Автор Тема: ЕКО куќи  (Прочитано 1507407 пати)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7080
Одг: ЕКО куќи
« Одговори #4020 на: 31 Јули 2015, 10:32:06 am »
Клабери, имал некој искуство со Еуротерм дрвени прозори?

http://www.euro-term.com/

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8157
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #4021 на: 31 Јули 2015, 17:03:57 pm »
Дали знае некој како можам да тргнам флека од ѕид? Пробано со поликолир ама кога ќе се исуши поликолорот пак се познава. Инаку флеката е од вода. Ѕидот е цилгла и нема гипс картон.
Ова ќе го побараш по маркетите.

Мувла вади од ѕид.
Се попрскува, да одстои малку па се брише ваљда. Мувла вади, за друго не знам.

Напомена, земи си маска и пази со количината која ја нанесуваш, смрди копа, мислам дека е опасно претерано да се изложиш на него.

Отсутен pirat_07

• Легенда
« Одговори #4022 на: 31 Јули 2015, 17:06:47 pm »
Клабери, имал некој искуство со Еуротерм дрвени прозори?

http://www.euro-term.com/

Не знам за нив.

Ни-пром Струмица прават, добри се.
Имаат многу по скопјето направено, може да ти дадат локација каде да разгледаш по згради и остало. Цените не му се така страшни како за дрво...

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7887
  • Плинаш!!!
« Одговори #4023 на: 01 Август 2015, 10:06:51 am »
Дали знае некој како можам да тргнам флека од ѕид? Пробано со поликолир ама кога ќе се исуши поликолорот пак се познава. Инаку флеката е од вода. Ѕидот е цилгла и нема гипс картон.
Ова ќе го побараш по маркетите.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Мувла вади од ѕид.
Се попрскува, да одстои малку па се брише ваљда. Мувла вади, за друго не знам.

Напомена, земи си маска и пази со количината која ја нанесуваш, смрди копа, мислам дека е опасно претерано да се изложиш на него.
Од утре почнува работна акција по дома, па ќе пробам, фала.

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1900
« Одговори #4024 на: 02 Август 2015, 11:20:28 am »
Сакам ламинат да купувам за дома па гледав во бриколаж има 319 денари 7мм и 369 8мм сакам тој од 8мм да го земам но прашав едно пријателче што мести и вика демек нечинел од бриколаж не бил квалитетен, а мене ми рекоа вработените во бриколаж дека е германски ламинатот, дали има некој досега купено од бриколаж и дали е задоволен од него?

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #4025 на: 02 Август 2015, 12:25:00 pm »
Јас земав од Спеис Флоорс, некој Кроно-самтинг-самтинг и супер е. Убав на лик, лесен за чистење итн итн.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер
« Одговори #4026 на: 02 Август 2015, 12:40:31 pm »
Галама прави кога одиш секој ламинат, инаку си е стандард ламинат. Пластика ко пластика.

Отсутен pirat_07

• Легенда
« Одговори #4027 на: 02 Август 2015, 14:21:21 pm »
Ламинат ти е евтин компромис за под. Ок е.
Нека не те лажат со класи, се гребе! Мислам дека каква и кошуљица да му се стави он пак ќе се клати.

Има по 1800 денари бамбус, на лепак и чао пријатно.
Има и Таркет за на лепак по 1200-1300 денари.

А и паркет има  ;D кој ќе те кошта од 20 евра по квадрат без работна рака и завршна обработка па до 4800 денари по квадрат лакиран само да го лепиш!

Можда негде утнав малку, нека ме корегираат кој има подобро инфо.

Отсутен nekojtamu

• Редовен
  • Пораки: 1165
« Одговори #4028 на: 02 Август 2015, 16:17:52 pm »
Сите (или барем оние што менувале подови) знаеме што е добро, ама бидејќи човекот праша за ламинат да му одговориме за тоа.
Батка, се двоумев, троумев, прашував и исто ме советуваа да не земам од бриколаж. Одлуката беше помеѓу егер и кроно. Првиот е австриски а вториот швајцарски, со тоа што имаат фабрика и во Полска. Јас зедов кроно и после година дена во дневната нема гајле.
Има големо влијание дали ти е рамна кошулката, затоа што кај мене токму н на тие места кои ги забележав дека не е рамна, ламинатот не лежи убаво. Поздрав и со среќа потрагата.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #4029 на: 02 Август 2015, 19:17:29 pm »
Се согласувам некојтаму. Ламинатот крцка само ако подлогата не е рамна. Кај мене крцнува на две места. Иначе повеќе од 20 години нема ни гребаници ниту целиот е раскрцкан. Претпоставувам битен е и мајсторот и самиот ламинат.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #4030 на: 03 Август 2015, 14:52:25 pm »
Дали знае некој оној лимот со изолација како во Русе Комерц што е, дали може да се штрафи на 3 метри (дебелина 5цм па нагоре)?

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1900
« Одговори #4031 на: 04 Август 2015, 13:28:42 pm »
Сакам ламинат да купувам за дома па гледав во бриколаж има 319 денари 7мм и 369 8мм сакам тој од 8мм да го земам но прашав едно пријателче што мести и вика демек нечинел од бриколаж не бил квалитетен, а мене ми рекоа вработените во бриколаж дека е германски ламинатот, дали има некој досега купено од бриколаж и дали е задоволен од него?

Денеска појдов до бриколаж земав од 8 мм ламинат 369 денари квадрат.

Отсутен Gabau

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 489
« Одговори #4032 на: 04 Август 2015, 16:55:08 pm »
Пред да го местиш ламинатот провери ја убаво кошулицата и таму каде што има потреба санирај со смесата за самонивелација (незнам како се вика ама мајсторите сигурно знаат ) за да имас скоро идеално рамна површина за да не ти пука ламинатот на споевите. Јас така се зафркнав демек 12мм ламинат нема да има гајле, немора да е рамна кошулицата, филцот ќе е доволен, ама не било така и сеа страшно ме нервира крцкањето (таму каде што се скршени споевите ).

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер
« Одговори #4033 на: 04 Август 2015, 17:03:48 pm »
Шибни му двокомпонентен и реши го еднаш засекогаш.

Отсутен Gabau

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 489
« Одговори #4034 на: 04 Август 2015, 18:49:43 pm »
Не не, обавезно вадење па оправање кошулица и после негде нов ламинат негде ќе си остане од стариот, само нека помине уште година две да дојде време и за други зафати/реновирање па ќе се среди и тоа.