Автор Тема: ЕКО куќи  (Прочитано 1851881 пати)

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
Одг: ЕКО куќи
« Одговори #6255 на: 29 Јуни 2018, 23:35:42 pm »
Ти требаат мајстори? Да ти дадам едно бројче да се јавиш да прашаш?

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

иам мајстори ама имам и дедо што слушнал дека некој кречел за 1 евро квадрат и сеа све е на пауза дур не се најде тој некој да дојде и све ова да го напраи за 1 евро квадрат.
затоа прашувам некој лично скорешно искуство за цените да сподели
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18169
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
« Одговори #6256 на: 29 Јуни 2018, 23:42:54 pm »
Глетување ѕидови (целосната услуга што ја наведе претходно) ги чинеше наши семејни пријатели 3 евра квадрат. Истите мајстори планираме да ги ангажираме и ние кога ќе дојде време зошто завршија перфектна работа кај нив.
What I daily drive (and daily fix):
2012 Alfa Romeo Giulietta QV 1750 TBi | 230hp 🍀

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45187
  • Il Moderatore
« Одговори #6257 на: 29 Јуни 2018, 23:43:40 pm »
Јас она што го кречев за околу 10-11.000 денари лани, истите мајстори ми го преглетуваа и искречија за 550е годинава. Па сеа удри го есапот...
« Последно менување: 30 Јуни 2018, 08:18:13 am Simo - Carrier159 »
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #6258 на: 30 Јуни 2018, 05:40:29 am »
Цената си е ок, глетување 3-4 евра и кречење евро таман.

Јас само би ти дал предлог наместо глет да ставиш абрип.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен Ducky

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 249
« Одговори #6259 на: 30 Јуни 2018, 18:56:22 pm »
Дечки дајте предлог кај да најдам луѓе што ќе го искршат надворешниов оџак.
Ќе менувам кров па да не остане како чир, ме вади од такт

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
« Одговори #6260 на: 30 Јуни 2018, 19:10:56 pm »
Богами каков е...

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #6261 на: 30 Јуни 2018, 22:11:18 pm »
krecenjeto (dve race) cinam deka bese i e 8-90 dinara...
gletuvajne edna raka i kreceJne dve race 2 eUra
neli ako nemas ramna podloga gletuenje 2 race ide...
 inace imet momci sFe duplo poskapo baraat ako daes ZOSTO DA NE 😉
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6090
« Одговори #6262 на: 30 Јуни 2018, 22:56:06 pm »
Дечки дајте предлог кај да најдам луѓе што ќе го искршат надворешниов оџак.
Ќе менувам кров па да не остане како чир, ме вади од такт
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Овај како оџако на Титаник
Шо има да викаш луге,качи се и удри варијата

Sent from my E5603 using Tapatalk

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1904
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #6263 на: 02 Јули 2018, 21:58:11 pm »
Tie sto ke ti go menuvaat krovot ke ti go rusat dogovori se..... ili kako sto ti rekoa lesno e za rusenje kaci mu se ti ako ne ti e strav :D

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17679
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #6264 на: 06 Јули 2018, 06:39:06 am »
sovet?
krecenje bilo 1 evro kvadrat. vlezi iskreci idi si.
e sea kaj mene imase pluta pa ja vadevme pa ima lepak sto treba da se vadi.
na kratko treba
struganje,vadenje star glet, krpenje dupki od elektricari,prozordzii itn,podloga, stavanje nov glet,use edna podloga i dve race krecenje
300 kvadrati zidovi, 5 evra od kvadrat baraat. nekoj skoresno iskustvo so ova?

Припрема, глетовање, кречење 2.5 евра. Лепак мрежа 2.5 евра. Абрип 2.5 евра. Опшивка на прозори врати 8 евра. Спуштен плафон, шанк 12 евра. Сите цени се за квадрат осим опшивката е метро должно. Монтирање сијалички у спуштениот плафон 100 денара од сијалично место. Крафт базна боја + пигмент 1800 денари 4 литра. Крафт акрилна боја + пигмент 1100 денари 4 литра. Стотина пива и за една недела станот фабрика ;D

