Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1611430 пати)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
Музиката во кафичите ја крева галамата и треба повеќе да се дереш и да се доближуваш.

Инаку не е за џабе:
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Не е убаво вака да се берат цреши.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Western/Modern si utnal.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Коронаааа...јуриииииш!

Кавасакиии...јурииииш!

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
Western/Modern si utnal.

Ете го муабетот за музиката. Не е за џабе Грција колевка на цивилизацијата.

Ни западна ни модерна не се спомна. А многу јасно дека од кај што е колевката е изворот и на западната и на модерната, затоа што без таа немало ниедна да постои. Ова е исто ко да речам Скопје е колевката на цивилизацијата во Македонија.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
Коронаааа...јуриииииш!

Кавасакиии...јурииииш!

Kоја клошарана станал овој еј цццц, луѓево толку алчни станале за тие пусти пари и прегледи.... момаков не заборава дека релативната мала бројка на починати пред се е поради рестриктивни мерки низ цел свет и дека со никакви мерки здравствениот систем би колабирал за 5 дена без разлика за која држава станува збор? И кога таков систем би колабирал не само што процентот на починати од корона би се зголемил, туку и тие што имаат тешки болести како рак, срцеви проблеми, дијабетис итн итн. уште пострашно е што има огромна маса на луѓе што му верува на овој и си игра така лесно со бројки, проценти и носи заклучоци. 

Еден коментар под неговото видео што за среќа уште не е избришан

Цитат
Ljudi nisu kolektivna debilana po pitanju ovog virusa jer je vecina poslusala zdrav razum iako gleda raznorazne medije koje plasiraju ljudi za vrijeme virusa. Svi imamo pristup brojevima oboljelih za proslu godinu od bolesti koje si naveo. Te su brojke nase cinjenicno stanje svake godine, tako da ih vecina i ne gleda. Sto se tice ovog virusa i na primijer gripe, logicno je da ce covid-19 odnijeti manje zrtava jer za razliku od gripa primenjene su jake preventivne mjere. Zatvaranje granica, karantini, policijski casovi, maske, distanca ...sve mijere koje ne primjenjujemo kada je sezonska gripa u pitanju. U tome je razlika. Da li ce ljudi zdravog razuma zaustaviti svijet zbog 1% ljudi ili manje potencijalnih zrtava? Da ,jer u tih 1%  takodje postoji mogucnost da se zadesi neko od nasih najblizih ili mi. Ako je osoba dobila zvanje "naucnik" ne znaci da je dobila to zvanje u svim poljima nauke i da treba usvojiti svako njegovo misljenje.

Цитат
Od početka se znalo i pričalo po medijima da su stariji ljudi "jedini" smrtno ugroženi (smrti mlađih osoba su iznimke) i nitko nije tvrdio da će ljudi umirati na svakom koraku. Opasnost je bila (i još uvijek je) u prebrzom širenju virusa i preopterećenju zdravstvenog sustava (koji se nije dogodio zbog poduzetih mjera). Naravno, te mjere ne mogu trajati vječno zbog enonomskog rizika (koji povlači za sobom mnoge druge rizike) i zbog toga se iste mjere sad popuštaju, nakon što je širenje virusa itekako usporeno. Tek ćemo nakon godinu-dvije imati jasniju sliku koji pristup je bio najbolji

Цитат
Koi ce nam K doktori. Nema straja dok su tu Kamber,Cetinski i Lovren. Spaseni smo ljudii!!!!!!!!

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30073
    • CARclub.mk
Се надевам дека и овој ќе го тргнат од Јутуб.

Отсутен Mikius

• Легенда
За да се добие целосна слика, пожелно е да се слушнат крајно спротивставените гледишта.

И така доаѓаме до викенд без ддв и олабавување на мерки со приближно исти бројки кога се донесоа мерки на затегнување.
Па скрининг (градинки), ко божем еден ден по скринингот не може да се заразиш.

Идемо даље, за нове паре ;D

ПС
Мојот став е дека мерките беа неопходни,барем додека се види со што си имаме работа, но и дека немаше простор за паника. (Златна средина ;D)
« Последно менување: 17 Мај 2020, 20:30:22 pm Mikius »

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Да, но на почеток на епидемијата, „вчера“ имавме 30, „утре“ 60 новозаболени. Сега, кога е надминат пикот имаме констатно 25 до 30-тина дневно. или што би се рекло, Р0 на вирусот е сведен на под 1.
Мене искрено, не ме радува што сега имаме константен број на нови веќе скоро цела недела. Мислам дека мерките се ОК, освен она устваниот суд што го направи со „спојување“ на пензионерите и малолетниците, но имам огромна забелешка на спроведувањето.
Денес се изнагледав слики од пикници, дружби масовни, и остала срања, ко да поминало све. Ќе биде пак жустро за недела/две. Топлото време ќе нѝ помогне, денес немаше површина во двор која што беше под 40 стпени целзиуси, ама ако продолжиме да се однесуваме глупаво, а се однесуваме (на пазарите повеќе од половина се без маски, се групираме ко мравки, се однесуваме ко од марс паднати), ќе го кркаме наскоро пак. Веројатно после избори, пошто избори нели, мора да се има :(

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1995
  • If you can dream it, you can do it.
Клабери кажувајте лек против дијареја  :-\
3 дена јадам двопек/леб, банани,леблебија кока кола. Купив и апчиња некои ама џабе.
Ми кркорат цревата констамтно, и ме врти на шоља да сум.
Кажувајте лек, да не земам бананата другаџие да ја употребам  :)
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен Mikius

• Легенда
Линекс форте.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
3 дена јадам двопек/леб, банани,леблебија кока кола. Купив и апчиња некои ама џабе.

https://lekovi.zdravstvo.gov.mk/drugsregister/detailview/51968

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Стариот добар Стрептоксазол. На рецепта.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец

Другарче, за било која несекојдневна појава - ако трае повеќе од 2-3 дена - доктор ти треба. Заеби форум...
Министерство за транс, поп и виски.