Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1823803 пати)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22281
Hundreds Die in Iran From Bootleg Alcohol Being Peddled Online as Fake Coronavirus Remedy

Како е ова поврзано со сериозноста на COVID-19?

Па еве, од што е сериозен види што се дешава во Иран.

Oд друга страна, независно што моменталите тестови за корона се чорба... maybe, just maybe...

Доказ за ова се бројките за Италија од претходната страна кои никој не ги искоментира.
Не знам лани дали ангажирале војска како годинава .

Oва барем нема две толкувања, здравје пред се...

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44964
  • Il Moderatore
Митов ми е многу пријатен за гледање и слушање.
Според мене, се што кажа е на место.

http://youtu.be/vVrG4byaUCc[/youtube]

Само би му го сменил терминот „Социјална Дистанца“ со „Физичка Дистанца“. Друго све на место.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
@Stratro - Не е дека сега има високи бројки од COVID-19 (иако, да бидеме реални, не се ни ниски). Има огромна можност да има високи бројки, ако не се преземат сите мерки кои веќе се преземаат.

Еве, во Америка the shit is hitting the fan. Не го виде ова?

Newsweek:

The novel coronavirus, which causes the respiratory disease COVID-19, has become the No. 3 cause of death in the U.S., following heart disease and cancer.

According to a new graph published by Dr. Maria Danilychev, who practices in San Diego, COVID-19 has moved past accidents, chronic lung disease, strokes, Alzheimer's, diabetes, flu and pneumonia, and kidney disease as the third most likely cause of death in the U.S.

The graph uses data from the U.S. Centers for Disease Control and Prevention for the daily average cause of death and compares this with COVID-19 statistics from Worldometers.info. According to the graph, 748 people per day die from COVID-19 in the U.S., compared with 1,641 cancer deaths and 1,774 heart disease fatalities.

https://www.newsweek.com/coronavirus-no-3-cause-death-us-after-heart-disease-cancer-1495506

Све што се прави - сите мерки за дистанцирање, карантини, самоизолација, итн - сето тоа се прави за да не стигнеме до дереџе кога бројката на смртни случаи ќе биде значително повисока.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10598
Митов ми е многу пријатен за гледање и слушање.
Според мене, се што кажа е на место.

http://youtu.be/vVrG4byaUCc[/youtube]

Само би му го сменил терминот „Социјална Дистанца“ со „Физичка Дистанца“. Друго све на место.
Сите пправат по некој лапсус, но ако се следи контекстот речиси и не се приметува

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44964
  • Il Moderatore
Меѓу другото, оваа година помалку ќе испоцркаат и од грип, пошто исто така овие мерки кои штитат од КОВИД-19 штитат и од грип и други вирусни заболувања.
Така да, за мене нормално ќе биде дека „за време на КОВИД-19 пандемијата, имаме помалку смртни случаи глобално, отколку без КОВИД-19“, но тоа не е потврда дека не е опасен вирусот, туку дека мерките за заштита „работат“ и за други заразни болести.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Mikius

• Легенда
Хипотетичко прашање.
Во која графа ќе влезе некој што го фатило грип и успут собрал ковид19 :)

Отсутен Stratro

• Легенда

Све што се прави - сите мерки за дистанцирање, карантини, самоизолација, итн - сето тоа се прави за да не стигнеме до дереџе кога бројката на смртни случаи ќе биде значително повисока.

Интересно ќе биде ако WHO до вакцината ги пролнгира наведениве мерки, а после вакцината објави дека COVID-19 ќе се задржи како сезонски вирус, па секоја година ќе си седиме вака дома по месец-два во полициска држава. Колатералната штета (со се човечки жртви) ќе биде несразмерно поголема. Ене го гермманско министер за финансии сам се разреши од одговорност пред некој ден.
Али ова е веќе мое "АКО", нели...

Отсутен Stratro

• Легенда
Хипотетичко прашање.
Во која графа ќе влезе некој што го фатило грип и успут собрал ковид19 :)

Прашањето од милион долари.

Отсутен Stratro

• Легенда
Меѓу другото, оваа година помалку ќе испоцркаат и од грип, пошто исто така овие мерки кои штитат од КОВИД-19 штитат и од грип и други вирусни заболувања.
Така да, за мене нормално ќе биде дека „за време на КОВИД-19 пандемијата, имаме помалку смртни случаи глобално, отколку без КОВИД-19“, но тоа не е потврда дека не е опасен вирусот, туку дека мерките за заштита „работат“ и за други заразни болести.

Не случајно за Италија се податоците, каде смртноста на вирусов е, нели, многукратно поголема од другите држави.

Отсутен Mikius

• Легенда
Случка во контекст на панично однесување на поединци.

Се враќа една госпоѓа од зелено пазарче со маска и ракавици и ги фрла во контејнер истите. Пред да влезе во кола си става нов пар маска и ракавици.
Кога се има, се може :)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10610

Интересно ќе биде ако WHO до вакцината ги пролнгира наведениве мерки, а после вакцината објави дека COVID-19 ќе се задржи како сезонски вирус, па секоја година ќе си седиме вака дома по месец-два во полициска држава. Колатералната штета (со се човечки жртви) ќе биде несразмерно поголема. Ене го гермманско министер за финансии сам се разреши од одговорност пред некој ден.
Али ова е веќе мое "АКО", нели...
ќе се навикниме можда. Иначе, за да се смени една генерација на луѓе требаат, што знам, 12-13 год мин, а за 12 год вирусов 100 пати мојт да измутират. Чудно е и до сега како не не‘ истребиле...
https://www.youtube.com/watch?v=X3dSYA64ZRc

Ако неќат со самоинсталација, со полиса :)

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7212
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Интересна ќе биди статистиката во македонија со бројот на сообраќајки и жртви пролетвава. Не се вози, не се гине. Осигурителните да тријат раце, парите ги земаат исплати немаат.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер

Се враќа една госпоѓа од зелено пазарче со маска и ракавици и ги фрла во контејнер истите. Пред да влезе во кола си става нов пар маска и ракавици.
Правилно си прави. Ако има дома некој што е малку со ослабена виталност, дури е сосема нормално. Затоа што во голема мера кај тие случаи на хронична болест, висок БМИ, длабока старост, имуносупресирани и слично, ковид 19 значи сигурна смрт.

Отсутен Mikius

• Легенда

Правилно си прави. Ако има дома некој што е малку со ослабена виталност, дури е сосема нормално. Затоа што во голема мера кај тие случаи на хронична болест, висок БМИ, длабока старост, имуносупресирани и слично, ковид 19 значи сигурна смрт.
Сето тоа може да се запази со едно менување реквизити, пред да влезе во домот.

Имам една колешка која и во мирнодопски услови секаде гледаше бактерии и вируси ;D

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11156
  • Ќybriт Pro Max
„статистичарите“ ќе пресметаат дека во изминатиот период (од појава на изолација) немало жртви од сообраќајки, од бордање, од лавини, од сурфање, од паѓање авиони, од изедени од ајкули, увиства на улици итн.. и ќе удрат  дека е = на било кој период од минатото и дека е џабе паниката, без да се земе во предвид дека бројките погоре се со активни мерки, полициски час, 24 часа дома, затворени граници, без концерти, без натпревари итн..