Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1611578 пати)

Отсутен aronmacedon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 240
Сите информации доаѓаат од интернет, почнувајќи од обични вести, колумни, видеа па се до научни трудови. Можеме да бидеме за буквално се скептични но тоа нема врска со критичко размислување. Не е исто да читаш вест од курир, точка и слични багри или вест од оригинален извор.

Ти веќе си сигурен дека владата лаже намерно со бројки и џабе тука докази, факти, логика кога веќе си решил нешто однапред дека е така и така е.
Твоето сомневање на пример дека Вучиќ можеби не умрел од корона е резултат на таквото размислување.
Истото и за тебе се однесува, ти веќе си одлучил дека владата не лаже. Ќе ти смени ли нешто ако јас како матичен лекар ти потврдам од прва рака дека владата намерно управува со бројки?
Владата не е релевантна, твојот лекар од прва рука е релевантен? И така правиш генерализации х 100?

Јас велам без разлика на владата, бројот на инфицирани е многу поголем зошто тестираат многу малце. Еве денеска тестирале 300, и 33 позитивни, тоа е ненормално многу и укажува дека вирусов во Македонија е многу раширен само некој се прави мутав со сила.
Не бе друже нешто не си ме разбрал, јас сум матичен лекар и јас ти кажувам дека бројката од сите мои пациенти кои досега беа позитивни беше намерно штелувана од надлежните. Јас ти го пренесувам моето директно искуство од работата со заболени, но како што напишав ти веќе си одлучил дека никој не те лаже и не манипулира со бројки и што и да напишам е безцелно. И тоа само врз основа на твоите "кредибилни" извори.
хахаха, имам чувство дека го штелнаа и Максим ;D
Па да речеме дека нема да ти го негирам чувството :) ама не е дека било нешто намерно и таргетирано кон него директно :)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728
Dobar doktor na nevrologija?

Отсутен Stratro

• Легенда

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Штом ти е супер, нема за што да се грижиш. Тоа е повеќе за самци кои живеат во 32м2, а не за фамилии со куќи и дворови кои повремено одат на работа.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
....и ја добиваат цела плата

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7220
  • French diamond
Само незнам до кога ќе биди цела, како што тргнале овие дебилите со вонредна состојба еве трет месец.

Битно митинзи ќе има и одење на врата е дозволено. Кретени

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
Вонредната состојба беше за да се смислат методи за справување со ситуацијата, овие сакативе не можат да смислат ништо па затоа ќе се повикуваат само на полицискиот час кој ништо не постигна како и да е.

Сите други мерки освен полицискиот час можат да се спроведуваат и без вонредна состојба.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
Банирајте ме од темава или ќе почнам да пуштам бугарски турбофолк.

Почнувам со српско, да не дојде нагло...

Мандарините скапаа, јас уште неебаниран...

Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Вонредната состојба беше за да се смислат методи за справување со ситуацијата, овие сакативе не можат да смислат ништо па затоа ќе се повикуваат само на полицискиот час кој ништо не постигна како и да е.

Сите други мерки освен полицискиот час можат да се спроведуваат и без вонредна состојба.
Да не се лажеме. Вонредна состојба ќе видиш зошто беше донесена кога ќе видиш кои акти ги донел претседателот додека бил ВД собрание. И врска нема со вируси.

Јавно достапна информација е во службен весник.

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2615
@Deni Владата ги носи актите (Уредби со законска сила) и ја игра улогата на Собрание....имаше некоја статистика дека 2/3 од уредбите немаат врска со пандемијата и кризата кај нас 
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212

Да не се лажеме. Вонредна состојба ќе видиш зошто беше донесена кога ќе видиш кои акти ги донел претседателот додека бил ВД собрание. И врска нема со вируси.

Многу нормално дека за глупости е вонредната, само нека не замараат со полициски час и нека крадат ко нормални политирачари.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Полициски час е заради пандемијата светска. Вонредна состојба е за да си носиш ствари без собраниско мнозинство.

Тие работи се сосема неповрзани. Незнам зошто ги мешаш.

Отсутен Stratro

• Легенда
... ајде уште 2 недели вонредна состојба..