Автор Тема: ЕКО куќи  (Прочитано 1854437 пати)

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
Одг: ЕКО куќи
« Одговори #1230 на: 19 Ноември 2012, 21:35:30 pm »
Бекатон е отприлика 5-6 евра м2, мене би ми требале 50м2 - значи 250-300 евра.
У сваки случај пак ќе мора да се тампонира прво :) Незнам... ја сум ти yarre ептен старомоден можда, ама ја би се вратил ипак на стартната договорена позиција - армирани бетонски стази!
Секако, нормално е прво да го истампонира делот на кој ќе ги постави стазите (50 м2 тампон зона ... јака муда).

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #1231 на: 19 Ноември 2012, 21:36:31 pm »
А бе и павер елементи да реди, најдобро ке биде да се направи бетонска подлога...Еве во моментов имав прилика да видам како се реди и како се прави паверот во Германијава...Прво ставаат подлога од асвалт, па редат песок неколку сантима за нивелација и ги ставаат коцките...Така никогаш коцките нема да пропаднат...Уствари сеа ми е јасно зошто пола германија е со павер елементи а ниту на едно место нема пропаднато...
За разлика кај нас малку порамнуваат, ставаат песок и одозгора павер...И после две три години, стазата потонува...Видете ги само новине стази покрај улиците што ги правеа на што личат...На ништо...Жали боже све што се прави...Се прави како со газот...

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15255
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #1232 на: 19 Ноември 2012, 21:45:14 pm »
Тампонот е многу евтин,превозот ке те фати поскапо од самиот материјал.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #1233 на: 19 Ноември 2012, 21:48:40 pm »
Колку е тампонот одприлика да не знаеш? Зборам за тој белиот - како на пруги што се става...чакал ?

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15255
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #1234 на: 19 Ноември 2012, 21:53:36 pm »
Најскапиот во околината на Битола е 350-400 денари(најситниот),а покрупниот е поевтин.Ова е за еден кубик.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #1235 на: 19 Ноември 2012, 22:01:43 pm »
Среќа блиску позади мене има каменолом :D

Отсутен Bokives

• Почетник
  • *
  • Пораки: 1
« Одговори #1236 на: 19 Ноември 2012, 22:16:46 pm »
Dragce vi go citam muabetot pa i jas da se uklucam !!!
Znaci spored mene nema da zgresis ni so dvete varijanti odnosno ni so Behaton Pavers ni so  betonski stazi, so toa sto za pavers behaton treba da napravis epten dobra podloga zaradi dozdovite da ne ja potkopuva crvenicata pod nego dodeka leto taa zemja e kako beton i nema problem, a so betonskite stazi da se napravat nesto podlaboki od standardnite kade gi ima site uslovi i da se odi so 10 ka armatura.

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #1237 на: 19 Ноември 2012, 22:38:34 pm »
Фала Боки! А бе види, ја ќе му предложам - нека го затрупа прво каналот за канализационата цевка со двете ревизии, кабелот за струја и заземјувањето за да може преку него да одат стазите. Он спомна 0.8 арматура, си викам да не е претенка таа ? 4м3 бетон вика на 50м2 ??? Значи стазите ќе бидат високи 8 цм ??? Хммм Незнам, мора да истампонира под стазите - ќе пукнат инаку, а сакам да им направи и гравури - црти попречни против пролизгување, ама па тие ќе бидат како зарези кои многу лошо влијаат на компактноста на плочите, освен ако не се со дилатациони фуги што чисто сумљам ...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
« Одговори #1238 на: 19 Ноември 2012, 22:41:27 pm »
Виде штампан бетон? Сега пред Продис така е направено. Ем е текстурирано и не се лизга ем личи убаво. А ако го поминеш со лак може и на мермер да личи. :)

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1857
  • Renault Megane R26
« Одговори #1239 на: 20 Ноември 2012, 00:28:17 am »
Џиџи,тампон ќе си земеш од тука,има секаков од најкрупен до најситен

http://www.rudnicibanjani.com.mk/

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18169
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
« Одговори #1240 на: 20 Ноември 2012, 00:29:26 am »
Тампон... Хехе :)
What I daily drive (and daily fix):
2012 Alfa Romeo Giulietta QV 1750 TBi | 230hp 🍀

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8372
  • Плинаш!!!
« Одговори #1241 на: 20 Ноември 2012, 00:57:50 am »
Тампон :-\ во аптека ;D

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1242 на: 20 Ноември 2012, 09:38:08 am »
Тампон :-\ во аптека ;D

и у маркет има.. немора у аптека... :)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8372
  • Плинаш!!!
« Одговори #1243 на: 20 Ноември 2012, 13:27:45 pm »
;D

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #1244 на: 20 Ноември 2012, 15:48:12 pm »
     Работите продолжуваат и покрај лошите временски услови. Дополнителниов рок не смее да се пробие, а квалитетот МОРА да се задржи како и до сега! Поставен е кабелот за струја и лентата за заземјување до излезот на плацот (и надвор од него), поставени се одводните канализациони цевки со ревизиите и приклучени во септичката јама, направена е канализациона вентилација странично од задната страна на куќата на висина од 1.5 м, фасадата се влече ... Фасадерите ќе го монтираат и гипс картонот на таван, одлично работат, ме радува тоа!
     Сума сумарум работите повторно се одвиваат под полна пареа, договорено е со изведувачот Тектум Инженеринг прво да се тампонира теренот со тројка гранулација од белиот камен на местото на стазите, па преку тампонот доаѓаат армираните бетонски стази, ама ќе мора да „зреат“ две недели и не смее да се поминува по нив ! Значи ќе мора да ги заштитам, за да некој неупатен не ги „реши“ истите :)
     Незнам, сега за сега можам да кажам само БРАВО !!! Пропустот со пробивањето на рокот ќе го сметам само како недоразбирање и покрај писмениот Договор, важно ми е само да се доврши све до крај, квалитетно и на време (Декември) како што Тектум Инженеринг има капацитет да го оствари кога работи со целиот тим. Да им дадеме подршка ;)