Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1765035 пати)

Отсутен nikola98

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 950
  • The best or nothing.
Клабери, препорачајте крпа (крпче) за бришење наочари? Ми рекоа дека марамиците кои се наменски произведени за очила, го оштетувале стаклото.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44861
  • Il Moderatore
Клабери, препорачајте крпа (крпче) за бришење наочари? Ми рекоа дека марамиците кои се наменски произведени за очила, го оштетувале стаклото.

Не ти дадоа во оптичарата со наочарите? Ако не, оди на пазарче цвикери кај што шиткаат, ќе најдеш.
Инаку, јас користам и такви наменски влажни марамчиња, од DM ми се чини ги купува супругата, уште си стои антиглер слојот на наочариве, а со години се користат :)
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен nikola98

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 950
  • The best or nothing.
Купив нови наочари, и свртев до пазар, ама не најдов ни крпче ни кутија за чување наочари.
Ќе ме тераш од ДМ да купам и јас.  :)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Купив нови наочари, и свртев до пазар, ама не најдов ни крпче ни кутија за чување наочари.
Ќе ме тераш од ДМ да купам и јас.  :)
Еве сега у консултација со госпоЖата: у дм се скапичките https://www.dm.mk/marki/visiomax
а имаме и од лидл овакви: https://i.ebayimg.com/images/g/bMAAAOSwS41nkmIP/s-l1200.png

Поефтини сме купувале и од други места, ама тие се полоши, често недоволно влажни или скроз суви. Флрај у канта ако се такви.
А марамчиња побарај на зелен пазар у квартот кај цвикерите, мора да има.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5342
porano imase mn dobri krpicki u Stolomak, neznam dali uste gi ima

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7733
porano imase mn dobri krpicki u Stolomak, neznam dali uste gi ima

Ja ги користев долго, долго време. Ги сменија со едни други сега, ама не е тоа тоа.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Мислам дека некои такви од Стокомак пола беа суви, пола едвај употребливи.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7733
Бреј, мозокот во петок не работи. Од Кам зимав, не од Стокомак.

Овие првите беа доста квалитетни, Германски. Долу десно во ќошот. 

Ги сменија со овие, и овие се баш како што ги опиша Симо, ни влажни, ни суви.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5342
Krpicki ne maramcinja

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Krpicki ne maramcinja

Ах, извини, погрешно разбрав.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15303
Има некој искуство со Неда Трајковска во Систина за операции на колено? Додуше не знам дали таа ќе ја прави операцијата, ама ете мислење/искуства?

Вака спремна делува, ама да си прашам :)

Иначе го скинав менискусот и сега имало некој со артоскопија као го шиеле.

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3542
Има некој искуство со Неда Трајковска во Систина за операции на колено? Додуше не знам дали таа ќе ја прави операцијата, ама ете мислење/искуства?

Вака спремна делува, ама да си прашам :)

Иначе го скинав менискусот и сега имало некој со артоскопија као го шиеле.

Јас не го скинав сличен проблем имав,од таму Боро Илиев го барај ако имаш шанса и можност само ОН за колено
You have to start with the truth. The truth is the only way that we can get anywhere. Because any decision-making that is based upon lies or ignorance can't lead to a good conclusion.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3824
Само Боро Илиев.

Отсутен zvonkog

• Редовен
  • Пораки: 1085

Ова ми го дадоа бакшиш последниот пат кога купував нови стакла, врши солидна работа, дали ги продаваат незнам, иначе во оптиката што е внатре во зелен пазар во центар.

Отсутен flashgordon007

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 138

Микрофибер крпа наменета за чистење стакло на автомобил, тие ти се најефективни.
Моментално ги користам овие: https://carbox.mk/product/shark-mikrofiber-krpa-za-staklo-waffle/ а претходно имав ArmorAll, едни плави, свиленкасти на лик со кратки влакна, купени од Лукоил бензинска пумпа. Можеби уште може да се најдат... Експериментирај, пробувај различни микрофибер крпи додека не ја најдеш најповолната и тогаш набави си неколку за залиха.
Тие хемиските марамчиња го оштетуваат заштитниот слој на стаклото на очилата. Заборави ги.