Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1609495 пати)

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Де остајте заговори...

Вилипче ја вакцинира Фнуката или не?

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Де остајте заговори...

Вилипче ја вакцинира Фнуката или не?
НЕ! Сам призна.

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3049
Па нели он беше од привилегираните?

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk

Отсутен achtung

• Сениор
Па нели он беше од привилегираните?

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk

Мало било детето, ќе причекал да прозбори и да прооди па ќе го боцнеле од тие вакцини.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Тролметер оуверлоудед.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
@Simo - Carrier159   @Bojan j  @vlatko.klp ...и сите други на кои во моментов не можам да се сетам (за што им се извинувам) 

Што правиме сега?
Ме правевте будала кога ви кажував колку бедна пропаганда е тоа со вакцинирањето на внуката на Министерот, дека кажувам „теории на заговор“... Сега кој испадна будала? Кои се будалите кога „теориите“ се докажуваат како дефакто заговори.

Па уште си будала бе дете. Го фатија дека не го вакцинирале детето воопшто, ти овде трубиш дека имало привилегирани вакцини за него и луѓето околу него. Немој да си зимаш кредит за нешто што нема врска едното со другото.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6811
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
...ти овде трубиш дека имало привилегирани вакцини за него и луѓето околу него....
Не знам во европа како е ама кај нас ако постојат такви вакцини што се поарни од тие што ги шибаат на народот, ич не е проблем тие да се увезат со останатите и тоа пакетче да се однеси таму и таму за тие што треба да ги примат тие. И ич не е проблем наместо 1500, да стигнат 2000 па тие 500 да се најдат за некој преку ред, и никој ништо да не знај.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4000

@bramovsk да не имаш нешто да кажеш?
Можеби извинување за клеветите подолу дека ширам „шпекулации и лажни вести?

...наведениот погоре на своето дете нема да му тупне орална вакцина со жив вирус. За своето дете вакво ќе најде: https://lekovi.zdravstvo.gov.mk/drugsregister/detailview/52435
Додека во јавност ќе проповеда дека и оралните вакцини се НАЈДОБРИ, НЕ СЕ СЕКИРАЈТЕ И ВЕРУВАЈТЕ НИ...

Напротив, многу се лажеш. Таа што ја гледаш на телвизија што седи до Филипче и е нацинален координатор за имунизација, професор на Фамрацевтски факултет „му ги бапна“ на своето 8 годишно дете истите вакцини како и јас што му ги, во истиот здравствен систем каде што и јас му ги. 

Навистина друже?
Баш истите вакцини како за нас плебсите?

А ти тоа го знаеш - како?
Пошто она така кажа а ти и веруваш? Или ти лично ја виде точно која вакцина ја става во шприцот?

Верувам заота што сум близок со семсјтвото, и има многу причини да верувам и да се советувам со нејзе кога е во прашање имунизацискиот аспект на здравјето на моите деца и моето. За разлика од тебе каде што вадиш чисти шпекулации на ниво на лажни вести во поглед на фактот дека тие исти луѓе за себе озбезбедуваат посебен пакет кој не е достапен во јавно здравство.

Изнесуваш шпекулации, стојам зад напишаното. Не гледам причина да се извинам. Тоа што сум го пишал е точно и се однесува на професорката која е национален координатор за имунизација чие дете сега има полни 8 години и ги има примено истите вакцини како и мојот син. Глупоста на министерот не го намалува твоето ниво на шпекулативно изнесување и извртување на информациите. 

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5346
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Изнесуваш шпекулации, стојам зад напишаното. Не гледам причина да се извинам. Тоа што сум го пишал е точно и се однесува на професорката која е национален координатор за имунизација чие дете сега има полни 8 години и ги има примено истите вакцини како и мојот син. Глупоста на министерот не го намалува твоето ниво на шпекулативно изнесување и извртување на информациите.

