Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1692842 пати)

Отсутен nikola98

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 908
  • The best or nothing.
Клабери, препорачајте крпа (крпче) за бришење наочари? Ми рекоа дека марамиците кои се наменски произведени за очила, го оштетувале стаклото.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44599
  • Il Moderatore
Клабери, препорачајте крпа (крпче) за бришење наочари? Ми рекоа дека марамиците кои се наменски произведени за очила, го оштетувале стаклото.

Не ти дадоа во оптичарата со наочарите? Ако не, оди на пазарче цвикери кај што шиткаат, ќе најдеш.
Инаку, јас користам и такви наменски влажни марамчиња, од DM ми се чини ги купува супругата, уште си стои антиглер слојот на наочариве, а со години се користат :)
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен nikola98

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 908
  • The best or nothing.
Купив нови наочари, и свртев до пазар, ама не најдов ни крпче ни кутија за чување наочари.
Ќе ме тераш од ДМ да купам и јас.  :)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Купив нови наочари, и свртев до пазар, ама не најдов ни крпче ни кутија за чување наочари.
Ќе ме тераш од ДМ да купам и јас.  :)
Еве сега у консултација со госпоЖата: у дм се скапичките https://www.dm.mk/marki/visiomax
а имаме и од лидл овакви: https://i.ebayimg.com/images/g/bMAAAOSwS41nkmIP/s-l1200.png

Поефтини сме купувале и од други места, ама тие се полоши, често недоволно влажни или скроз суви. Флрај у канта ако се такви.
А марамчиња побарај на зелен пазар у квартот кај цвикерите, мора да има.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5258
porano imase mn dobri krpicki u Stolomak, neznam dali uste gi ima

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7632
porano imase mn dobri krpicki u Stolomak, neznam dali uste gi ima

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Ja ги користев долго, долго време. Ги сменија со едни други сега, ама не е тоа тоа.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Мислам дека некои такви од Стокомак пола беа суви, пола едвај употребливи.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!