Автор Тема: ЕКО куќи  (Прочитано 1507412 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер
Одг: ЕКО куќи
« Одговори #3675 на: 17 Мај 2015, 15:11:56 pm »
Супер е, налегнал низ годините. Сега можеш да одиш на додавање на декоративни цигли од таа страна која ти е битна: https://www.google.com/search?q=exterior+wall+beautification&safe=off&rlz=1C1_____enMK413MK413&espv=2&biw=906&bih=747&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=dZJYVfTkJYa4ygOUs4CABw&ved=0CAYQ_AUoAQ#safe=off&tbm=isch&q=decorative+bricks

И горе да се стави дрвена ограда рецимо https://www.google.com/search?q=wooden+fence&safe=off&rlz=1C1_____enMK413MK413&espv=2&biw=906&bih=747&site=webhp&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=7pJYVZ3nOOfD7gbNloKoCQ&ved=0CAYQ_AUoAQ

Јас уште одма би започнал процес на садење на соодветни дрва согласно подрачјето, кои ќе го пролепшаат делот. Исто така може да одиш само со зелена боја да го офарбаш ѕидот, и оградата и да ставиш жива ограда на пример. Или уште поубаво редица борови кои ќе ги одгледуваш. :) Или комбинација од се погоре споменато.

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2608
  • Custom made interiors
« Одговори #3676 на: 17 Мај 2015, 19:05:23 pm »
Vo negova blizina ke se gradi nema mesto za drvja
A pokraj nego treba da kliza porta i zatoa najdobro resenie mi se vide da pojacam malce od vnatre a odnadvor mozebi ke se isfasadira so malter.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2791
« Одговори #3677 на: 17 Мај 2015, 23:03:16 pm »
Еве го мојот (нормално дека се мисли на заедничкиот со невестата) ВеЦе избор на керамика

А истите подни плочки идат и во спалната. Инаку плочкиве се невероватно цврсти, јас застанав и подскокнав на една од нив која на краевите беше подкрената на две парчиња паркет и ништо не се деси. Нормално се свитка и се врати назад а очекував да пукне. Значи збориме за 90 кила.

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1902
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #3678 на: 18 Мај 2015, 00:35:13 am »
Едно прашање, сега комплет го реновирам WC-то  и се мислам дали да ставам туш кабина или само параван а доле плочкарот наместо када да направи цокле ..... јас бев за туш кабина ама ме предомислуваат како имало со нив проблеми и тешко се одржувале (чистеле) понатаму ....искуства?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер
« Одговори #3679 на: 18 Мај 2015, 08:42:16 am »
Како ти е мерак така. Најубаво е без тепсии доле нормално.

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1319
« Одговори #3680 на: 18 Мај 2015, 09:40:40 am »
Камената крл ќе те кошта околу 310ден. за 10см.
пресована е? колку килска е?
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
« Одговори #3681 на: 18 Мај 2015, 09:49:57 am »
Едно прашање, сега комплет го реновирам WC-то  и се мислам дали да ставам туш кабина или само параван а доле плочкарот наместо када да направи цокле ..... јас бев за туш кабина ама ме предомислуваат како имало со нив проблеми и тешко се одржувале (чистеле) понатаму ....искуства?

Не ти треба ни туш кабина ни цокле, види кај мене, само на плочка и ке има параван на расклопавање, кога не се тушираш го склопуваш и го имаш тој простор цел. Јас лично ич нејкам кади и туш кади.

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
  • ECU rejected...
« Одговори #3682 на: 18 Мај 2015, 09:51:09 am »
Едно прашање, сега комплет го реновирам WC-то  и се мислам дали да ставам туш кабина или само параван а доле плочкарот наместо када да направи цокле ..... јас бев за туш кабина ама ме предомислуваат како имало со нив проблеми и тешко се одржувале (чистеле) понатаму ....искуства?

Не ти треба ни туш кабина ни цокле, види кај мене, само на плочка и ке има параван на расклопавање, кога не се тушираш го склопуваш и го имаш тој простор цел. Јас лично ич нејкам кади и туш кади.

