Автор Тема: ЕКО куќи  (Прочитано 1855168 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
Одг: ЕКО куќи
« Одговори #7650 на: 14 Март 2021, 13:35:39 pm »
@Ipkisija Meskosa ако не е тајна, за која зграда/инвеститор станува збор?

Бев да прашам нешто повеќе за зграда на Елена Лука во Мичурин. На муабет и на хартија тоа што го имаат, мислиш во бункер ќе бидиш и нема да слушаш ништо па макар комшиите прават забава

Ги прашувам дали тоа е исто како претходните згради што ги имаат направено. Ми вика да исто а можеби и подобро, досега никој не се пожалил за звучната изолација. И тука им викам, чекај како се нема никој пожалано?!? Јас 2 години живеам во ваша зграда и нема никаква звучна изолација. Комшиите си прават нормално муабет, а јас ги слушам се, верувам и тие мене. Чутеше малку и ми вели ама затоа ги проектираме дневна со дневна, спална со спална (а спалната ми граничи најверојатно со кујната од комшиите и мислиш на глава ти ги ставаат чиниите кога ги редат во висачите ). Тука почутив и сфатив дека штом лажат и те уверуваат за нешто што го знаеш и си го искусил, којзнае колку лажат за друго. Ова претпоставувам е кај сите исто.

Затоа не верувај 100% во тоа што ти го кажуваат и го пишуваат. Хартија се крепи, реалноста е друга. Едноставно биди спремен дека ќе имаш топлинска изолација, ама за звучна моли се комшиите да се потивки и да немаат мали деца
Треба да си предвидиш звучна изолација во скоро сите нови станови. Дополнително на станот, на неколку критични ѕидови. Не е скапо и не е страшно, особено ако е уште прљаво.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9231
  • Пичлеме
« Одговори #7651 на: 14 Март 2021, 13:58:05 pm »
@Ipkisija Meskosa ако не е тајна, за која зграда/инвеститор станува збор?

Бев да прашам нешто повеќе за зграда на Елена Лука во Мичурин. На муабет и на хартија тоа што го имаат, мислиш во бункер ќе бидиш и нема да слушаш ништо па макар комшиите прават забава

Ги прашувам дали тоа е исто како претходните згради што ги имаат направено. Ми вика да исто а можеби и подобро, досега никој не се пожалил за звучната изолација. И тука им викам, чекај како се нема никој пожалано?!? Јас 2 години живеам во ваша зграда и нема никаква звучна изолација. Комшиите си прават нормално муабет, а јас ги слушам се, верувам и тие мене. Чутеше малку и ми вели ама затоа ги проектираме дневна со дневна, спална со спална (а спалната ми граничи најверојатно со кујната од комшиите и мислиш на глава ти ги ставаат чиниите кога ги редат во висачите ). Тука почутив и сфатив дека штом лажат и те уверуваат за нешто што го знаеш и си го искусил, којзнае колку лажат за друго. Ова претпоставувам е кај сите исто.

Затоа не верувај 100% во тоа што ти го кажуваат и го пишуваат. Хартија се крепи, реалноста е друга. Едноставно биди спремен дека ќе имаш топлинска изолација, ама за звучна моли се комшиите да се потивки и да немаат мали деца
Не е тајна, се работи за 2 мини зградичиња во Влае со по 6 стана (приземје, кат и поткровје) од некои ДДМ Инженеринг.

Околу живеачка и комшии, еве 2 години има коњски трки над мене, обично почнуваат од кај 23, па докај 1 по полноќ. Денски, после работа, обично тивко е, спијаат коњите или се кај баба му и дедо му 2 спрата под мене.
Инаку граничам само со еден ѕид со комшии, кај кујната... понекогаш мислам дека во висачите се пикнати... :)
Прилично нова зграда бајдавеј.

Присутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7261
« Одговори #7652 на: 14 Март 2021, 15:35:36 pm »
Чисто информативно, што цена бараат за во градба?

Блиски мои имаат во Настел Тафталиџе, генерално се задоволни од акустиката. Ама д не се лажеме, си имаше маани и тој стан, криви тавани, сменија некои стакла од прозори (под гаранција), нешто околу електриката имаа итн.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9231
  • Пичлеме
« Одговори #7653 на: 14 Март 2021, 16:13:22 pm »
1100.

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 2190
« Одговори #7654 на: 14 Март 2021, 17:37:53 pm »
Слично е очигледно секаде со звучната изолација и пар криви ѕидови генерално сум задоволен јас од изведбата на http://www.ddsbuilding.mk/ во маџари на одбјектот сем на ѕидот што граничи со соседниот стан немаат ставено гипс туку е цигла и малтер, ја би сакал да ставам плус гипс како појака звучна изолација, дневната соба е на спојот со ламела 1 и ламела 2 и има цигла 15цм стиропор па пак цигла од другата страна и најверојатно од соседната дневна нема да има потреба да ставам звучна плус сега по муабетиве над мене сеуште не е продаден или вселен не знам а и јас не сум дали да се се инвестира во плафони од гипс со стаклена волна пополнети како дополнителна изолација или ке нема потреба... сега се гради и втората а ке биде цел комплекс од 4 згради