Така де, првиот човек на Здравството лажира вакцинација со цел ширење пропаганда и потоа ГО ПРИЗНАВА ТОА... Ама @bramovsk сеуште тврди дека јас зборувам „лажни вести и шпекулации“ кога го кажав истото што сега дефакто се покажа дека е вистина, но @bramovsk сеуште не гледа причина да се извини. Добро бе, твое е правото да се правиш на глуп и да не прифаќаш факти - а мое да ти се смеам.   ::)

Што правиме сега?
Ме правевте будала кога ви кажував колку бедна пропаганда е тоа со вакцинирањето на внуката на Министерот, дека кажувам „теории на заговор“... Сега кој испадна будала? Кои се будалите кога „теориите“ се докажуваат како дефакто заговори.

Па уште си будала бе дете. Го фатија дека не го вакцинирале детето воопшто, ти овде трубиш дека имало привилегирани вакцини за него и луѓето околу него. Немој да си зимаш кредит за нешто што нема врска едното со другото.

Stupid is as stupid does - ова го знаат и ретарирани, ама ти Влатче ни толку. Министерот признава дека лажира вакцинација заради пропаганда, јавна тајна е дека за елитата си има од поквалитетните вакцини, а Влатче си уште игра викање имиња како сеуште да е на предшколска возраст.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
Ван добар ли си? Ти тврдиш и тврдеше дека ја вакцинирале внука му со поквалитетна вакцина пошто нели привилегии ово оно. И на крај испадна дека воопшто не ја вакцинирал туку ПР кампања за да се вакцинира народот а се со главна цел промена на уставното име. 

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3049
@Van прочешла ли?

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4000

Така де, првиот човек на Здравството лажира вакцинација со цел ширење пропаганда и потоа ГО ПРИЗНАВА ТОА... Ама @bramovsk сеуште тврди дека јас зборувам „лажни вести и шпекулации“ кога го кажав истото што сега дефакто се покажа дека е вистина, но @bramovsk сеуште не гледа причина да се извини. Добро бе, твое е правото да се правиш на глуп и да не прифаќаш факти - а мое да ти се смеам.   ::)

Спинот го правиш со цитати од дискусија што се случила пред Министерот да се пофали со својата внука. Сеуште не гледам дека се изнесени факти дека вакцините кои ги примаат оние кои се вклучени во здравствениот систем, особено оние кои се во системот за организација на имунизацијата на населението користат различни вакцини од тие што ги примиле моите деца. Повели, изнеси ги доказите јас ќе го повлечам кажаното  и ќе ти се извинам јавно.

Отсутен achtung

• Сениор
Ван доста спинуваш, не ги оставаш на раат овие од власта.

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Спинот го правиш... Повели, изнеси ги доказите јас ќе го повлечам кажаното  и ќе ти се извинам јавно.
Спинот е само од тебе. Јас тврдев дека се прават ујдурми и дека се лаже - тоа и се докажа.
Си стои и тоа дека квалитетните вакцини се чуваат за децата на елитата, кај и да е ќе се потврди дефакто и тоа. Но секако видовме дека се лаже и дека се прават мајмунски работи - колку да спинуваш, не можеш да го вратиш назад тоа дека сите видеа како првиот човек на Здравството лажира вакцинација.

Ван добар ли си? Ти тврдиш и тврдеше дека ја вакцинирале внука му со поквалитетна вакцина пошто нели привилегии ово оно. И на крај испадна дека воопшто не ја вакцинирал туку ПР кампања за да се вакцинира народот а се со главна цел промена на уставното име.

Јас тврдев дека се прават ујдурми и дека се лаже. Токму тоа и се покажа... А ти продолжи да се обидуваш со некои адвокатски финти - јас ќе продолжам да ти се смеам (исто како и било кој со посед на малку објективност и неутралност).

@Van прочешла ли?
Moжеби кога нема да биде WAG THE DOG - одвлекување внимание од бламирањето и лажирањето вакцијација за пропаганда - а до тогаш можам само да ти кажам keep trying.

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Ван доста спинуваш, не ги оставаш на раат овие од власта.

Очекуваат дека сите (како нив) треба да се прават слепи и глупи за ова што се случува.
За разлика од нив, јас немам никаква потреба да се правам ни слеп ни глуп.  :-\