Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1608845 пати)

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3049
Антиваксерите се палат на читани, не-дочитани работи.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5345
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Со твоето тврдење дека „вакцините и системот не чини“, џабе после викаш „јас сум за вакцинација, ама не вака“.
Ова е „фејк њуз“!  :)
Никаде не спомнав невакцинација, едноставно барам посоодветни и поквалитетни вакцини. По можност и да не им е поминат рокот.  :-X

Цитат
Не, ти не сакаш да знаеш! Ти шпекулираш, од фејк њузираш, шириш невистини и се служиш со популистички методи на ширење лажна пропаганда.
Во право си. Ништо точно не реков. Не е вистина дека за повластените има подобри вакцини. Видеата што ги постирав со девојчиња кои стануваат инвалиди од Полио вакцини, се лажни вести. Правам двојни профили со кои овде пренесувам лажни сведоштва, еден од тие профили е Велков, со тој профил лажев за 4 годишно бебе кое добива туберколоза од вакцина за туберколоза. Итн, итн.
Не може човек ништо да скрие од твојот истражувачки научен ум!

Тоа што јас верувам или не верувам значи дека имам сопствено размислување за тоа какви се работите, а не дека имам докази дека нешто е така. Тоа е разликата меѓу мене и тебе. Кога ќе имам доказ дека перо ги смешал декларациите, нема да го употребам зборот „верувам“ туку „знам“. Ти текнуе?
Тоа што ти веруваш без доказ, тоа не е размислување. Тоа е верба, како религизоните што веруваат во религија.
Јас како веќе објаснив, без доказ не верувам во ништо. Тоа е разликата.

Јас ќе барам повеќе. Ама ти нема, исто како и мнозинството други, ќе чекате докази и а дотогаш без поговор ги консумирате метафоричните помии за кои зборував некој пост погоре. Во меѓувреме Французите го запалија Париз заради цените на горивото. Којзнае што ќе направеа да се десеше кај нив вакцинирање со вакцини на кои им е поминат рокот... Гледаш сега зошто од нас овде не бидува држава. Ти текнуе?

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
Полека издишува балонот докторе. Иди на кајгана форум продавај муда за бубрези.

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Полека издишува балонот докторе. Иди на кајгана форум продавај муда за бубрези.
Поставување слики со мадиња, и зборување за мадиња.
Само на мадиња мислиш, ти ќе да си еден од тие латентните што ги спомиња Симо, а?  ;D

Отсутен Bojan j

• Сениор
Изолирани случаи не се доказ дека СИТЕ останати вакцини нечинат.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
Латентни педери, корпорации, криминал, држава во држава, алтернативна десница, ГМО.

Фалат уште масони.  :-X :-X
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Јас мислам дека фалат повеќе иселеници на нас кои останавме овде да ни објаснуваат како во Македонија е се супер со Здравството (и со вакцините).  :-X

Не кажав дека сите вакцини не чинат.
Велам дека ни требаат повеќе вакцини што чинат, ама не само за повластени ку*тони туку за сите плаќачи на даноци и на здравствено осигурување. Ништо повеќе и ништо помалку.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
Јас мислам дека фалат повеќе иселеници да ни објаснуваат како се супер, на нас кои останавме овде.  :-X

Те предизвикувам да најдеш еден збор/пост кадешто велам дека е супер во Македонија или да проширам видик, супер на Запад.

пс. За некои работи кои ги кажуваш сум од твоја страна. Ама не поради твојата аргументација, туку поради моето искуство со македонското здравство.  :)
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4000
Скептичен сум кога на "сјај" ќе прочитам антибактеријал. Веќе на сите го пишува ;D
Но тоа не значи дека садовите ќе ги мијам само со вода.

Што се однесува до проверка на квалитетот, дома треба да направам лабораторија за анализа за лично да се уверам. Но тоа не значи дека некој ќе ми поверува на моите сознанија се додека и тој не си направи иста таква лабораторија.

Тука некаде е и дискусијава за вакцините.

Ниеден антиваксер не кажува дека е против вакцина и вакцинирање, но секогаш некое влакно им пречи...

Таков е трендот, како со рамноземјашите ;D

Ко што рековме, луѓето се слаби во есапење ризик. „Ќе се борам против лоши вакцини со тоа што нема да се вакцинираме, притоа ќе се изложам себе си( детето кое навистина не во состојба да бира) на многукратно (илјадници пати) поверојатен ризик со многу поголеми последици од контраиндикациите на достапната вакцина. Истовремено ќе го сје*м и колективниот имунолошки опфат за да му умре и на комшијата козата.“

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Те предизвикувам да најдеш еден збор/пост кадешто велам дека е супер во Македонија или да проширам видик, супер на Запад.
Се извинувам, далеку дека си единствениот икспатриејт кој постира на темава (посебно се активни дечките од Латвија)... Но ти се најде на погрешно место во погрешно време. А и конотацијата ти беше во контекст на мајтепење за критиките кон системот.   ;D

едит:
Ко што рековме, луѓето се слаби во есапење ризик. „Ќе се борам против лоши вакцини со тоа што нема да се вакцинираме...
А што ќе кажеш за квалитетот на риск асесментот на Владата - која за разлика од „антиваксерите“ и реално може многу што да направи?
На пример Владата може наместо бламажи со вакцинирање дечиња со вакцини кои имаат истечен рок, може помалку да испраќа Министри со фамилија на Новогодишен концерт а парите за такви курташак туристички патувања да ги употреби за посоодветни и подобри вакцини за дечињата.

Прав сум, или подобро нека трпат дечињата за да останат повеќе пари за луксуз на клептократите на власт?
« Последно менување: 09 Јануари 2019, 15:43:15 pm Van »

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Not available in your country ;)

Отсутен Bojan j

• Сениор
Van, кажи ми искрено, дали ти би го вакцинирал твоето дете во моментов во Македонија?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Van, кажи ми искрено, дали ти би го вакцинирал твоето дете во моментов во Македонија?
И дали има некој момент кога би го вакцинирал :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
А деца има он? Пошто некултурно реши да го игнорира истово прашање пред некоја страна :)

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7217
  • French diamond
Ајде за некој ден во Северна Македонија ќе го вакцинира детето, таму подруг ќе биди квалитетот  ::)