Автор Тема: ЕКО куќи  (Прочитано 1507591 пати)

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
Одг: ЕКО куќи
« Одговори #4035 на: 04 Август 2015, 18:59:01 pm »
Дали знае некој оној лимот со изолација како во Русе Комерц што е, дали може да се штрафи на 3 метри (дебелина 5цм па нагоре)?

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #4036 на: 07 Август 2015, 17:46:19 pm »
Да не имате некој мајстор за кровови, олуци, оџаци и слично?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5576
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #4037 на: 08 Август 2015, 00:45:55 am »
Baraj Unior MB.
Profi izrabotka, kaj mene krov od 147kv za 6h go pokrija, stavija veter lajsni i se ostanato plus oluci.
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #4038 на: 08 Август 2015, 01:34:04 am »
Тенќуверимач :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #4039 на: 08 Август 2015, 20:14:40 pm »
Baraj Unior MB.
Profi izrabotka, kaj mene krov od 147kv za 6h go pokrija, stavija veter lajsni i se ostanato plus oluci.

Контакт нешто...?

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1902
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #4040 на: 08 Август 2015, 21:16:15 pm »
Кажите што ви треба јас сум лимар  ;) .....                                                                                                                           
Дали знае некој оној лимот со изолација како во Русе Комерц што е, дали може да се штрафи на 3 метри (дебелина 5цм па нагоре)?

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
За покривен или зиден панел мислиш ? На 3м штрафење ако е покривен не ти бива за фасаден може......   
« Последно менување: 08 Август 2015, 21:58:02 pm Kozanostra »

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #4041 на: 08 Август 2015, 22:34:13 pm »
Епааа, пали колата, треба да се испитаат пар олуци и да се монтираат лимени капаци на оџаците у куќата :)

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #4042 на: 08 Август 2015, 23:33:40 pm »
Кажите што ви треба јас сум лимар  ;) .....                                                                                                                           

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
За покривен или зиден панел мислиш ? На 3м штрафење ако е покривен не ти бива за фасаден може......   

За кров од настрешница ми треба... Планирам тој од 8цм да го земам 1420 ден м2. Гредите се 100х100х4мм на 3м растојание. 

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
« Одговори #4043 на: 08 Август 2015, 23:36:24 pm »
100x100x4mm na 3m ??? Daj pojasni malce
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #4044 на: 08 Август 2015, 23:54:52 pm »
Горенаведените 3 греди се со должина од 6м и лежат попречно на 6 независни столбови (исто 10х10х0.3цм) поставени на растојание од три метри во линија како што би лежел лимот (во линија со падот на лимот-надолжно). Попречно столбовите се на 4м растојание, значи останатите 2м на гредите ќе „стрчат“ како конзоли, да не речам еркери :) Поентата ми е да не ставам други попречни или надолжни профили, пред се ради естетика, а и да не претставуваат дополнителен терет на конструкцијата. Не е проблемот во носивоста на конструкцијата, туку во (не)можноста за штрафење (не може да се гази врз нив-ќе се свитка) на „обични“ лимови кои би тропкале на дожд, а и под лимот во лето би било како под вршник :) Значи да повторам, се работи за настрешница над тераса со изведба на „една вода“.

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
« Одговори #4045 на: 09 Август 2015, 00:18:42 am »
Togas so toa rastojanie mozebi da razmislis za onie kako "plasticni" ( ne e pleksiglas) ama vo momentov ne mi teknue kako se vikat, ama imaat kako kanali vo niv zaradi cirkulacija na vozduh. Mislam deka dimenzija na edna tabla bese 6x2,? m

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #4046 на: 09 Август 2015, 00:19:06 am »
Лексан?

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
« Одговори #4047 на: 09 Август 2015, 00:22:56 am »
Da me utepas dzabe, ako odis po skladovi ke vidis , gi ima vo razlicni boi, lesni se ko perduv.
Primetiv ludje gi stavat nad vlezovi, se vitkat lesno. vo momentov tolku mi teknue, ako ne se seti nikoj vo medjuvreme vo ponedelnik ke prasam vo komsii pa ke pisam

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1902
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #4048 на: 09 Август 2015, 10:40:23 am »
Горенаведените 3 греди се со должина од 6м и лежат попречно на 6 независни столбови (исто 10х10х0.3цм) поставени на растојание од три метри во линија како што би лежел лимот (во линија со падот на лимот-надолжно). Попречно столбовите се на 4м растојание, значи останатите 2м на гредите ќе „стрчат“ како конзоли, да не речам еркери :) Поентата ми е да не ставам други попречни или надолжни профили, пред се ради естетика, а и да не претставуваат дополнителен терет на конструкцијата. Не е проблемот во носивоста на конструкцијата, туку во (не)можноста за штрафење (не може да се гази врз нив-ќе се свитка) на „обични“ лимови кои би тропкале на дожд, а и под лимот во лето би било како под вршник :) Значи да повторам, се работи за настрешница над тераса со изведба на „една вода“.
Џиџи колку те разбрав греди имаш надолжно на 3м т.е ако би ставал олук држачите бидејќи ги ставаме на секоја греда кај тебе би биле на 3м така ли ? Ако е така 3 м е премногу таблите се на метро ширина така да на секоја трета табла ќе штрафиш а двете други што ќе ги држи? И пази на дебелината на лимот на сендвич панелите го има и до 0.3 мм кој ептен е тенок......Ако имаш некоја слика пушти па ќе видиме поточно за што станува збор, кои се димензиите на настрешницата ?
Епааа, пали колата, треба да се испитаат пар олуци и да се монтираат лимени капаци на оџаците у куќата :)
Убаво ама во Кавадарци сум  :) .....

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #4049 на: 09 Август 2015, 14:33:34 pm »
Е добро де, те го дека е :)

Неврмајнд, ваљда ќе најдам некој у Скопје. Ете Денде препорача фирма, па ќе видиме.