Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1859818 пати)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15155
  • Пудингот на шоферството
Еве сум личен пример во јануари закажав магнетна за кичмата оти умирав ме закажаја за 4 април.. Фате корона.. Сеа пред три саати се снимав оти вчера ми звонаја за термин, среќа се опрајв сам шо приватно шо со вежби, ако имав скраја да е некоја краба таму досеа сите марифети на гроб ќе ми поминеа. Инфективно да полно е,  ама се друго куропеца низ болница  без работа, сите шо имале мака а немале пари или врски скинале конци месециве
Sekade e isto,i na zapad se sho ne e "itno" se prolongira.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10612
Криза е сегде.

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7259
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Забрането заболување, освен од корона.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612
Ајде, ајде, индиректно ќе се прочисти списокот по толку години непрочистување.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18054
Ненамерно ќе си направиме попис со тестирањево.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22292
Баталете вести, пресови и фејсбук од денес па натаму и поштедете се барем од медиумска тортура. Не е битно кој е во право веќе.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45015
  • Il Moderatore
Зошто баш од денес?
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22292
Зашто да не?
Од Ковид оздравуваат 95% од заболените.
За менталната торутра немаме статистика.

Лично, последен прес на Филипче ми е некаде во Април, а од фб очигледно се тргнав во последен момент.

Едина разлика кога "кривата ќе се израмни" конечно, меѓу мене и некој кој зараснал месециве пред ТВ и телефон читајќи Ковид вести е менталната состојба за која нема вакцина.

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 2036
Зашто да не?
Од Ковид оздравуваат 95% од заболените.
За менталната торутра немаме статистика.

Лично, последен прес на Филипче ми е некаде во Април, а од фб очигледно се тргнав во последен момент.

Едина разлика кога "кривата ќе се израмни" конечно, меѓу мене и некој кој зараснал месециве пред ТВ и телефон читајќи Ковид вести е менталната состојба за која нема вакцина.
Дури и повеќе од 95% оздравуваат. Од почетокот на пандемијата вкупниот број на затворени случаи е со 97% оздравени, а според моменталниот број на случаи, помалку од 1% се критични, така што, процент на оздравување би бил повеќе од 99%. Штета за тие што се во тој 1%.

D-r Ordevski

Отсутен Astraion

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 678
  • Pixel Perfect.
Ова би било досега кај нас сумирано во 10 минути.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20377
Носи маска сам на улица дур стигнеш во кафич со 200 луѓе и слободно извади ја после.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11165
  • Ќybriт Pro Max
ако џогираш до кафич, не ти ни треба маска

Отсутен Astraion

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 678
  • Pixel Perfect.

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3063
По милионити пат, проблемот не е самата смртност на вирусот, иако игра голема улога.
Проблемот е оптовареноста на здравствениот систем и не можноста да се добие услуга за други здравствени проблеми кои сите вие кои можеби ги немате не сакате да прифатите. Истото важи и за останатите.

Ама здравјето се менува преку ноќ. Јас мислев дека сум здрав се додека еден ден во август не се разбудив со дупла нога и 95% тромбоза на 4 места. Сега сум автоматски ризичен случај.

Знаејќи го нашиот менталитет ретко кој од луѓето, барем со тие со кои јас комуницирам, прават редовни лекарски прегледи.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6693
Од што тромбоза наеднаш? Си имал операција?