Дај слика нешто да видам како изгледа тоа? мислам на параванот на склопување

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
« Одговори #3683 на: 18 Мај 2015, 10:29:45 am »
Не ми е стигнат уште параванот, а и да стигне, ред други работи се пред него. Слика од моменталната состојба имаш 3-4 поста погоре, тоа е делот кајшто ке биде тушот, инсталацијата е вградена, ке има само рачка за регулација на притисок и термостатска батерија (во тоа зеленото кругче) и горе ќе биде тушот. Дополнително ке има и слушалка. Можеш да видиш дека нема цокле, само плочки, тоа белото е drain каналот (нормално, уште не е ставена решетката, стои стиропор озгора). Ај да побарам слика некоја па ке пратам за како изгледа параванот.

Едит: Еве вака:
« Последно менување: 18 Мај 2015, 11:24:33 am Dodo »

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #3684 на: 18 Мај 2015, 11:23:23 am »
Камената крл ќе те кошта околу 310ден. за 10см.
пресована е? колку килска е?

70kg ми имаат кажано, ама не се наоѓа таква информација.

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1902
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #3685 на: 19 Мај 2015, 00:04:08 am »
Не ми е стигнат уште параванот, а и да стигне, ред други работи се пред него. Слика од моменталната состојба имаш 3-4 поста погоре, тоа е делот кајшто ке биде тушот, инсталацијата е вградена, ке има само рачка за регулација на притисок и термостатска батерија (во тоа зеленото кругче) и горе ќе биде тушот. Дополнително ке има и слушалка. Можеш да видиш дека нема цокле, само плочки, тоа белото е drain каналот (нормално, уште не е ставена решетката, стои стиропор озгора). Ај да побарам слика некоја па ке пратам за како изгледа параванот.

Едит: Еве вака:
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..) (Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Од каде ќе го земаш и колку е од прилика цена ? Инаку долу тоа се плочки колку те сватив и се во иста нивелација со другите плочки во купатилото?

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
  • ECU rejected...
« Одговори #3686 на: 19 Мај 2015, 00:19:07 am »
иста, и јас така сакав па деновиве ќе зимам мерки за стакло

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5839
« Одговори #3687 на: 19 Мај 2015, 00:23:16 am »
Се тоа фино изгледа на лик, али кардинална грешка е у купатило да стаиш плочки со вдлабнатини, со испакнатини, со трзалици, ситни делчиња, реденки, со чуда со врагови. Оди па одржувај ги после да те видам... Колку и да си педантен и да внимаваш коа ќе се напика прљавштина, влага, па се тоа фино коа ќе застои бидејќи не можеш темелно да исчистиш се знае резултатот. У купатило само мазни плочки и по можност потемна фуга. Не е битно, има едни фуги кои полесно се одржуваа, малку се поскапи( не ми текнува во моментов како ги викаа) ние такви ставивме...

Исто така и врати/стакла за туш кабина кои не се матирани е лош избор. Реков, на лик да, ќе изгледа добро и модерно,  ама од хигиенска гледна точка е лошо. Мое мислење.

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6216
« Одговори #3688 на: 19 Мај 2015, 00:28:02 am »
Дечки,некој искуство со кровен прозор,треба за вецето да земам за на поткровје,најверојатно овој ќе го земам ов Окпол.

http://www.okpol.pl/en/product/vso-e2/
« Последно менување: 19 Мај 2015, 00:33:48 am VLATKO Џентлменот »

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
« Одговори #3689 на: 19 Мај 2015, 00:30:32 am »
Да доле се плочки и се на ниво со остатокот од санитарниот јазел, со тоа што нели, си има пад кон каналот. Конкретнава кабина е можеби малце скапичка, некаде околу 60К, али не сум сигурен тачно али е единствена со ваков преклоп на врати и без лајсни оздола. Ако не ти смета да имаш лајсни на подот имаш доста поефтини, али мене ми е мало вецето па вака се добива повеќе простор да се свртиш во него за на пример да и пријдеш на машината за перење и слично. Ке земам од Шате Керамика.

Едит: со лајсни е мноооогу поефтина, околу 300 евра.
« Последно менување: 19 Мај 2015, 00:46:53 am Dodo »