Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1980642 пати)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22378
Човеково право на избор? - низ прозор.
Прописно ФДА одобрение на вакцини? - низ прозор
Посебен третман за прележаните? -низ прозор.

...и очекувате да нема ваква реакција?

Наивно, али ок.

Иначе крвна плазма пак од мене како прележан се бара, а не од вакциниран, али ете они можат да се соберат во кафана и да прослават колку се општествено одговорни, а јас не смеам да влезам иако 17 пати сум давал крв... за слободни денови од работа нормално, не ради хуманитарни причини.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45189
  • Il Moderatore
Се бара крвна плазма од невакцинирани за невакцинирани. Од тебе не бараат крвна плазма за вакциниран.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3067
Човеково право на избор? - низ прозор.
Прописно ФДА одобрение на вакцини? - низ прозор
Посебен третман за прележаните? -низ прозор.

...и очекувате да нема ваква реакција?

Наивно, али ок.

Иначе крвна плазма пак од мене како прележан се бара, а не од вакциниран, али ете они можат да се соберат во кафана и да прослават колку се општествено одговорни, а јас не смеам да влезам иако 17 пати сум давал крв... за слободни денови од работа нормално, не ради хуманитарни причини.

Не тропај кога можеш и прележан да влезеш. Има соодветни потврди.

За кое право на избор збориме? За влез или излез во кафана? А не се буниш ако на пушач му кажат не може внатре? Јер зашто да ти дими, си има тераса.
Епа исто и тука, зашто да ми кашлаш, си имаш парк.

ФДА немаше да ја даде на милиони луѓе свој народ. Ќе биде одобрена, само треба подолго време за да се собере документацијата. Дур дојде тоа време да не ја одобреа ќе збришеше 20% од народот.

Каков посебен третман сакате? Да ви се бацат нозете? Да ти дадат орден што си донирал крв? Полека малку, најмалку што можеш е да го споделиш искуството и да поднаучиш некој неук дека е опасно да се шеташ непречежан/невакциниран.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6707
Очигледно проблем не се вакцините туку лична фрустрација на антиваксерите во други сфери од животот. Као демек знаеш ли кој сум јас што ми можеш ти на мене, или мое тело мој избор кај женската популација обично.

Многу е мал процентот на вистински антиваксери што навистина веруваат дека вакцината (било која) е штетна.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
Очигледно сите многу сакате многу големи цицки.

Антиваксери, како и секоја друга таква бесмислена групација попут лгбт, нво и слично, се мали. Само се гласни, па на некој тоа му делува како да се големи.

Сепак, ме чуди зошто толку фокус на нив?

Човештвото денес нема проблем со вакцините, има проблем со довербата.
Ни малку не ги осудувам тие што немаат доверба во квалитетот, целата работа стана бемве против мерцедес против голф...

Каде е таа една единствена вакцина што сите ќе ја произведуваат? Доста време пројде...

Или тоа - или задолжително вакцинирање без разлика со што, па нека заврши гомнаријава веќе еднаш.

Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45189
  • Il Moderatore
Ако им ќутиш ќе изгледаат големи, пошто се гласни. Затоа не смее да се ќути.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

• Легенда
А додека јадеме лајна тука, истите тие што се љубеа трипати на секоја средба пак го прават истото.

Додека ние почитуваме правила и норми друг им ебе матер година и пол.

Е затоа ви умираат блиските, не од некој поединец антиваксер што многу галамел...

Проценти, бројки, ви текнуе?!

• Легенда
Ако им ќутиш ќе изгледаат големи, пошто се гласни. Затоа не смее да се ќути.

Лично, ги игнорирам.
Не им давам да ми земат од силата потребна за правење добро затоа што ништо нема ни да постигнат, никогаш.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612
Нема игнорирање се додека сакаат да убедат секого во нивната религија.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор

Антиваксери, како и секоја друга таква бесмислена групација попут лгбт, нво и слично, се мали. Само се гласни, па на некој тоа му делува како да се големи.

Ни малку не ги осудувам тие што немаат доверба во квалитетот, целата работа стана бемве против мерцедес против голф...

Каде е таа една единствена вакцина што сите ќе ја произведуваат? Доста време пројде...

Или тоа - или задолжително вакцинирање без разлика со што, па нека заврши гомнаријава веќе еднаш.

Како бе зошто толку фокус? Без 90% вакцинација ништо не правиме - а антиваксери вакви или онакви ги има барем 20% и тука а проблемот. Али со тек на време и тие ќе прележат или ќе се вакцинираат, трето нема. 

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22378
Се имаме во темава.. од самопрогласени психолози до неинформирсни избацивачи, а уствари повеќето се типични, македонски "...ако збориш ротив Бранко, мора да си за Грујо" ликови без оглед дали се уште на балканов или се иселени.

Уствари, исто ко со анти-ваксери да праам муабет, само во обратна насока.

Против таков менталитет, за човек кој ги примил сите (одобрени) вакцини, (исто како и неговото дете) само log off е спасот и ни секунда повеќе потрошено време.

• Легенда

Како бе зошто толку фокус? Без 90% вакцинација ништо не правиме - а антиваксери вакви или онакви ги има барем 20% и тука а проблемот. Али со тек на време и тие ќе прележат или ќе се вакцинираат, трето нема. 

Ама, пак ти со бројките и процентите...

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
Епа така, со години сеа ќе се ебаваме :)

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7405
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Пак не можам да сватам зошто се бери гајле за туѓо здравје?

Кој шо сака нека прави.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
Не живееме на село. Се додека со твоето здравје можеш мене да ми наштетиш односно на колективот, тогаш ќе ме бери туѓото здравје. Се дур не се сфати ова, ќе си носиме маски, сертификати, рестрикции, полициски часови, полни инфективни оделенија итн итн .