Автор Тема: ЕКО куќи  (Прочитано 1507289 пати)

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5299
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Одг: ЕКО куќи
« Одговори #3990 на: 25 Јули 2015, 19:03:48 pm »

Лед му е мајката за на акумулатор поврзување. Директно на 12волти ДЦ. Лентите се евтини, но се зависи колку лумени ти требаат и какво светло ти треба (амбиентално, или насочено).

За дење, еве една интересна идеја (ако гаражата има сопствен кров):

Присутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20142
« Одговори #3991 на: 25 Јули 2015, 19:20:09 pm »
Не ми треба ништо посебна светлина, само да можам да се снајдам навечер пошто ништо не се гледа, не се работи во неа, седат 2 мотори и 2 точаци.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5299
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #3992 на: 25 Јули 2015, 20:54:02 pm »
Па тоа можеш и со некој стар акумулатор да пробаш, да видиш колку ќе држи едно полнење со приклучени лед ленти или спот GU10 лампи (или било што ЛЕД, што работи на 12в).

Eве идеи и за изведбата (на постољата).
http://ecorenovator.org/forum/lighting/2710-diy-led-lighting-fixtures.html

Присутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20142
« Одговори #3993 на: 25 Јули 2015, 21:50:44 pm »
Fala mnogu.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #3994 на: 26 Јули 2015, 02:22:28 am »

Јави се во хаски и едно стовариште има накај качанички од лево кај олимпија моторс.

Јас од хаски нарачав голема количина, тој модел го немаа па го нарачаа од србија.
На парче не можеш да купиш, само цела бала.

Колку те фати тебе балата? Колку може да се покрие со една бала?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5082
« Одговори #3995 на: 26 Јули 2015, 11:00:19 am »
Zemav edna greda 10x10 od stovariste, mi treba za kako nogaarki na krevet. Ke se koristi legnata po dolzina arno ama sega gledam doma koa ke ja stavam na ramno kriva e u p.m. Kade  moze da ja odnesam nekoj da ja strugne da bide puska prava mi treba

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер
« Одговори #3996 на: 26 Јули 2015, 11:10:10 am »
Поентата не е само да е права, туку и сува. Зошто ако не е сува ќе се свитка со тек на време. Или уште полошо, може и смола да пушти.

За исправање во пилана некоја, мајсториве се научија со иверица, дрво не пипаат со раце веќе.

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
« Одговори #3997 на: 26 Јули 2015, 13:27:47 pm »
Da ti teknalo da kupis  izbickana, suva greda (se naodjat po placevi) iako e duplo poskapa. Vaka isti pari a poveke zajebancija
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5082
« Одговори #3998 на: 26 Јули 2015, 13:33:32 pm »
Neznaev deka ima taka, ako ne moze da zemam takva samo da zavrsam rabota

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
  • ECU rejected...
« Одговори #3999 на: 26 Јули 2015, 15:36:39 pm »
никола, и да е крива ти викаш дека ќе ја сечеш ваљда на 6 парчиња кои ќе бидат легнати хоризонтално и ќе функционираат како ногарки. Мислам дека нема да имаш никаков проблем.

едит- сега убаво прочитав ти требало цела.  :-\ епа без мачење направи како што веќе ти дадов идеа :D
кај мене така е само што се обвиткани со еко кожа.
придобивка: боља вентилација

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7887
  • Плинаш!!!
« Одговори #4000 на: 26 Јули 2015, 21:09:04 pm »
Дали знае некој како можам да тргнам флека од ѕид? Пробано со поликолир ама кога ќе се исуши поликолорот пак се познава. Инаку флеката е од вода. Ѕидот е цилгла и нема гипс картон.

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
  • ECU rejected...
« Одговори #4001 на: 26 Јули 2015, 22:51:32 pm »
ќе го ископаш малтерот, ќе ставиш мрежа, малтер нов и ќе гледаш структурата да ја направиш најслична што можеш со останатиот зид па после поликолор. И не заборавај откако ќе го срониш стариот малтер да поминеш со четка У врска 2 пати, посебно кај споевите ново со старо.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #4002 на: 26 Јули 2015, 23:10:51 pm »
Дали знае некој како можам да тргнам флека од ѕид? Пробано со поликолир ама кога ќе се исуши поликолорот пак се познава. Инаку флеката е од вода. Ѕидот е цилгла и нема гипс картон.

премачкај со син камен, остај да се исуши и после мавни поликолор... ако е од вода, нема да се познава... чим се познава, во водата имало нешто друго...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7887
  • Плинаш!!!
« Одговори #4003 на: 26 Јули 2015, 23:33:46 pm »
Од вода е, од дожд. Пукнала керамида и од неа имаше подлизнато. Тоа да копам не ми се исплати, а ова со син камен ќе пробам. Каде да барам син камен? Инаку ми се мота во глава како да имаше некое средство за перење ѕидови ама не ми текнува како се викаше. Знам дека пред кречење се поминувало прво со тоа да ја симне прљавштината па после се нанесува поликолорот.

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
« Одговори #4004 на: 26 Јули 2015, 23:53:47 pm »
Од вода е, од дожд. Пукнала керамида и од неа имаше подлизнато. Тоа да копам не ми се исплати, а ова со син камен ќе пробам. Каде да барам син камен? Инаку ми се мота во глава како да имаше некое средство за перење ѕидови ама не ми текнува како се викаше. Знам дека пред кречење се поминувало прво со тоа да ја симне прљавштината па после се нанесува поликолорот.

Син камен треба да има во земјоделска аптека. Друга опција жиле е со ѕид во боја или интересен тапет :)

@онак, синиот камен не е штетен, отровен?