Хипохондрикот во мојата реченица си ТИ!
Гебелс може да ти позавиди...
Мики, да бевме во Манаус ти ибав пајперот - знаеШ?

Хипохондрик ако
го провериш во Македонскиот Речник, ќе видиш дека означува некој што си вообразува дека е болен иако не е. Јас лично - скраја да е, ниту сум болен ниту мислам дека сум болен... Всушност се обидувам да ти објаснам дека ако не си глуп - тогаш секако не го разбираш зборот и глупаво се изрази.

Гледај, ако сакаш да вреѓаш тогаш секако има од кој да учиш. Ќе ми кажеш дека сум глуп, неинтелегентен. Ќе ми кажеш дека верувам во Рамна Земја, дека работам кај Миленко, и дека сум антиваксер. И ќе лепиш слики од тестиси.

Што го мешаш Велков и неговото дете.
Tи го игнорираш Велков, и со тоа практично кажуваш дека не постојат лоши последици од вакцини кај некои дечиња. Следствено тие дечиња ги правиш дека се хипохндрици - а Велков и сите родители како него, дека се лажговци, или дека се многу глупи (и тие, и докторите) и дека не распознаваат вистински од глумени симптоми... Како да неколкумесечни бебиња воопшто знаат да глумат.

Всушност сите го игнорирате Велков, и неговото бебенце кое од вакцина фатило Туберколоза.
Исто како што го игнорирате
девојчето од видеото, кое фатило Полио од вакцина и останало инвалид за цел живот.

Не знам који ви је фалус, наместо да дадете подршка во барањето на вакцини со помалку несакани последици... Вие овде се инаетите и се конфронтирате, демек го браните системот, Здравството, кога сите знаеме дека тоа, Здравството, пропаѓа се повеќе и повеќе. Пациенти гинат секој ден, и никој за ништо не е одговорен. За вас ниту политичарите се одговорни за лошите услови, ниту здравствените работници се одговорни за немарноста и небрежноста. А тие пациенти што умираат или остануваат инвалиди, тие се најхард-кор хипохондрици.
Според вас се е розево, се е супер. Да си помисли човек дека некаде во Скандинавија живееме.