Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1612592 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
Нели има смисла некој кој е против вакцини ( вештачки herd immunity) да се залага за природен, без вакцини?
btw...дали под анти ваксери се сметаат и оние кои се против вакцинирање само заради тоа што го оспоруваат квалитетот на вакцините кои кај нас  се нудат ?

Секој herd immunity е вештачки, односно добиен со доволно голема имунизација на населението.
За второто прашање - не, доколку тие сепак се вакцинираат (макар и со вакцини од друг извор) тие не би ги сметал за антиваксери.

И мојата дискусија за вакцини завршува тука. Само ја потенцирав иронијата.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
Тупете мозок вие со епидемиолози, ја ги слушам препораките на Елена:

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Амин ++++
Него пиша стоп ? за 5г-то? Ако не пишиш овие од поц ќе те одерат.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
...
Вие шо се буните за мерките дека биле строги, сфаќате дека колку и да пазите, шансите мало невнимание да ве зарази се поголеми со повеќе заболени? Сфаќате дека не знаете како и дали ќе ескалира вашата состојба? Сфаќате дека ако се преполни болниците може да ви речат „чекај ти на ред, имаме помлади од тебе што имаат приоритет“?
...
nivnite "strogi merki" se MNOGU GLUPI proizvod od neznenje/panika; zamisli reduciraa avtobusivee i bankite i sozdadoa centar za razmnozuvanje na vrus... gi pustija site od "italija" da vlezat da se setaat, se sekavas staija termo kamera i ne ubeduvaa sfe e najbezbedno u aiJrodromot, a site drugi granicni premini prooomajaaa :D

mnogu popametno im bese da
- vovedat razni zabrani za sobiranje a ne zabrana za dvizenje taka da lugeto si funkcioniraat i rabotat.
- posle rabota uste 2 saati do 19 casot daj im na lugeto u marketi da pazarat.
- na marketite i bankite i avtobusite (i slicnite) ke im naredis da rabotat so poln kapacitet da ne se sozdavaat guzvi
- ...
i uste miljon slicni pametni ogranicuvanja i prevenciji sto NEMA DA ZAGROZAT ZDAVJETO I KE OLESNAT ZIVEENJE I RABOTENJENJE NA DRZAVATA...

So toa stopanstvoto nema da go unistues ke ti ja polni kasata za da imas za osnovni trosoci i neli NAJBITNO da ranis po institucii to partiski dzukeli,...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
@Tischläufer не знам што се погодило ко кец на десетка, методот што го користат очигледно им функционира. Коментарот беше зафрканција затоа што сите им викаат дека се идиоти.

Знам бе братче, знам дека беше зафрканција ама стварно дојде ко кец на десетка, што би рекол еден наш член небо и ноќ ;D

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
Идеја..

Реализација...  ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Што е оваа галама?

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8947
  • Пичлеме
Колку пари, толку музика. За 14500 денари толку ;D

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5932
Канго врати се :D Арен си беше баткава дур беше со дЏон на времето,  и муабет и све ама изглеа не е поќе :D
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Супер им е идејата и реализацијата. Сеа сте мањак психотропни супстанци и алкохол, затоа ви изглеа мутаво.. ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Stratro

• Легенда
Супер им е идејата и реализацијата. Сеа сте мањак психотропни супстанци и алкохол, затоа ви изглеа мутаво.. ;D

Идејата, да.

За реализацијата... па еве и мојов бубњар аплицирал, па ваљда нема да настапи  сам со drum solo на кров за да земе поголем  хонорар. ;D

Ќе имаат настапи Бени, Дани, Лозановски... со бендови секако и треба фино да излезе.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Бенд секако ќе биде поинтересно, да не биде ко оние у ГТЦ што си дрнкаат за бакшиш...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
https://telma.com.mk/gradonachalnikot-na-kumanovo-maksim-dimitrievski-pozitiven-na-kovid-19/?fbclid=IwAR2avYc3tjQ1eRl4qa_Ab-8rslb4rdVWn5qcGni5jWe54jGftrCRJTGWTgs

Градоначалникот на Куманово Максим Димитриевски позитивен на КОВИД 19

Димитриевски вчера имаше средба со премиерот Оливер Спасовски, вицепремиерот Бујар Османи, министрите Венко Филипче и Арбр Адеми и Жарко Караџовски, претседател на комисијата за заразни болести.

Да не испадне на крај и овие да лажат ко Вучич за син му :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Ако се непушачи може ќе си полежат.

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5662
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
Trending now ;D

Венко Филипче@vfilipche5h
Почитувани граѓани,
По информацијата дека градоначалникот на Куманово, Максим Димитриевски кој вчера одржа состанок на кризниот штаб на Куманово на кој присуствував и јас, е позитивен на Ковид-19, од денеска ќе бидам во домашна изолација.

Ако си прав верник ќе дојдеш у Куманово да се причестиш

Јас не чув ни од МПЦ ни од ИВЗ дека донирале или помогнале во оваа голема криза за социјално загрозени семејства.

Миле Паника@mile_panika
Се плашам дека танцот со короната ќе искочи оро.

p.c. Tek che da nam bude smeshno :)

Отсутен Stratro

• Легенда
Од утре не може ниту низ шумички да шеткате.