Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1611751 пати)

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4044
  • MadaFunker
Короната е таму, може да ве фати...строго низ шуми и природа шетала..
New blood of old school

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Од утре не може ниту низ шумички да шеткате.

Има многу полоши работи во животот...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5932
Ова со шетањето  ме интересира мене  за друго, еве јас сум риболовец и уредно плаќам годишно во МРФ и плус имам платено дозволи за одредени реки и езера кои се под концесија, е сеа дали спаѓа и ова во шетање во природа оти не шетам  за разонода туку одам на риболов на вода која е под концесија. Уствари  истото и за лов важи, несмеат и ловџиите на лов да одат оти е во природа ? :D
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Пробај, кажи му на џандарот на пунктот на излез од градот дека одиш по риба, доколку не те сопре друга патрола...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен vladic3110

• Сениор
Епа еве прашвам тука, мене со средно толку ми  делиле, овде ваљда има некој низ водите на правото шо знај по некој закон.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
Епа еве прашвам тука, мене со средно толку ми  делиле, овде ваљда има некој низ водите на правото шо знај по некој закон.

Кој закон го бараш тука, кога тие што треба да го спроведуваат секој различно го толкува или воопшто не го разбира? Да прашаш 5тина полицајци за еден закон, ако 3ца одговорат исто еве на, да не речам на трупче.. :) како ќе ти се погоди е кај нас муабетот. ;D ;D ;D

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Не ти треба средно или факултет за да знаеш што значи полициски час.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212

Баш во основно се учи дека полициски час е диктаторска мерка. :D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore

Баш во основно се учи дека полициски час е диктаторска мерка. :D

Баш ме интересира во кој учебник од прво одделение до 4-та година средно се учи дека полициски час е диктаторска мерка. Слика од учебникот би била пожелна...

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6434

@Simo - Carrier159 , добро прашање. Спот он.

И јас одев основно, ама такво нешто ми има промакнато.

Отсутен vladic3110

• Сениор
Епа незнам зато прашвам, оти ова спаѓа во приватна сопственост, платена е концесија за користење на истото,не е шетање во природа, за некој  луѓе е вадење леб.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Епа незнам зато прашвам, оти ова спаѓа во приватна сопственост, платена е концесија за користење на истото,не е шетање во природа, за некој  луѓе е вадење леб.
Имаш дозвола за стопанисување со рибен фонд или за спортски риболов? За некои луѓе спортот е вадење леб, точно, ама и тие не спортуваат сега.

Отсутен vladic3110

• Сениор
@Simo -  Carrier159 тежок идиотизам ако го имаат истолкувано законот во насока во која и ова е опфатено за забрането..

Ништо веќе ко не е безбедно да се  оди на риболов каде што и без короната социјалната дистанца е на километар меѓу друг човек ако го има воопшто,  тогаш останува в црква да се причестиме  слушам не фаќала короната таму од иста лажица :D
« Последно менување: 16 Април 2020, 22:17:28 pm vladic3110 »

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
@Simo -  Carrier159 тежок идиотизам ако го имаат истолкувано законот во насока во која и ова е опфатено за забрането..
Види, СВЕ е забрането. Не може да се води сметка посебно дали има некој идивидуално да лови пеперутки, бере печурки, дише чист воздух, се клеца у шума или ќе се сретне спонтано после спортските активности, во група од 100 луѓе на велигденска скара. Закон е закон. Ако мислиш дека ти следува посебна дозовола, тогаш тука е министерство за економија, министерство за земјоделие и полиција кои што може да ти издадат дозвола за движење.
На крајот на краиштата, нема да изгине некој ако не лови риба за велигден.

Отсутен vladic3110

• Сениор
Ама па ко ќе размислам кој копук народ сме да,  во право  си.