Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1817091 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
Дали некој го гледаше др. Жан Митрев на 24 ?

Многу фин муабет, заебете маски, рукавици и сл., не сте доктори. Одржавајте хигиена и чувајте го имунитетот (не пратеничкиот).

Маски се носат ако сте болни и имате симптоми, не за да не ве заразат...

Проблемот е што можеш и без да имаш симптоми да заразуваш други.
Дали знаеш дека не си болен само затоа што немаш симптоми?
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5394
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Во Азија не се согласуваат, во повеќе држави сите задолжително носат маски и резултатите покажуваат кој е во право а кој не е.
Најпосле едноставна логика: Ако маските не помагаат во заштита од болеста, зошто медицинскиот кадар задолжително ги носи? Затоа што не помагаат во заштита од вирусот?

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886

Грипот во Февруари „партал“ направи, повеќето школи и градинки имаа по 7-8 ученици на час во еден момент. Бројките ги има на сајтот на институтот за јавно здравје, а досега од грип има 3-ца починати. Грипот е сеуште активен во некои делови на земјава.
Covid-19 досега веќе се изедначи со бројот на починати од грип. Очеквувам кај нас барем 10кратно да го надмине. Оптимистички.

Fala na info, ne sum znael. Doduse setup-ot mi bese na ignore dodeka ne pocna ova sedenje doma.
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7365
Во Азија не се согласуваат, во повеќе држави сите задолжително носат маски и резултатите покажуваат кој е во право а кој не е.
Најпосле едноставна логика: Ако маските не помагаат во заштита од болеста, зошто медицинскиот кадар задолжително ги носи? Затоа што не помагаат во заштита од вирусот?

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Ги носат затоа што се со пациенти нон-стоп, а и имаш погоре кои се функционални кои не се.

Симо е прав, ако си меѓу луѓе за нив да ги заштитиш носиш маска, ако си сам у кола што ќе ти е?

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
Од друга страна од денес изгледа и Жан Митрев нема да е добар доктор затоа што се повика на истото списание со германецот, па уште рече дека и во нивното искуство со заболени кај повеќето луѓе ништо сериозно не е овој грип. Ги стави дури и на исто ниво на опасност.

Жан Митрев е добар кардиолог. Ако е доблесен, ќе се држи до својата специјалност.

Жан Митрев зборуваше за својата болница во име на докторите што му кажале и што истражил и он и тие. А ако можеш да си болен и без да имаш симптоми уште повеќе покажува колку не опасна е оваа болест. Веројатно огромен дел од популацијата веќе е заразен и овие мерки се излишни.
Уште е смешно што зборот на Кина, што има излажано и прикриено се можно поврзано со оваа болест(и за се можно што прават), е побитен од зборот на еден куп доктори низ светот.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore

Жан Митрев зборуваше за својата болница во име на докторите што му кажале и што истражил и он и тие. А ако можеш да си болен и без да имаш симптоми уште повеќе покажува колку не опасна е оваа болест. Веројатно огромен дел од популацијата веќе е заразен и овие мерки се излишни.

Сосема погрно резонираш. Повеќе фактори се во игра. Не е огромен дел од популацијата заразен и не се излишни овие мерки. Ќе ти докажат наскоро дечките од спринг брејк у америка.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22281

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен Stratro

• Легенда
Јас мислев за светот збориш...дури и да се реални бројките.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5394
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Ги носат затоа што се со пациенти нон-стоп, а и имаш погоре кои се функционални кои не се.
Симо е прав, ако си меѓу луѓе за нив да ги заштитиш носиш маска, ако си сам у кола што ќе ти е?
Има и такви што не разбираат дека кога се сами треба да ги извадат маските, и да не им ја намалуваат ефикасноста со влажнење и сатурирање. Но не го менува фактот дека треба да се има маска, не за во кола, туку за кога ќе се излезе од кола и ќе треба човек да се движи меѓу други луѓе. Дури и на отворено.
А докторите треба да носат маски, треба и сите ние да носиме. Ама пошто нема доволно маски, продаваат приказни (во кои многумина верувате) дека немало потреба да се носат маски. Тоа не е научна, туку политичка одлука. Затоа поназад реков дека СЗО е политички ориентирана организација.

Како што кажа Зоки, обични маски не мора да се увезуваат - може да се сошијат и овде.

Во меѓувреме, дека опасноста не е само за старите зборуваат се повеќе случаи:   https://makfax.com.mk/svet/во-париз-почина-16-годишно-девојче-се-ве/   :(

По толку време никако да разбереш баш таму е проблемот и причината зошто вирусот така молскавично се шири. Има голем број преносители кои и не знаат дека се болни и дека пренесуваат зараза. На крај ќе се зарази мнозинството од луѓето, се додека не се постигне имунитет на стадото за да нема кој да ја пренесува заразата.
« Последно менување: 27 Март 2020, 20:12:51 pm Van »

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Јас мислев за светот збориш.
За светот КОВИД води, само не можам веќе да цртам.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7365
Тоа е единствен начин да не се шири вирусот, да не го пренесуваме едни на други. Јебига, не сме научени дома да седиме, ама нема друг лек.

Некои од нас ќе поминат како ништо да не им е, некои ќе умрат.... Да е наивно, не е.

Како што пиша погоре, не умреле 46 доктори у еден ден никогаш у било која земја у светов, освен ако не им паднал авионот.

Иначе пред некој ден гледав дека во Италија 2018 умирале по 1.500 луѓе дневно, се вкупно, од сообраќајки, срце, мозок, ајкули..... Ама немало толку со проблеми со бели дробови никогаш да не можат да постигнат. Сега како сите само од тоа да умираат.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380

Сосема погрно резонираш. Повеќе фактори се во игра. Не е огромен дел од популацијата заразен и не се излишни овие мерки. Ќе ти докажат наскоро дечките од спринг брејк у америка.

Ќе ми докажат што? Дека Америка тестира? Дека некои не тестираат воопшто како Кина? Единствено нешто што ќе докаже било што ако за 4/5 години се направи масовно испитување на антитела на населението.
А за докторите никогаш нема да се докаже колкав удел имал заморот заедно со болеста што ја имале.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore

Како што пиша погоре, не умреле 46 доктори у еден ден никогаш у било која земја у светов, освен ако не им паднал авионот.

Не, не.  46 доктори до сега вкупно, таман работа у еден ден... лошо се уклопи податокот со докторите у дневната статистика, сори :(
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен Stratro

• Легенда
Јас мислев за светот збориш.
За светот КОВИД води, само не можам веќе да цртам.

Не мора, фала.

The new coronavirus causing COVID-19 has led to more than 454,000 illnesses and more than 20,550 deaths worldwide. For comparison, in the U.S. alone, the flu (also called influenza) has caused an estimated 38 million illnesses, 390,000 hospitalizations and 23,000 deaths this season, according to the Centers for Disease Control and Prevention (CDC).

https://www.livescience.com/new-coronavirus-compare-with-flu.html

Пази.. "science" има во изворот... ;D

А за твојава Италија од твојот линк.. шта речи...

Чорба, како се друго таму... дури и стварно да се работи за потврдени жртви баш од корона.