Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1977750 пати)

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
Не знам дали вакцините се штетни ама од кога го вакциниравме детето со последнава, околу која што се дигна најмногу галама пројави алергија на две работи кои што до сега ги јадела секој ден.
Змија да те апне или магаре да ти го бапне е работава.

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

Ако ја примила за сипаници вакцината, таа мислам дека се зема од подготвени ембриони во јајце. Вакцината не смеат да ја примат луге кои се алергични на јајце.

Може има некоја поврзаност ....

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3067
Зет ми разви алергија на 35 години од нигде никаде. Јас развив на 25 преку ноќ.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10612
крвна сликаи општо здравје провери пред вакцина?
мене ми рекоја 2-3 дена почувај го детето дома па после може в градинка, али секако нема зијан да го пазиш и подолго.
После сакав на малава да и направам алерго тест пред вакцина али ми рекоја мала дека била. Инаку е алергична на киви, како мајка ѝ, и пред и по вакините...

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7638

Од 10 луѓе, 8 се алергични на полен прашина цвеќиња и слични глупости. Денешен начин на живот, чиста околина и воздух, и така.. :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45187
  • Il Moderatore
Алергија на белка од јајца е честа појава кај бебиња, ништо страшно и најверојатно ќе помине за неколку месеци. Нема некоја поврзаност со вакцините, повторно е совпаѓање на возраста за вакциниација и кога најчесто се појавуваат вакви (краткотрајни) алергии. Советите на педијатрите се да се внимава со белки од јајца, јагоди, шумски плодови, кикирики, бадеми лешници, разни зачини (меѓу другото и цимет) итн, до неколку годишна возраст, баш поради можноста за појава на реакција кај бебињата на ваква храна...
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10612
На доктур најарно ќе кажат, а и не е некој хендикеп на јајца и цемет да си алергичен...

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7201
  • Бенве сие бенве
Се јавила женами кај имунологот, се знаеме и приватно па може да праша се без проблем. Наводно содржела јајце  вакцината па да се направи пауза еден месец од таа храна. Не се разбирам многу битно дека се е ок освен тоа, па следната недела за прв пат ќе трга у градинка се надевам ќе има некоја млада мајка разведена што носи дете у истата група.

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34539
  • Таков е животот... јебига

И јас развив алергија на 35 години, сега сум 37 и мака мачам.

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7400
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Стрико на 50 години, алергија на нафта му открија откако се направил црвен на кожата, а цел живот земјоделец, и ај сега...

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8385
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Добро бе, се шинавте од оградување на поврзаност со вакцините...
На крај памет не ми паднало било која њус појава да е поврзана со вакцините. Ок? Ок.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20896
Па ретко кога е, затоа.

За жал, многу повеќе луѓе сакаат да веруваат и да паѓаат у несвест на недокажани, ама „бомбастични“ измишљотини, отколку да се едуцираат малку повеќе и да ги прошират хоризонтите.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8385
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Нема што ние да се едуцираме ниту да специјализираме во 100 бранши.

Треба да се има едно здраво општество и систем на кој ќе може да му веруваме и систем кој ќе се стреми да ни пружи најдобро, воедно и најдобри вакцини, а не бизнисмени као нашава стока. Поминат та не поминат рок... Ќе го задавам со кеса од Кам маркет!

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20397
Кесе за ладна облога(што се полни со мраз) каде можам да најдам?

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5514
Кесе за ладна облога(што се полни со мраз) каде можам да најдам?
Мислам дека во Џамбо гледав, арно ама не сум 100% сигурен.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20896
У аптека ваљда...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.