Кај мене дома од сите горенаведени причини сами си работиме. Од кога влегоа мајстори за малтер минатата година и цела куќа маме и ебаа толку беше, ееееј ѕид од 4м кога видов дека ниедна фашна нема..., најболното беше што предузимачот ме убедуваше дека движењето на меурчето меѓу линиите на васервагата е дозволено отстапување, само му реков биди среќен што немам нешто потешко при рака, а жал ми беше за васервагата нова беше, ама за 5 секунди го симнав од 2 спрат. Платено беше само за материјалот, дојде се бунеше и се закануваше, на крај испадна голема на негова штета.
П.С. Излажав, лани мајсторите за фасада беа затоа што немавме ни време ни сили за и тоа да го сработиме, ама за нив немам лош збор и секаде ги препорачувам.
Поентата ми е дека без надзор ништо, еднаш оставивме мајстори сами и ете што се случи ебаа за навек, кога би правел некогаш во животов куќа, архитектот што ќе го прави проектот ќе биде и надзор цело време, знам и кој ќе биде, и се како што е во проект, поготово во однос на материјали ќе мора да се исполни.