Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1743260 пати)

Отсутен nikola98

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 939
  • The best or nothing.
Да препорачате лек/апче/течност, за исфрлање секрет од грло?
Никако не можам да се исчистам од него. Имун станав на супа со бибер.

« Последно менување: 25 Јануари 2026, 20:33:35 pm nikola98 »

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10608
пошто имам назален ринит... прво види д не ти се создава секрет, освен со ркање и дување не знам друг начин. Евентуално а го омекниш секретот со овие спрејојве што се само солена вода, или ринохорн (или од кај али) со солена вода, крупна сол, ама растворот прецеди го ( не знам што е тоа во солта што не се раствара), 1 лајче сол(рамно) оди на 0.5л, или пресметај да добиеш 0.9% раствор. сега кај мене секретот идит од носто, не знам кај тебе какое  ситуација, но ако не е од носот овај начин нема да функционира, некој сируп од бршлен, сечење кромид може ќе ти помогне.
Мене сув воздух или ладна вода ми го отина носот... И чист воздух, што го нема овде :D

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5221
  • The Spartan General
Да препорачате лек/апче/течност, за исфрлање секрет од грло?
Никако не можам да се исчистам од него. Имун станав на супа со бибер.

Nekolku pati na den. Najbitno posle stanuvanje, i pred legnuvanje. Za desetina dena ke si cist kako solza.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен nikola98

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 939
  • The best or nothing.
Не сум апдејтирал ситуација.

Најмногу ме спаси дишење на смеса од: камилица и морска сол. Околу 4/5 дена секој ден, и се подоправив. Не сум целосно излечен, ама ситуацијата е драстично подобра.
Баш ќе пробам со некој од спрејовите што ги напишавте, мада на Луки препораката тешко да ја има во Македонија.

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 2220
Не сум апдејтирал ситуација.

Најмногу ме спаси дишење на смеса од: камилица и морска сол. Околу 4/5 дена секој ден, и се подоправив. Не сум целосно излечен, ама ситуацијата е драстично подобра.
Баш ќе пробам со некој од спрејовите што ги напишавте, мада на Луки препораката тешко да ја има во Македонија.

Ја нема оваа можеби, ама има вакви. Јас од Еурофарм земав само не се сеќавам на брендот. Појди и кажи им за чистење на синуси.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5221
  • The Spartan General
Zaebi disenje, flezi mu so klizaci i perenje nos so solena voda da izlezat lajnata od sinusite. Ne mora toa shishe, moze i drugi alternativni sisinja za perenje sinusi. Jas koga sum uzatnat ponekogas vadam cel grst shlajm od nosnite praznini i se cudam kako li go sobira celiot tamu.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4081
  • MadaFunker
Ако сакате природно, пробајте инхалација со рен, крупна морска сол и босилек ..за похрабрите може и неколку капки од Алпа Франковка.

New blood of old school