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1444
  • Eбач на батерии :D
« Одговори #6265 на: 06 Јули 2018, 20:26:06 pm »
Пуштете некој сајт каде има проекти за кукичиња/викендици. На интернет има само американски стилови од 200 квадрати.
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7441
« Одговори #6266 на: 06 Јули 2018, 23:03:33 pm »
Пуштете некој сајт каде има проекти за кукичиња/викендици. На интернет има само американски стилови од 200 квадрати.
Монтажни куќи Шпик Ивањица, ако уште постојат, имаше повеќе стилови сите со страшно добар распоред, предобро смислени, од ходник скали у подрум, доле место за остава, мало вц, гаража. На спрат кујна со остава, псбоена днева и трпезарија, мало вц, на пола спрат големо вц и три спални, се у 100м2, без гаражи и подруми.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7441
« Одговори #6267 на: 08 Јули 2018, 16:11:24 pm »
Некој да не знае каде да најдам ваков дел за косилката?

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7201
  • Бенве сие бенве
« Одговори #6268 на: 08 Јули 2018, 16:25:23 pm »
Напрај си на дребонг ако не е со федер внатре

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1917
« Одговори #6269 на: 10 Јули 2018, 09:40:40 am »
Поради лошиот воздух и гадотиите зимно време, решивме да ја средиме викендицата.
Куќава е во с.Сушица, Скопско, на 35-6 км од дома ми е сега и се стига за 40 тина минути, откако ќе го пуштат новиот автопат за Св николе и штип ќе се стига за не повеќе од 20 тина минути, и убавото е што исклучувањет од автопатот има во претходното село во Средно Коњаре, така да мирот и тишината во селово каде што ми е куќата нема да се наруши.
Секако зимно време гледам секој викенд да избегаме на воздух, па годинава се решивме да ја оспсобиме викендицата баш онака за живеење.
Сменивме прозори и врати, имаше просторија која требаше да е ВЦ ама надвор имавме кенеф па сега кенефот го исчистивме и потрупавме и го правиме ВЦ -то, првава слика е од него премачкано е со хидромал флекс и сега ќе се лепат плочки, во меѓувреме ставена е инсталација за водовод низ цела куќа (претходно немаше) надвор имавме само една чешма. Корегирана е електричната инсталација, ставена е изолација на таванот, цел е излепен со 2см стиропор, ставено мпрежа и премачкан е.
Куќата има оџак ама имаше избушено само од едната соба, сега е средено од двете соби да има лули према главниот оџак.
Останува да се излепат плочките и да се нареди пархетот, се е купено и однесено, само бидејќи претежно работиме јас и татко ми со роднини и пријатели колку можеме, а тоа што неможеме и незнаеме со мајстори, малку споро иде работата ама битно иде не стоиме во место.

Еве неколку слики онака сликани од мене, ова е ВЦ то, на кое најмногу се радувам бидејќи баш поради отсуство на ВЦ ретко ја користевме куќата за со друштво и мали деца.

Еве слика и од лулата која поминува низ ходничето во влезот на куќата и влегува во главниот оџак, идејата е да го грее малку од малку ходничето.

И еве некоја слика и од надвор, сега за сега е вака, ама да средиме се внатре па ќе ставиме изолација и фасада и од надвор, ако стигнеме годинава ОК, ако од наредна пролет натака обавезно ќе средиме и тоа.
Тоа доле прозорот заграден со цигли е уствари гаража, која цела ќе се цементира доле и ќе се користи за остава на маси,столици, косилки итн, ама нема да остане вака грдо.

Ајде сега малку помош од Вас, бидејќи Ви реков дека претежно сами работиме, ама не ми се копа сам јама, ми треба некој кој има мал багер, од оние Бобкет да ми ископа јама, јамата ќе биде максимум 3 на 3 метра и е на 30 тина метри од куќата. Дали знаете некој што изнајмува/работи со мало багерче и да ми дадете контакт да се чујам да ми каже цена.

За крај неможем да опишам со колкав кеиф си ја правиме куќава, едвај чекам да се среди и дури мислам дека и би се преселил таму само да избегам од гадотииве и градскава џунгла, не дека и сега не одам често ама кога ќе ми биде цакум пакум средена подруго ќе биде, тогаш Шкодата поприлично ќе прави километража секој ден по еднаш па и двапати идими дојди ми до таму.
« Последно менување: 10 Јули 2018, 10:28:08 am kalimero »