Автор Тема: ЕКО куќи  (Прочитано 1507299 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
Одг: ЕКО куќи
« Одговори #3975 на: 22 Јули 2015, 00:06:23 am »
Саламандер лизгачи 2х (2м х 2м), ставени пред 10ина години, ден денешен мука немаат со дихтување.

Којзнае шо сакал да ти продае тој кај шо си купуел ПВЦ прозори.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3891
« Одговори #3976 на: 22 Јули 2015, 01:19:23 am »
Исто и тука, 3 години 3Х Рехау Волксваген системи (3м Х 2м) никаков проблем со дихтување. Веројатно на овие мислите кога викате лизгач ?
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6190
  • 69
« Одговори #3977 на: 22 Јули 2015, 07:49:09 am »
Фолцваген и лизгачки се два различни поими :)
И у право бил тој на човекот што му рекол дека и не дихтуваат како што треба.
Ако мислел баш на лизгачки :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер
« Одговори #3978 на: 22 Јули 2015, 08:07:08 am »
Лизгачки се катастрофа. Само за меѓу соби чинат ако мора.
Фолцваген се друго.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #3979 на: 22 Јули 2015, 10:07:16 am »

Фолцваген и лизгачки се два различни поими :)
И у право бил тој на човекот што му рекол дека и не дихтуваат како што треба.
Ако мислел баш на лизгачки :)

Онда изглеа моите се некои фалш чим толку години немаат проблем со дихтување :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6190
  • 69
« Одговори #3980 на: 22 Јули 2015, 10:29:11 am »
Читaј кaкo штo пишувa, a не кaкo штo ти oдгoвaрa @velestrumf . Тoј систем нa лизгaчки врaти штo ти ги имaш и кoи мислaм декa ги имaш, се пoрaзлични oд клaсичен систем - лизгaчки, и бaшкa имaaт другo име. Нaјверoјaтнo.
Дa биле тoлку дoбри, немaше дa измислaт други пoефикaсни системи :-)
Нo кaкo штo рече, aкo твoите се oк, oдличнo. Си имaл среќa дa дoбиеш квaлитет :-)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #3981 на: 22 Јули 2015, 10:52:00 am »
Читам "лизгачки" и зборам за лизгачки, а не за "50 shades of лизгачки".

Тоа што јас го имам е лизгачки систем, ама веројатно не е ист со тој што не му го препорачале на драјверо :)

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
  • ECU rejected...
« Одговори #3982 на: 22 Јули 2015, 18:03:44 pm »
јас мислев за ваков, се друго ми е странски збор.. дајте препорака секако.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #3983 на: 22 Јули 2015, 19:35:05 pm »
Jas za ovoj zboruvav.

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #3984 на: 23 Јули 2015, 21:42:58 pm »
Не ми е стигнат уште параванот, а и да стигне, ред други работи се пред него. Слика од моменталната состојба имаш 3-4 поста погоре, тоа е делот кајшто ке биде тушот, инсталацијата е вградена, ке има само рачка за регулација на притисок и термостатска батерија (во тоа зеленото кругче) и горе ќе биде тушот. Дополнително ке има и слушалка. Можеш да видиш дека нема цокле, само плочки, тоа белото е drain каналот (нормално, уште не е ставена решетката, стои стиропор озгора). Ај да побарам слика некоја па ке пратам за како изгледа параванот.

Едит: Еве вака:
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..) (Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
vakvo treba i jas da pravam.da ja izvadam kadata i da stavam paravani
e sea,site mi vikaat cokle,nikako direktno na plocki.ova pa gleam nema ni lajsni/shini.
a so odvodot ako ima problemi?ako se zatne?treba da se kopa podot? i kade moze da se najdat nepovratni klapni za tush-odvod?
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #3985 на: 23 Јули 2015, 22:03:27 pm »
овој систем без притисок,не му треба никаква твоја интерверција.и да нема струја,пак ќе имаш ти топла вода.
затоа е отворен систем или систем кој самата вода прави притисок.
ни пумпа ти треба ни 220 волти.

сале,онак не ги работи овие системи(му пишав,ми пиша).така да потрагата продолжува за монтажер на системот.
eterna solar
ilija chulev
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #3986 на: 25 Јули 2015, 17:04:58 pm »
Некој да знае кач паре е камена волна, од каде да зеам и колку би ми требало за во термо-печка ЦЕР 6КВ?

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #3987 на: 25 Јули 2015, 18:30:36 pm »
Јави се во хаски и едно стовариште има накај качанички од лево кај олимпија моторс.

Јас од хаски нарачав голема количина, тој модел го немаа па го нарачаа од србија.
На парче не можеш да купиш, само цела бала.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20142
« Одговори #3988 на: 25 Јули 2015, 18:34:55 pm »
Ми треба идеја за осветлување го гаража во која нема струја. Значи да иде на акумулатор и како да се оствари.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #3989 на: 25 Јули 2015, 18:46:44 pm »
Начин 1.

Да се спроведе инсталација за дванаесет MR16 фасонки и да се стават на прекидач и на 12V акумулатор со вакви сијалички https://ledmarket.mk/prodavnica/spot-sijalici/led-spot-mr16/

Начин 2.

Истото само со LED Ленти кои би биле во должина од 12 метри. Ова е подобро решение, но при цркнување се менува целата лента https://ledmarket.mk/prodavnica/led-lenti/led-lenti-12v/

Начин 3.

4х ЦФЛ сијалици на 12V http://www.ebay.co.uk/bhp/12v-cfl

Рачунај само нема да има нешто многу светло. Чисто колку да поминеш, или да се паркираш. Ако сакаш повеќе треба и повеќе сијалици.