Сале бе, није ти д'н д'нска, а? Не ги фалам, напротив гледаш дека сум реален у све што реков - кога се за критика плукав, кога се фалење поштуев ... Да се цвеќе за миришање далеку од тоа, ама бар се надевам дека ќе се доследни до крај. Дадов пари унапред, не од што сум добар, наивен, глуп - туку баш од што имав ама баш до денар толку пари т.е. немав, ама на овој или оној начин (ја си знам) можев за тие два-три дена да најдам максимум толку, а да не опљачкам банка. Парите се крваво собирани, дел се зајмени, дел се поклонети... цели 18 години! Да те заколе некој после ова богами ќе го лежам, правна држава нема, ама што после? Децата и без татко и без куќа и без пари :/ Мислиш дека не ми е пукнат филмот и сакам уште да го гледам?
Наде ја превзеде целата организација до крај само да биде све О.К. по мене, а богами и него. Куќа се правело цел живот ... жими куров, ќе праеш ако сам си мајстор, а ти доаѓаат другарите да мешаат малтер. Проблемот у државава почна баш затоа што сите мислиме дека сме најпаметни и дека све знаеме, па ај сеа ќе работам молер, незнам плочки ќе ставам или инсталација по куќи. Па за кој кур тогаш идеш за Сименс ем колку пати беше, уште не научи све? Ја сум цел живот самоук, ми ги крадеа сервисните документации од пред нос у Војна Болница приватно да работат, а кога требаше да се оди на обука одеа одредена привилигирана клапа за шетање иако пак јас ја работев програмата. Здравјето го остаев заради нечии туѓи интереси... Да, пробав и сам да работам, ама ја не знам да крадам и лажам како што рекоа некои тоа било предуслов да успееш у МК. Башка појди од ортакот што ми беше - роѓена мајка за пари ќе продадеше, срамота. Некад работите треба да се договораат и на збор, па има ваљда уште некој у државава поштен мајку му...
Ако барав све да биде по ПС ќе ме кошташе минимум 20% повеќе, а и повеќе. Не сакам сега овде да расправам што каде и од како, ама веруј ми! Ти викаше мајстори, па ги бркаше-мора и тие да биле од оние вундеркидс што ги бивало за све. На крају крајева мајсториве се ОК, ја немам поплаки од нив, нивната работа или материјалите ... пошто сум со крстот на чело очекував да го испочитува Договорот, ама пуста пара и лакомоста си го прават своето. Можда не е ни он крив - у генот им е тоа, да викнеме вештаци да утврдат, ама тоа си е негово, ме боли патка мене за него - ионака си изгуби он минимум 100.000 евра ради погрешна перцепција на работите, стрвност можда, што и да е. Ако, нека чита, имаш право форум е секој има право на свое мислење, криво ми е само што син му е ОК, а овој место да му го трасира патот он напротив му ствара непријатели. Решение има, све што договараш стави на папир, секоја промена направи анекс и тн., ама што ако намерно не сака да ти заврши работа? Ќе го тужиш? Ако, тужи, плати адвокат и да, ќе го добиеш - ама после 10 години ако имаш уште пари да го плаќаш адвокатот или не ти е случајно брат, па и нему ќе му скурчиш.
Брат, живиме у една вукојебина и мора да се помириме со тоа! Плата бараме европска, а појше од пола си го прчат на работа, па гледам по форумов кој кога постира, а знам дека е на работа. Други ни се криви за све, нормално, кога зависиме од тие „други“, да си бевме самостојни ќе беше друга прича. Интересно е што стварно чоек треба и среќа да има понекад, нек си јебе векот - што дека оние богаташине на Титаник имаа здравје, имаа пари ... НЕМАА СРЕЌА Сале, за жал. Судбина е тоа, некој ваков, некој таков, некој има, некој нема, ама не се слагам дека човекот треба да се помири со судбината, туку сметам дека треба храбро и одлучно да се бори за своето со сите средства онака како најдобро знае и умее !!!