Автор Тема: ЕКО куќи  (Прочитано 1854277 пати)

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
Одг: ЕКО куќи
« Одговори #1215 на: 19 Ноември 2012, 00:27:31 am »
Ако треба помош викај,и така џаболебарам по цели денови,освен кога трчам.
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #1216 на: 19 Ноември 2012, 00:30:24 am »
 :) ФАЛА ЕДОН !!!  ;)

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8372
  • Плинаш!!!
« Одговори #1217 на: 19 Ноември 2012, 17:30:14 pm »
Џиџи јас имам кука и во Долно Лисиче. И ние таму стававме тампон во дворот, пошто и таму има таква земја. Кога е топло и сончево земјата е како бетон, ама кога ке заврне неможеш пешки да одиш а не па со кола да влезеш во двор. Излагање со кола од двор само влечење со трактор.  ;D Ова од искуство  ;D
Е сега да се навратам на тампонот. Значи ставивме тампон по сите правила и прописи (како што имаше ти пишано предходно). Еве после три години ни "т" нема од тампонот, земјата цел го изеде. Стваро незнам како да се справиме со земјава, ептен е лоша.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15255
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #1218 на: 19 Ноември 2012, 17:33:05 pm »
Покрупен тампон(3-4)па да се нагази,па после можиш поситен над него и нема кај да оди.Само гледај бел да биди,ако земиш од црвениот не чини,повеќе е со земја и ке го снема.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6221
« Одговори #1219 на: 19 Ноември 2012, 18:14:23 pm »
тампон и да се помине со ваљак со вибрација,после тампонот можеш да го асфалтираш или бетонски стази да направиш

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15255
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #1220 на: 19 Ноември 2012, 18:17:08 pm »
Јас планирам овие денови да тампонирам па ке сликам шо сум направил,ако не се измешаат плановите.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #1221 на: 19 Ноември 2012, 18:28:42 pm »

Покрупен тампон(3-4)па да се нагази,па после можиш поситен над него и нема кај да оди. Само гледај бел да биди,ако земиш од црвениот не чини,повеќе е со земја и ке го снема.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17679
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1222 на: 19 Ноември 2012, 18:50:12 pm »
Џиџи, и да закаснат некој месец не се нервирај, кукиќево изгледа прекрасно.

Порано ако ти текиња куќиве се градеа со помош на родбина. Еден мајстор кажува што како а сите први и втори братучеди беа на најистурените борбени позиции, количка со малтер, бетоњерка, мкнење цигли и тако даље.  ;D

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #1223 на: 19 Ноември 2012, 19:22:43 pm »
Хахаха да, да ама сега и родниниве се само од интерес :D

Фала на подршката, види, колку и да сакаш не можеш да не се нервираш, а у ствари работава не зависи од мене :( Ја моето си го направив - проект и пари, ама другово ... Ако го оставам уште еден месец, нема да може да гради ради временските (не) прилики. Ако оставам нешто за на пролет - ќао ѓаци ! Капираш, ја вака едвај го терам да дојде, замисли уште и вика дека ја сум рекол дека не се брзам и дека затоа на пролет планирал да ја доврши ! :D Па добро бе, јебо луд збуњеног работава овде, ама фала Богу сеуште оди со убаво работава и не сакам да се мешам. Комплетно и ја препуштив работава на Наде, баш ради тоа што знам колкав ми е фитилот, дека сум добар како леб - само немој да ме искушуваш ;) , а истово му го реков и нему кога го потпишував Договорот. Нити пак сум слаб од правен аспект ... пола фамилија ми се адвокати, правници, не знам ...
     Затоа се радувам што е разумен и сепак чесно и квалитетно си ја довршува работата, е сега со закаснување, ама нека биде, ОК, важно ми е до Декември да биде... Реално има време за све ако добро се организира, а знае и те како - докажал дека го бива кога сака. Сега ми ескивира со стазите бетонски до горе ... па немам ја крила преку калта да прелетам до објектот, а и замисли све лом ќе напраеш унутра ... На пролет ќе ги праел ... нема шанси - нека тампонира тогаш квалитетно и тоа како MecheTo што кажа

Покрупен тампон(3-4)па да се нагази,па после можиш поситен над него и нема кај да оди. Само гледај бел да биди,ако земиш од црвениот не чини,повеќе е со земја и ке го снема.

Не дај Боже некој да се повреди качувајќи се или симнувајќи надолу ...  :o

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1489
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #1224 на: 19 Ноември 2012, 20:49:53 pm »
Џиџи, ич нејќам да ти звучам досадно, ама ајде размисли ја ситиациујата уште еднаш со павер елементи. ( ако не мрда цената )
Причини:

1. Делува понежно отколку бетоништа низе цел двор
2. Можност за предомислување, па со тоа и прелоцирање, стеснување, проширување...
3. Играат како теренот, нема да пукаат, со оглед дека е земја, па армиран бетон знае и да се спушти цел удоле

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #1225 на: 19 Ноември 2012, 21:03:25 pm »
Слично искуство со глинеста почва имаВ во викендицата во Елен Камен. Не препорачувам бекатон од причина што заради тоа што се посебни елементи на многу помала површина делува силата со што и пропаѓа бекатонот. Според мене најубаво е да се тампонира па да се бетонира.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #1226 на: 19 Ноември 2012, 21:11:54 pm »
Џиџи, ич нејќам да ти звучам досадно, ама ајде размисли ја ситиациујата уште еднаш со павер елементи. ( ако не мрда цената )
Причини:

1. Делува понежно отколку бетоништа низе цел двор
2. Можност за предомислување, па со тоа и прелоцирање, стеснување, проширување...
3. Играат како теренот, нема да пукаат, со оглед дека е земја, па армиран бетон знае и да се спушти цел удоле

Досадно ??? Таман работа ... што збориш бе? :D Зар малку ум си ми дал до сеа мајку му ... :P Проблемот е у мене бе брат што сум неписмен у овие работи, ама чоек учи дур е жив, a ја сум амбициозен ;)
Павер елементи ... WTF ??? Прв пат слушам, дај некое линкче, да видам што се, кај има, како се ставаат, колку пари се ... Буџетот е цца 400 евра, одма ти кажуем ;D Иначе зашто да не бе - само да не ми ги украдат бе брат у тоа дивината  :o

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #1227 на: 19 Ноември 2012, 21:23:50 pm »
Paver = behaton

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #1228 на: 19 Ноември 2012, 21:26:14 pm »
Слично искуство со глинеста почва имаВ во викендицата во Елен Камен. Не препорачувам бекатон од причина што заради тоа што се посебни елементи на многу помала површина делува силата со што и пропаѓа бекатонот. Според мене најубаво е да се тампонира па да се бетонира.

dobro namesten ehaton ne mrda. Ako teras so onie golemite osmoagolni sigurno mrda, ama ako si ides so klasika nema problem

Paver = behaton

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6220
  • 69
« Одговори #1229 на: 19 Ноември 2012, 21:29:33 pm »
А бе и павер елементи да реди, најдобро ке биде да се направи бетонска подлога...Еве во моментов имав прилика да видам како се реди и како се прави паверот во Германијава...Прво ставаат подлога од асвалт, па редат песок неколку сантима за нивелација и ги ставаат коцките...Така никогаш коцките нема да пропаднат...Уствари сеа ми е јасно зошто пола германија е со павер елементи а ниту на едно место нема пропаднато...
За разлика кај нас малку порамнуваат, ставаат песок и одозгора павер...И после две три години, стазата потонува...Видете ги само новине стази покрај улиците што ги правеа на што личат...На ништо...Жали боже све што се прави...Се прави како со газот...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.