И неквалитетна вакцина е подобра од невакцина.
^^
Муабетов му доаѓа као за добра свиња нема лоша помија.
Еве, јас верувам дека декларациите стварно ги заебал перо у трета смена, а дека на самите ампули стои валиден рок.
Зошто мислиш дека ти си повеќе во право со твоето верување дека вакцините се чкарт?
Гледаш ли каде е разликата меѓу мене и тебе?
Ти ВЕРУВАШ а јас сакам да ЗНАМ. Затоа таму во темата за Наука напишав дека денес најраширената религија е пропагандата од естаблишментот. Ви кажуваат како стојат работите, а вие верувате во нив. Не знаете, ама верувате. Исто како што Христијаните не знаат дали навистина постои Бог, ама веруваат во него. Или Муслиманите исто за Алах.
Ако размислиш малку, што е тоа верување во пропагандата поразлично од верувањето во приказните за месијата од Назарет, или за рајдерот Мухамед? Некој кажува догма од позиција на авторитет, верниците веруваат. Авторитетот може да е свештеник или медиумите од државата, но верниците се истата неука раја која не прашува прашања и не размислува со своја глава.
Замисли да прашаш верници во некој храм, како е можно Марија вонтелесно да остане бремена, или дали во Куранот навистина пишува дека Мухамед имал за сопруга 6-годишно девојче?
- Ќе те испотепаат, или полошо.
Исто како на Карклаб да напишеш дека вакцините што се дилаат овде се крш и дека треба посоодветни и поквалитетни.