Автор Тема: ЕКО куќи  (Прочитано 1507592 пати)

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
  • ECU rejected...
Одг: ЕКО куќи
« Одговори #4050 на: 09 Август 2015, 15:17:33 pm »
Дајте некоја интересна идеа за опшивка околу врата. Ставав ПВЦ па ја опшивав сега со гипс. Утре ќе ставам лајсни и глет за да дојде пушка право. Да правам некои испакнати рамки глупости?

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6925
  • French diamond
« Одговори #4051 на: 09 Август 2015, 21:25:15 pm »
Еве од кај мене една ретроперспектива што се има изменето во последните 7-8 години...

До почетокот на 2007-ма беше гаража и сега заприметвам дека била во очајна состојба

Која потоа се турна и се почна од ново од темел, па изникна куќа

И старата куќа беше спремна за фарбање, па се среди и таа покрај новата, немам моментално слики од двете заедно.

Сега овие дена се поработи на оградата, на која иста така му беше потребен третман, само небеше дојдена на ред, еве како сега изгледа(треба да се досредат уште некои детали)

Старата ограда

И сегашниот нов изглед

И се благодарение на тој чоек на претпослената слика  :) Денар не да додовме за работна рака, за се досега напраено...да е жив и здрав старио мој  :D

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7080
« Одговори #4052 на: 09 Август 2015, 22:17:30 pm »
Клабери, некој плочкар?

Извадени се старите плочки, треба да се израмни ѕидот со малтер и да се редат новите?
За блиски прашуем пошо ние од што сме имале убаво искуство со мајстори на крај сами ги залепивме ;D

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #4053 на: 09 Август 2015, 22:23:14 pm »
Керим - 070426595
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1901
« Одговори #4054 на: 09 Август 2015, 22:33:02 pm »
Клабери, некој плочкар?

Извадени се старите плочки, треба да се израмни ѕидот со малтер и да се редат новите?
За блиски прашуем пошо ние од што сме имале убаво искуство со мајстори на крај сами ги залепивме ;D
072-513-153 Драги го пратев дечково како ги лепи на еден објект кајшто местев гипс картон многу педантно и убаво работеше за цена мисалм 4-5 евра квадрат не ме држи за збор.

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
  • ECU rejected...
« Одговори #4055 на: 10 Август 2015, 21:54:52 pm »
И така сега n1kola со колата на улица хаха

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6925
  • French diamond
« Одговори #4056 на: 11 Август 2015, 20:47:57 pm »
А не, не смеј да е надвор Реното  :) Гаражирано си е, не е исто како во старата затворена гаража, ама битно не е на отворено скрос

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6544
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #4057 на: 12 Август 2015, 12:27:21 pm »
добра пумпа

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20142
« Одговори #4058 на: 15 Август 2015, 02:40:45 am »
Искуства со КСК мебел?

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2791
« Одговори #4059 на: 15 Август 2015, 10:02:13 am »
Појма немам кои се тие, али кога сме веќе на темата, да ги пофалам и  споеманм Софа Студио, многу профи предузеќе за изработка на гарнитури, фотељи ова она. Едни од ретките фирми со кои потпишуваш договор, со сите детали од типот на димензии, боја, материјал со шифри со се комплет и со рекови и термини.

Едит: Воедно и ужасно искуство со карес, имаат навистина убави и квалитетни работи, али услугата е катастрофа и ужасно одвратна.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10989
  • 430i
« Одговори #4060 на: 15 Август 2015, 15:00:00 pm »
^ Како се со цени?

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8157
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #4061 на: 15 Август 2015, 17:25:22 pm »
Kares?

Одлични се со цени. Имаат лустери од 4000 евра па нагоре.
Да ти е срам вересија да ги земеш  :D

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3280
« Одговори #4062 на: 16 Август 2015, 00:50:43 am »
И јас морам да се пофалам од СофаСтудио. Веќе 3 година користам гарнитура од нивно производство. И покрај сите малтретирања од ќерката и излежување по неа, сеуште е во топ состојба како денот кога ја купивме. Нема попуштено ништо на неа, наместо сунѓер полнета е со полиуретанска пена која е далеку постабилна на оптоварувања. Нема крцкање нема нишање.

Прават мебел по димензии колку што ќе им кажеш, договор потпишуваш и имаш избор на материјали и штофови.

Мене гарнитурата во L форма заедно со огромна табуретка изработени од микрофибер и со полиуретанска пена ме чинеше 1000 евра.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7887
  • Плинаш!!!
« Одговори #4063 на: 16 Август 2015, 00:56:59 am »
А да видите во Фејдом?

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2791
« Одговори #4064 на: 16 Август 2015, 01:19:07 am »
^ Како се со цени?

Како што веќе пиша и Злате, цените според мене им се на место, мене аголната гарнитура ме чинеше околу 54К, ама целосно е по мерка и димензија во било која насока колку сакаш и како сакаш и плус не е од иверка туку е масив. Кратко ја имам, ама делува многу солидно и квалитетно. Во принцип се можеби нијанса поефтини од канапе и зона мебел, а квалитетот и изработката е ист. Ми се бендисува што имаат целосно запазено на симетрија, штепови, рабови и се остало.

Во случај да прашуваше за Карес, ич не ги препорачувам, цените им се високи, ама кај нив само ги најдовме столчињата што си не бендисуваа, а патем цената беше иста со другите 2 места, али овие можеа да ги обезбедат за август, додека другите ми рекоа октомври најрано. Али имаат стварно убави работи.