Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1611504 пати)

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
Фактите не се на негова страна. Моќта да манипулира со америчките пари се. https://www.thelancet.com/pdfs/journals/lancet/PIIS0140-6736(20)30969-7.pdf

Си се спрема човекот за избори. Сосема е нормално да си бара жртвени јагниња за сопствената неспособност. Ете... Најтазе „кривец“ му е СЗО.
« Последно менување: 26 Април 2020, 13:31:36 pm zeroSignal »

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
Кој знајт што далавери прат.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14719
  • Пудингот на шоферството
Џабе везеш Симо...
Знам... ама можеби, можебии...
Kako toj donira mnogu pari se otkazuva od svoeto bogatstvo,a toa se poveke i poveke se zgolemuva.
Da veruvas vo toa deka Bil e filantrop tie isto ko da veruvas vo ramna zemja.😂

Еве дени малце попластично објасни.
Не се откажува. Туку си употребува дел од бесконечните приливи за некоја цел. Пак си има бесконечно пари иако потрошил дел. https://en.wikipedia.org/wiki/Infinity

Инку, напротив, да веруваш дека Гејтс стои позади корона вируси 5г-ја и слични срања е исто како да веруваш во рамна земја.

https://www.cnbc.com/2019/01/17/bill-gates-says-this-is-the-best-investment-he-has-ever-made.html

Изгледај го https://en.wikipedia.org/wiki/Inside_Bill%27s_Brain:_Decoding_Bill_Gates

Nikade ne rekovv deka stoi pozadi korona i 5g i sl. no deka e filantrop i sl. malo morgen,baren ne vo moite oci.Kako so rece i Stratro,toj gleda samo da izleci nekoj kar od ova,a mi se pretstavuva kako dobrotel.Koe licemerie e toa.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Фактите не се на негова страна. Моќта да манипулира со америчките пари се. https://www.thelancet.com/pdfs/journals/lancet/PIIS0140-6736(20)30969-7.pdf

Си се спрема човекот за избори. Сосема е нормално да си бара жртвени јагниња за сопствената неспособност. Ете... Најтазе „кривец“ му е СЗО.
А демек СЗО добро одигра со вирусов? Хаос по цел свет што настана?

Се надевам ќе им скрати, макар и привремено нажалост. Иако треба јака одговорност да си сносат, ама секако нема да ја сносат.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
СЗО многу проблеми направи со нивните препораки и совети. Оправдано е кратењето на пари. Прво им судеше зошто први не прифаќаа летови од Кина уште во Јануари. Во Јануари кажуваа дека веројатно нема пренос на вирусот меѓу луѓе. Сеуште тврдат дека маски се бескорисни. Тврдеа дека вирусот нема да стивне во лето ама дека ќе има втор бран. Последните изјави дека доаѓа најлошото, а да не се каже што е најлошото според нив беа смешни. Може ќе почнат да работат како што треба после кратењето. А може и ќе се оформи нова организација која ќе работи како што треба.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
Што е „како што треба“?

Се надевам ќе им скрати, макар и привремено нажалост. Иако треба јака одговорност да си сносат, ама секако нема да ја сносат.

Да бидам искрен, неам појма, не сум експерт. Ене го горе во постот на Симо одговорот на медицинската заедница кон Трамп.

Одговорност за што? Конкретно примери. Тоа, тоа и тоа.
« Последно менување: 26 Април 2020, 14:37:02 pm zeroSignal »

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер

Што е „како што треба“?

Да бидам искрен, неам појма, не сум експерт. Ене го горе во постот на Симо одговорот на медицинската заедница кон Трамп.

Одговорност за што? Конкретно примери. Тоа, тоа и тоа.

За состојбата во која се наоѓаме на светско ниво. Што не ја локализираа работата. Што дремеа наоколу безвезе кога уште на почеток се знаеше за кој тип на ширење се работи. Општо "како што треба" за да не дојде до ова дереџе каде целата планета е во карантин.

Ја укењаа.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Од каде СЗО да знае повеќе од медицинските лица што на самиот почеток го испитуваа вирусот и нивните податоци (споделените) околу тоа.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore

Не е лошо да го објасниш овој став. Зошто СЗО одигра лошо, Кои се причините поради кои СЗО одиграле лошо, и која би била правилната реакција од нивна страна? Која е улогата на СЗО и како потфрлиле во своите потези? Кои се ингеренциите и моќта на СЗО во управување со државните служби во светот?

На трамп све некој му е крив, па крати пари. Прво скрати пари на Обединети Нации, па сега на СЗО, што е следно, кој му е следен крив?

Едит, гледам дека си дал некое објаснување

За состојбата во која се наоѓаме на светско ниво. Што не ја локализираа работата. Што дремеа наоколу безвезе кога уште на почеток се знаеше за кој тип на ширење се работи. Општо "како што треба" за да не дојде до ова дереџе каде целата планета е во карантин.

Ја укењаа.

Види го тајмлајнот во онаа една страна PDF па да видиме каде ја укењале... 

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
СЗО прогласи пандемија во Март, Италија веќе беше отидена во неповрат они уште дремеа и кажуваа дека не се сигурни дали треба да се укине меѓународен транспорт и дека не треба да се носат маски. Нивните препораки ги успорија сите влади во светот да реагираат.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7220
  • French diamond
А што им е друго работа, освем пратење и испитување и навремено реагирање на вакви и слични вируси и пандемии ? Колку што се сеќавам дебилите на 21ви Март прогласија пандемија, кога веќе и самите знаевме дека вирусот е веќе насекаде распространет. Вирусот во Кина го имаше уште почетокот на Јануари, а тие прогласија пандемија 3 месеци покасно, односно прекасно. Та со нив, та без нив, државите веќе превзедоа мерки и без тие да прогласат пандемија. Битно лапаат милиони евра, за правење НИШТО.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
Во Кина вирусот е активен од Ноември, а можеби и од порано затоа што излегоа информации дека ЦИА знаеле и од порано. Работа им е да дадат квалитетни препораки или барем добри информации за тоа што се случува. Тие првично и криеја што се случува во Кина. А што им е работа изгледа не знаат ни самите.

Цитат
The World Health Organization is a specialized agency of the United Nations responsible for international public health.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер

А што им е друго работа
Мислам дека се е кажано.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5202

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Пандемија се прогласува по одредени правила, не по тоа дали италија отишла или вухан во кина...

“It’s important for the public to understand that the declaration is not necessarily connected to a specific event that increased the overall risk to the population,” said Jennifer A. Horney, PhD, professor and founding director of the epidemiology program at College of Health Sciences at the University of Delaware.

“It’s an action that allows for the expansion of administrative capacity of national and global public health agencies that can contribute to the response,” she said

https://www.healthline.com/health-news/what-does-it-mean-to-declare-a-pandemic#What-is-a-pandemic?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.