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 4111
« Одговори #7655 на: 14 Март 2021, 18:31:27 pm »
Слично е очигледно секаде со звучната изолација и пар криви ѕидови генерално сум задоволен јас од изведбата на http://www.ddsbuilding.mk/ во маџари на одбјектот сем на ѕидот што граничи со соседниот стан немаат ставено гипс туку е цигла и малтер, ја би сакал да ставам плус гипс како појака звучна изолација, дневната соба е на спојот со ламела 1 и ламела 2 и има цигла 15цм стиропор па пак цигла од другата страна и најверојатно од соседната дневна нема да има потреба да ставам звучна плус сега по муабетиве над мене сеуште не е продаден или вселен не знам а и јас не сум дали да се се инвестира во плафони од гипс со стаклена волна пополнети како дополнителна изолација или ке нема потреба... сега се гради и втората а ке биде цел комплекс од 4 згради
Зградата секојдневно ја гледав како се правеше (хиподромец сум )затоа и толку скапо ги дава становите мислам 800€беше ако не се лажам,искрено зградата е квалитетно направена ама местоположбата е катастрофа...зграда на улица каде што цело лето моторите летаат на улицата,од позади пругата и соланата и капаче беше бензинската што ја направи:(
Него самоуслужна перална отвориле на бензинската?

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 2190
« Одговори #7656 на: 14 Март 2021, 18:59:18 pm »
Зградата секојдневно ја гледав како се правеше (хиподромец сум )затоа и толку скапо ги дава становите мислам 800€беше ако не се лажам,искрено зградата е квалитетно направена ама местоположбата е катастрофа...зграда на улица каде што цело лето моторите летаат на улицата,од позади пругата и соланата и капаче беше бензинската што ја направи:(

Иначе 860 е квадрат бензиската од сам почеток беше во проектот за таму а смопослужната перална ја пуштија пред некое време, иначе за бучавоста се изненадив нема воопшто внатре бучава никаква има доста вложено во прозорците се комерлинг 8мм https://prnt.sc/10ljj4s 

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 4111
« Одговори #7657 на: 14 Март 2021, 19:28:41 pm »

Иначе 860 е квадрат бензиската од сам почеток беше во проектот за таму а смопослужната перална ја пуштија пред некое време, иначе за бучавоста се изненадив нема воопшто внатре бучава никаква има доста вложено во прозорците се комерлинг 8мм https://prnt.sc/10ljj4s
Тоа да зимоска,летоска ке биде проблемот кога ке бидат отворени прозорите,и реално многу пари е квадрат за во хиподром кај што нема кај да искочиш дете да прошеташ ни паркче ни бутур,мора да одиш по улица пошто сите коли се испопаркирани на тротоар.Златно Марино натека ќе бегам

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен was

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 389
« Одговори #7658 на: 18 Март 2021, 15:58:58 pm »
Мислења/искуства за Agrina хидрофоров?

Присутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7261
« Одговори #7659 на: 01 Април 2021, 17:19:56 pm »
Клабери, килега еден сака да менува прозори, кои фирми за Саламандер се партнери?

Отсутен bozoo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 136
« Одговори #7660 на: 02 Април 2021, 15:34:37 pm »
Друштво, некој да не има да сподели искуство со ТЕНЗОР tenzor.com.mk, конкретно за изработка и монтажа на прозорци.
Фала

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5405
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #7661 на: 02 Април 2021, 15:49:48 pm »
Мислења/искуства за Agrina хидрофоров?

Не знам колку ќе ти значи, јас имам од истата фирма компресорче - си врши работа како за хоби намени. Така ми делува и брендот, ок за парите ама ништо посебно и не за профи експлоатација. Веројатно исто важи и за хидрофорот, дали е добар зависи од тоа колку мислиш да го малтретираш...

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11898
  • Архитект
« Одговори #7662 на: 02 Април 2021, 23:37:46 pm »
Друштво, некој да не има да сподели искуство со ТЕНЗОР tenzor.com.mk, конкретно за изработка и монтажа на прозорци.
Фала

Пред 7-8 години ни работеа на еден објект и не бев задоволен од монтажата.
Многу груби, гледат само да завршат работа шо побрзо и да си замина.

Незнам како се сега. Ама припази на монтажата. Понудата и производите му беа ок.
Во меѓу време ако прочита @filipv нека нека пиши како е да се живее овие 7-8 години со тие прозори.

Отсутен JezuzNoChill

• Редовен
  • Пораки: 1032
« Одговори #7663 на: 08 Април 2021, 12:48:42 pm »
Ако може да препорачате човек што може ова да го санира.

https://photos.app.goo.gl/4rp8FmY2DVVnGipq5

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11177
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #7664 на: 08 Април 2021, 13:15:27 pm »
Фала

јас имам позитивно искуство со нив, ама тоа е далечната 2013-та
Реаху ставав и си испочитуваа се како што беше кажано. Од демонтажа, онтажа, рокови, време на монтажа итн.