Si se iznapisal za dzabe. Da odrzavas ubav dvor ti trebaat 500-1000 eur godisno. ..
Normalno ako vo dvorot imas ubavi drvca pocnuvajki od orevi do jagotki pa I nekoe steblo zelencuk, ovie 500 evra na godisno nivo se i premalku za toa sto godisno trosime na pazar i jademe ovosje/zelencuk so vkus na drvo

...
Ali mora da priznaam deka se odlucivme za stan i zaradi faktot sto kukata vo Volkovo ke mi ostane mene, pa koga ke mi dojde da kidnam od stan (letno vreme) barem ke ima kade da kidnam, da ne mi bese taa kuka so toj dvor nisto zivo ne me ubeduvase da odberam stan, ednostavno vo kuka sum izrasnal i navika si e navika.
...
Tvojava opcija drugar e ubajna...

SUm ziveel i vo stan i vo kuka...
Kuka koga velime podrazbira Vila kade sto covek ke si go praj kejfot. Rostilji drustvo, pa potoa edeno bazence...

Toa so stan nemoze da se sporedi...
- Placovi vo Skopje so pristapna cena se na kraj od naseleno mesto so pristapnost na asfaltiran pat od 25 do40 e/m2 se naogaat vo Lisice, Pintija, Nerezi, Hrom, Vlae, Gorce, Madzari/Hipodrom, itn itn... Dovolno daleku od centtarot da ne si vo guzvata, i dovolno blisku da mozes da ja koristis infrastruktura, zdrastvo, obrazovanie...
-Dvorno mesto neophodno za kuka e od 300 - 500 m2 , kade bi mozel da imas gradina i da si nasadis drvca ovosje pa i nesto zelencuk. Da uzivas vo nivnite plodovi, za da ne go kupuvas istoto na pazar so vkus na drvo... Namesto da ides u teretana ke si porabotis vo dvorce...

Trosocite za odrzuvanje ke gi prebies so trosocite na pazar...
-Cenata na cinenje za gradba karabina (gruba gradba) koja se sostoi od betonot zelezoto i rabotnata raka od 20 evra po kvadrat , ostanatite raboti posle toa ke ti dojde malce pojke od toa ko renoviras stan ako ne si kupil nov stan + nekoj denar dodaj za kejfski raboti...
- Zagrevanjeto na kuka kolku bi mozelo da cini za tie 4 meseci? 6-8m3 drva!? Kolku se plaka cela godina parno za stan od 100m2 ? Se somnevam deka stan od 100m2 so edna strana fasada e nekoj stan

, ...itn itn