Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1615939 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
Не работела сообраќајки, затоа не знае дека се вика хумерус :)

Колега ти посакувам лесен и брз опоравок и без никакви трајни последици. За жал, веќе 20 години во државава без повикај пријател скоро ништо не можеш да завршиш...
Изгледа и часовите по анатомија ги прескокнала.

Исто и од мене, побрзо оздравување, и секако - повикај пријател уште од жичара дур се спушташ, а не кога ќе стигнеш во Скопје.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
Вчера скршив рака на скијање, тибам и здравство и све у п.м. Неписмената незнаеше како се вика коската што ја скршив (надлактица) од лонгетата отече раката ко балон, извадив све дома, сабајлево бев до медикус хелп и решив сам да се лечам. Кланица е убав збор, и партии и испрани мозоци све у п.м.

@kalimero желби и од мене за што поскоро опоравување и следнате сезони на скии да ги поминеш без проблеми.

Оптимистички гледано, ако со здравството кај нас имаш проблеми барем со осигурувањето не би требало да имаш :)
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Аух, се надевам дека не ти е доминантната рака. Со лесно да ти пројде. :/
Десната е, доминантната. Сега сваќам дека левава освен за да личам на човек, нема друга функција кај мене.

Вчера скршив рака на скијање, тибам и здравство и све у п.м. Неписмената незнаеше како се вика коската што ја скршив (надлактица) од лонгетата отече раката ко балон, извадив све дома, сабајлево бев до медикус хелп и решив сам да се лечам. Кланица е убав збор, и партии и испрани мозоци све у п.м.

Нека мине со лесно.

Дали се работи за целосна фрактура или пукнатина? Претпоставувам дека не е целосна фрактура штом си завршил со лонгета, а не целосен гипс.
Пукнатина по долж на средина на коската, веднаш под рамото. Не е страшна повреда.
Долго време немав отидено по болници, се е исто у п.м. Ни ред ни поредок, абе бар да искречат, да стават здрави столици низ чекалните, нормални врати нови со плутени табли до нив за тие листовите залепени по цела врата што незнам кој ги чита. Доктори ко бели мечки, се нешто се негде само треба да ги чекаш, и сите само чекаат некој, незнаат кој и незнаат дали ќе дојде. Колку и да сум против, без повикај пријател џокерот, по регулар пат ништо неможеш да завршиш, бар на културен и цивилизиран начин.
Со лесно другар, сега со лева ќе мора да го штракаш Реков и пак ќе останам на тоа, ако не си повикај пријател легни ќе те згазат за да те умрат побрзо. Жената што умре во ходник го кошташе докторот 200€, толку вреди животот на нечија мајка, жена, баба... и тука некој ќе ми го брани со некои слики и пр текстови. Во гз да си ги напикаат.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5315
  • Пиши лаже
A efekt?
Месечен бонус.

Sent from my Redmi Note 5A Prime using Tapatalk

Искрено, не можам да кажам точно дали има ефект од нив, но можам да кажам дека ми беше подобро, односно се на се, еднаш-два пати има само мали болки во последниве 5,6 месеци. Но, се пазев и доста при станување, кревање и слично.

Штом е така, ке чекам уште еден месец, па ке продолжам да го пијам. :)
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
Добро е барем има надеж. Патем види на iherb.com може да ги накдеш истите.

Присутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5208
Дечки да препорачате добар да не речам одличен орален хирург во Скопје. Се работи за вадење на осмици, ама не ми се оди било каде.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8005
  • Плинаш!!!
Пзу Жикица Ѓоргиевски побарај ги на фб, се наоѓаат во Хром. Дечкото одлично работи, има панорама, обучен кадар.....
На жена ми и вадеше 8ца која и растеше легнато и и ги буткаше другите заби. Ја извади за 10секунди без никакви последици.
Sent from my Huawei P Smart using Tapatalk
« Последно менување: 13 Март 2019, 22:25:52 pm ZilePunto »

Присутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5208
Пзу Жикица Ѓоргиевски побарај ги на фб, се наоѓаат во Хром. Дечкото одлично работи, има панорама, обучен кадар.....
На жена ми и вадеше 8ца која и растеше легнато и и ги буткаше другите заби. Ја извади за 10секунди без никакви последици.

И јас имам една баш така легната...

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8005
  • Плинаш!!!
Јави се закажи преглед. Ке ти направи панорама и ке ти каже што и како после. Панорамата мислам дека 600 денари беше. Гледам сега на фб и ласерска опрема има донесено.

Присутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
Не знам дали вакцините се штетни ама од кога го вакциниравме детето со последнава, околу која што се дигна најмногу галама пројави алергија на две работи кои што до сега ги јадела секој ден.
Змија да те апне или магаре да ти го бапне е работава.

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1995
  • If you can dream it, you can do it.
Не знам дали држи ова што го имам прочитано но гласи вака: Доколку една иста храна се конзумира секојдневно, подолг временски период, организамот создава одбивност кон таа храна. Но, фамата со вакцините е доволна да те стави во мислење...  :(
Никогаш не вели никогаш.

Присутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
Не е дека буквално секој ден е на исто, напротив на некој хелти режим е од кога почна да јаде и освен природно и дома подготвено друго не јаде. Има таму некоја апликација бебе готвач и од неа јаде, а и со нутриционист сме се консултирале. Само 2 3 пати имаме купено кашичка од аптека кога немало услови да се зготви. Конкретно сега пројави на јајце и на цимет. За десерт некогаш мајка и и прави печено јаболко со цимет па така примети.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Мац, не се секирај, мојот прекина да јаде многу работи што претходно ги јадеше. Моментално јаде само 10тина продукти и ништо не му фали :)
Јогурт, месо, марула(се дави :)) зелка, морков, чатпат патлиџан и краставица, грав, леќа, ориз, малку компир, пржена сланина, чајна, пршута, омилено јадење му е макарони и шпагети без ништо, само полиени со маслинов зејтин, грицки (чипс, квики, лешници, фстаци) и гумени бомбони. Буквално толку.
Дури мислам дека така е поздраво за желудникот.
Таков бев и јас до пред војска ;D
Имај во предвид дека децата имаат поразвиени сетила за мирис и вкус од нас возрасните и на поинаков начин  перцепираат одредени продукти.
Заборавив, само еден тип супа, говедска со ѕвездички на Подравка, друга несака да чуе.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
Не знам дали вакцините се штетни ама од кога го вакциниравме детето со последнава, околу која што се дигна најмногу галама пројави алергија на две работи кои што до сега ги јадела секој ден.
Змија да те апне или магаре да ти го бапне е работава.

Почекајте најмалку 1 месец по примањето да помине дејството и се потсреди имунитетот. Гледајте колку можете овие 2-3 недели да го држите во карантин бидејќи сега е најизложен на вируси и бактерии поради ослабениот имунитет.

Присутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
Само еден ден имаше температура, не траеше ни 24ч. Мислам дека поминаа 2 недели од боцкањето. Со имунитет е добра, затоа и постојано е на природна храна. Ќе видиме по одреден период дали на таа храна ќе даде алергија.