Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1980820 пати)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18169
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
Ама џабе објаснуваш општествена свест на лик што пред некојас трана изјави дека "гледање свој живот е секогаш накдобро решение".

Егоизам и нарцисизам на нивоу.
What I daily drive (and daily fix):
2012 Alfa Romeo Giulietta QV 1750 TBi | 230hp 🍀

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3067
Во ред е да си гледаш свој живот ама за одредени работи. Ама доста луѓе ги имаат измешано работите дур не е касно.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22378
Супер е вакцината.. ама ај нека ја одобрат целосно прво, како секоја досегашна вакцина со која ја споредувате, па после нека стане задолжителна....да не биде дека мора да возиме кола која не уште не поминала на сите краш тестови?

М?

Why Hasn’t The FDA Fully Approved Any Covid-19 Vaccines Yet?

What’s the process for full FDA approval?

To begin the process for FDA approval, a company must submit what’s known as a Biologic License Application (BLA) that includes hundreds of pages of documentation, including preclinical and clinical data, manufacturing processes and facilities, safety reports and more. Since it takes so long to collect all of this data, some companies are allowed to ask for a “rolling review,” which means that they can hand portions of the application to the FDA as they are available. Both Pfizer and Moderna are using the rolling review program, which involves meeting frequently with FDA regulators to update them on new clinical trial data and manufacturing developments as they occur.

https://www.forbes.com/sites/leahrosenbaum/2021/07/30/why-hasnt-the-fda-fully-approved-any-covid-19-vaccines-yet/

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612
Мислам дека Интер повеќе алудира на мерката за покажување сертификати за која и јас сметам дека е благо речено безвезна.

Сите изјавуваат дека единствено решение е вакцинација, па направи ја задолжителна.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45189
  • Il Moderatore
@Stratro, кога ФДА ќе ја одобри целосно (а ќе ја одобри), што ќе биде следниот изговор?
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
@Stratro, кога ФДА ќе ја одобри целосно (а ќе ја одобри), што ќе биде следниот изговор?
Што се фати прво по интернетов, тоа.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
Типувам на "трета класа вакцини се носат кај нас, прва класа иде за западна Европа и америте".

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5514
Супер е вакцината.. ама ај нека ја одобрат целосно прво, како секоја досегашна вакцина со која ја споредувате, па после нека стане задолжителна....да не биде дека мора да возиме кола која не уште не поминала на сите краш тестови?

М?

Why Hasn’t The FDA Fully Approved Any Covid-19 Vaccines Yet?

What’s the process for full FDA approval?

To begin the process for FDA approval, a company must submit what’s known as a Biologic License Application (BLA) that includes hundreds of pages of documentation, including preclinical and clinical data, manufacturing processes and facilities, safety reports and more. Since it takes so long to collect all of this data, some companies are allowed to ask for a “rolling review,” which means that they can hand portions of the application to the FDA as they are available. Both Pfizer and Moderna are using the rolling review program, which involves meeting frequently with FDA regulators to update them on new clinical trial data and manufacturing developments as they occur.

https://www.forbes.com/sites/leahrosenbaum/2021/07/30/why-hasnt-the-fda-fully-approved-any-covid-19-vaccines-yet/

Така е сеуште е експериментално. И на некој не му смета да биде заморче, што за мене е ок. Ама на заморчето му смета друг што нејќе да се стави во такви ризици

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
До сега милијарда и седумсто милиони заморчиња има. 4 милијарди вакцини се аплицирани. Мислам, ако им требаа заморчиња, ќе поминеа со неколку илјади, не им требаа милијарди.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5514
До сега милијарда и седумсто милиони заморчиња има. 4 милијарди вакцини се аплицирани. Мислам, ако им требаа заморчиња, ќе поминеа со неколку илјади, не им требаа милијарди.
Како што кажав немам ништо против вакцинираните, секој знае најубаво за себе.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Секако, но јас имам против невакцинираните. Можеби знаат најубаво за себе, но не сакаат да бидат свесни за другите околу нив :(
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612
Ама ти не ја гледаш големата слика ;D

Отсутен nekojtamu

• Редовен
  • Пораки: 1165
@Simo - Carrier159 добро е што си ти модератор. Јас досега за антиваксери ќе ја вадев бичкијата.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6707
На антиваксерот му е ризик што вакцината е "експеримент" ама не му е ризик кога белите дробови му се ренде од ковид. Абе....абе  ::)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
Ама ти не ја гледаш големата слика ;D

"Големи играчи има тука, вие сте залажани од пропагандата на медиумите"