Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1897975 пати)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10612
ja pokonkretno za toshe ?
kaj ima dukjan kontakt, se zakazue...

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1838
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
Освен телефон и населба (Трнодол нели) не најдов нешто фазла. Ваљда треба да се чуеш прво, да му кажеш што е како е, па да закажиш. Зоки нека сподели повеќе детали.

Веројатно следнава недела ќе го направам тоа.

Отсутен Bicikle

• Легенда
epa broj de i adresa tochna mislev, kako bi go nashle na google, da ne lutame. Pop simonov da ne e > Ako e i ja ima slushano za nego ok muabeti.

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
Тоше Трнодол
070 291 622
Физиотерапевт на клуб
500 ден за 50 минути

Толку најдов во темава.

Отсутен Leonid

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 916
Lesnovska 26, Trnodol

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор

Отсутен Bicikle

• Легенда
fala, kje mu javam pa kje vidime kako kje pomina...

Отсутен Mikius

• Легенда
:D
Му ги извади сите ѓаволи што ѓо јавнале :)

Присутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22324
Вака се истеруваат ѓаволи...

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2857
Клабери, сакам да одам да се вакцинирам конечно, не бива веќе...

Фајзер или Синовак, за/против? Јас сакам со кинеската.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45071
  • Il Moderatore
Која и да сакаш, битно е да сакаш да се вакцинираш.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5399
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Фајзер наводно нуди поголем процент на заштита но некои последни истражувања кажуваат дека mRNA вакцините после 6-8 месеци губат ефикасност. Не можам сега да цитирам студии но јас (летово) одбрав Синовак... Иако знаев дека ќе имам (и имам) проблеми со патувања и обуки за работа. Сепак кога се работи за здравје, повеќе би се ослонил на традиционални докажани методи отколку на нови недоволно испитани технологии.

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2857
Гледам да ги избегнам нуспојавите при Фајзер, лично знам повеќе случаеви што имаа проблеми после примање на вакцината, што секако не значи дека е генерално правило. Сестра ми немаше скоро ништо после втората доза Фајзер, една ноќ треска и тоа беше. И јас лично повеќе им верувам на испитани методи (инактивиран вирус) отколку mRNA.

Во смисла на патувања - не дека ќе се убијам патувајќи, повеќе ми е за тука во Северџанија, никаде не можеш да излезеш и седнеш на раат. Сакав сега да одам на Македонија - Германија, не можам, а картите отидоа. Чисто како пример. Ова нема крај, не можам да седам дома како глушец со месеци.

Гледам од вчера и Норвешка ја призна Синовак, а и Австралија пред некој ден.

Отсутен Diesel

• Легенда
  • Пораки: 7000
Оди боцни се со која сакаш, заврши си работа, и така и така не знаеш што-како ќе ти влијае.

Сета работа е пусул да имаш. Никој ништо не ти гарантира, нит па знае, така да...