мислењето од Др. Данилоски. А одговорот се претпоставува, провизијата што ја земаат за секоја вакцина.

https://doktori.com.mk/2021/08/21/stav-i-nekolku-prashana-do-komisijata-za-zarazni-bolesti/

П.С. Не мора да забранат кафана, да даваа по 1000 денари или барем по едно кафе гратис со пенкало и упаљач уште повеќе вакцинирани ќе имаше. Ситни души може да натераш/мотивираш само со ситни награди, не треба друго.

Никаде во текстот не видов како „вакциналните фанатици“ се опасни.

Се` што гледам, е критика на мерките кои се сега на сила.

Можда нешто пропуштам во текстот?
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.