Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1980580 пати)

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612
Епа лоша е статистичката компарација, односно џа се вади сооднос меѓу вакцинирани и невакцинирани, бидејки не може да се знае во кое трло се пикаат вакцинираните, односно можеби повеќето си седат дома и немаат контакт со вирусот.

Од 1500 вакцинирани заразени починале 10 и доаѓаме до речиси 6,5% смртност кај вакцинираните.
« Последно менување: 20 Август 2021, 20:27:20 pm Mikius »

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
Епа лоша е статистичката компарација, односно џа се вади сооднос меѓу вакцинирани и невакцинирани, бидејки не може да се знае во кое трло се пикаат вакцинираните, односно можеби повеќето си седат дома и немаат контакт со вирусот.

Од 1500 вакцинирани заразени починале 10 и доаѓаме до речиси 6,5% смртност кај вакцинираните.
Ако земеме 800 вакцинирани и 350 умрени вакцинирани тоа испаѓа 43.7% смртност кај вакцинираните 800 луѓе.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45189
  • Il Moderatore

Не разбирам како дојде до 6.5 проценти? 1% од 1500 е 15.  Значи, 10 е помалку од 1% (или поточно 0,6%)
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34539
  • Таков е животот... јебига

Не разбирам како дојде до 6.5 проценти? 1% од 1500 е 15.  Значи, 10 е помалку од 1% (или поточно 0,6%)
;D ;D ;D :-X

Отсутен Mikius

• Легенда

Згрешка у куцање, да го *бам :) правев вечера ;D

Сепак е прилично, и затоа велам дека ја утињаат со таквиот начин на презентирање.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9578
Kako ne greshka, si go gledal Zajko so procentite vcera na sitel

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
Site ke umrete :)

Direktorot kaza...
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен Mikius

• Легенда
Kako ne greshka, si go gledal Zajko so procentite vcera na sitel
Ајде па ти, за една децимала ;D

Скаран сум со тие децимали, особено на потрошувачка на борд  :D

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 2073
Вакцините штитат, факт докажан од многу земји со статистика.

Природно соочување со вирус и прележување штити далеку повеќе од имунитет од вакцина. Исто така факт, кој од сеуште нејасни причини во многу малку статистики е вклучен.

Имаше студија од Данска, на 7.700 нови случаи околу 9% од нив беа со 2 дози, 15% со една доза, само 0.65% прележани (или во бројка 50), а сите останати 75% ниту вакцинирани ниту прележани.

Револтот кај прележаните е што се ставаат на исто ниво со невакцинирани, а се над нивото на вакцинирани со две дози, а не пак оние кои примиле вакцина 5 минути пред да седнат на кафе после првата доза.

Убаво пиша денес Др. Беќаровски, не ги терајте со сила прележаните во прегратките на антиваксерските промотори.

D-r Ordevski

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15315
Јас се вакцинирав со Фајзер, оти сепак мислам (мислев) дека mRNA вакцините се најефикасни.

Сепак синоќа баш разговарав со близок пријател кој е вработен во една организација која сите ја знаете (безбедносна) ама не би сакал да спомнувам и е во директна комуникација со сите познати (и помалку познати) ликови во пандемијава (оние што гледате на CNN, BBC) и онака благо ми напомена дека  Sinopharm вакцината е најдобра, мада и тој со Фајзер го вакцинирале.

Не ми кажа што како, само тоа ми го потенцира. Човекот навистина знае и е баш во тие "високи" кругови. Не е ова што ви кажувам жута штампа.

Отсутен Mikius

• Легенда
А па тие у високите кругови, да знаеш у кој филм се па тие, жута штампа е мачји кашаљ за нив.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
Со самото тоа што се фатени во истата стапица дека има една добра, а друга лоша - филмот веќе е ебан.
Ова не е проблем само за анти-ваксери, ова е проблем за сите.

Не ми требаат проценти, бројки и цицки големи балони.
Ми треба една унифицирана вакцина, одобрена глобално, па после кој сака нека ја произведува по лиценца.
Исто како пиво, цигари и сето друго.

Е _тогаш_ ќе биде сè во ред. :)
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
А па тие у високите кругови, да знаеш у кој филм се па тие, жута штампа е мачји кашаљ за нив.
Комедија!

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22378
Револтот кај прележаните е што се ставаат на исто ниво со невакцинирани, а се над нивото на вакцинирани со две дози, а не пак оние кои примиле вакцина 5 минути пред да седнат на кафе после првата доза.

Убаво пиша денес Др. Беќаровски, не ги терајте со сила прележаните во прегратките на антиваксерските промотори.(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

D-r Ordevski

Burn them.
Burn them all.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9578
Јас се вакцинирав со Фајзер, оти сепак мислам (мислев) дека mRNA вакцините се најефикасни.

Сепак синоќа баш разговарав со близок пријател кој е вработен во една организација која сите ја знаете (безбедносна) ама не би сакал да спомнувам и е во директна комуникација со сите познати (и помалку познати) ликови во пандемијава (оние што гледате на CNN, BBC) и онака благо ми напомена дека  Sinopharm вакцината е најдобра, мада и тој со Фајзер го вакцинирале.

Не ми кажа што како, само тоа ми го потенцира. Човекот навистина знае и е баш во тие "високи" кругови. Не е ова што ви кажувам жута штампа.

Mislam deka na site treba da vi e jasno deka najdobra vakcina vo situacijava nema.
Fajzer beshe na pocetok super ama so novo soevi 3 pati gosishno istata treba da se azurira a ne da ti lupaat treta doza poso taka trebalo.

Mnogu nefer moment shto ja izrugaa AZ na pocetok poso beshe 10pati poeftina od ostanatite. Jas taa ja primiv poso vo Mart kaj nas i nemashe a imav prilika za Stbija.

Ne se somnevam vo niedna vakcina osven Sinovac koja pokraj Sinofarm neznam zoshto voopshto postoi.