Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1610870 пати)

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7220
  • French diamond
Само да не испадни на крајот и кај комшиите нивни да има ист број смртни случаи, само што кај нив постепено до крај на година да крева бројот. На сите му посакувам здрави и живи да се, ама и ментално и финансиски здрави да останат.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
uste na samiot pocetok ko bese samo Kina premolcuvaa ne kazuuvaa ko da im e zabraneto da prenesat deka umiraat stari lica i lica so prtehodno hronicni respiratorni zaboluvanja, samo na nekloku pati so strav spomnaa koga se pojavija pomladive so prekumerna tezina sto pocinaa...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
Црикузи.

Сега има иљадници профитери што пробуваат да направат пари на тема коронавирус. Ништо не треба да се верува што се пласира во јавнот. За 10 години кога ќе се исфилтрираат работите тогаш ќе дознаеме што точно се случило.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Веќе може да се насети, ама ај да не прогнозирам па да бидам суспектен ;D

Колку што знае медицината за причините за "косопаст", толку знае и за ковидов ;D

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
Кур се тресе у мутна вода и сè уште има еден куп народ што е на работа до 3 и не може да купи храна од маркет освен ако искористи пауза за ручек за тоа.

СПОЈЛЕР/ШАНК Алерт:

Тие што работат до 3 - КУР што ќе ги пуштат надвор за ручек.
Јадат во менза, а конфекцијата е обично барем 2-5км надвор од град.

Ебемти регулатива... Ковидиоти...

Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
На што смрдка? Дека WHO потфрлија масовно на цело село? Дефинитивно. Дека треба да ја осетат оштетеноста на економијата на свој грб заради несериозниот пристап? Треба.

Иако е од Трамп што многумина не го обичаат, ова е најералниот муабет околу кризава:
Цитат
WHO had “failed in its basic duty” in allowing the pandemic to take hold.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
WHO не е MI6, VMRO, или CIA па да следи дали кинезите на почетокот правеле ујдурми и криеле за вирусов. Гејтс ти е паметен човек и знае што прави.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
На што смрдка? Дека WHO потфрлија масовно на цело село? Дефинитивно. Дека треба да ја осетат оштетеноста на економијата на свој грб заради несериозниот пристап? Треба.

Иако е од Трамп што многумина не го обичаат, ова е најералниот муабет околу кризава:
Цитат
WHO had “failed in its basic duty” in allowing the pandemic to take hold.

Па нема да ја осетат.
Бил се погрижи за тоа.
Ќе си ја врати инвестицијата од 250 милиони со задолжителни вакцини. :)

"Scratch my back and i'll scratch yours".

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7220
  • French diamond
Абе не тресете зелени, овај ако имал корона со температура и кашлица, сигурно немало да оди на трчање по кеј.

Ниту еден од тројцата починати засега не се поврзаува со заболување од Ковид-19, а на телата на починатите според првичните прегледи немало знаци на насилство.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212