Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2907312 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #15690 на: 20 Октомври 2017, 11:38:45 am »
Според мене, во Скопје непотребно се прават гужви поради многу лошо менаџирање на тие семафори. Па тука и возачката култура ти е како производ од тоа лошо менаџирање.

Мој прв впечаток кога не сум бил во Скопје неколку месеци е предолго чекање на големи раскрници. Треба на сите големи раксрници да се забрани вртење лево и со тоа ќе се дозволи во исто време проток на сообраќај на двете спротивни страни намесо една како што е сега. Сега се чека непотребно многу.

Вртење лево само во време со мал интензитет, односно од 9 вечер до 6 сабајле врти лево колку сакаш.

Си земав за право да го средам твојот коментар, а истовремено и сообраќајот во целото Скопје и пошироко.
Цитат
Според мене, во Скопје непотребно се прават гужви поради многу лошо менаџирање на тие раскрсници. Па тука и возачката култура ти е како производ од тоа лоши раскрсници.

Мој прв впечаток во Скопје е предолго чекање на големи раскрници. Треба на сите раксрници да се забрани вртење лево и со тоа ќе се дозволи во исто време проток на сообраќај на двете спротивни страни намесо една како што е сега. Сега се чека непотребно многу.

Вртење лево само на микро раскрсници.

Крај. Решен сообраќај за навек!

Така и си било. Неможе ти кај Зегин на Партизанска лево да вртиш како ќе ти текне. Неможе кај Кај кала лево. Неможе од лептокарија Лево бе брат. Неможе лево. Кај хотел карпош да можешше лево? Бесилка. Неможе ако сакаш да има ред. Нема лево. Треба да се укине воланот да врти на лева страна. Крај. Партизанска е проодна зошто многу ретко има лево вртење. Сите други се на милион места крајно непотребно испресечени со вртења лево. Кај Мавровка лево да се вртело кусо било!!! Тоа само улав човек може да го смисли. Одиш од саем накај влада и кај мавровка Лево. И после блокиран цел град. Епа блокиран ќе биде. Надвожњачиња, подвожњачиња за онаму кај што апсолутно мора лево. Инаку таа насока заборавена засекогаш.

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1885
« Одговори #15691 на: 20 Октомври 2017, 12:05:32 pm »
Гужви се прават поради тоа што скоро секој вози кола. А јавниот превоз воопшто не е организиран како што треба и нема капацитет за толку многу население. Доколку се среди јавниот превоз мислам дека многу ќе се подобри сообраќајот. Многу пати читам како пишуваат по фб да се користел јсп, а верувам дека тие што го пишуваат тоа се немаат возено барем една недела со ред во градски превоз, вторник и петок да не правиме муабет.
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #15692 на: 20 Октомври 2017, 12:13:14 pm »
Не е само јавниот превоз, туку и идиотското дозволување на 50цц моторчиња 2 тактни со Б категорија кое е историско стар закон. Треба да се ревидира за да биде до 12KW! Што има врска јас дали возам 50цц двотактно, или возам 50цц четиритактно, или возам 75цц четиритактно, или возам 100цц или 125цц или 150цц... Битно е да е до одредена моќност.

Е заради таквите закони е целава работа со сообраќајот. На никој не му се полага за А категорија да се мрцвари и да дава пари за да вози скутер 125цц низ град.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #15694 на: 20 Октомври 2017, 20:13:20 pm »
Изгледа како да е во дефект. Не верувам дека е вака намерно паркиран

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #15695 на: 20 Октомври 2017, 20:28:08 pm »
И?! Што ако е дефект?!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #15696 на: 20 Октомври 2017, 20:32:05 pm »
Не разбираш ти, да беше VW или Ауди некое немаше да биде дефект, ќе беше сељак над сељаците. ;)

Вака Опел, се претпоставува дека е дефект. ;D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #15697 на: 20 Октомври 2017, 20:42:29 pm »
Секако дека претпоставката е на место, опел е, дефект е. Туку што ако е дефект? За овакво оставање тука, треба колата на преса, па макар и голф или ауди била :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #15698 на: 20 Октомври 2017, 21:00:03 pm »
6 месеци.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #15699 на: 20 Октомври 2017, 21:01:17 pm »
e aj na ramo kje ja zemit i kej ja odnese na meanicar. Ali instant helikopter kje dojde i kje ja odvlece. Po tvoe so treba da pravi ako go ostajla defekt...
Ali 6 meseci stoi tuka kolata?
Da ne e nekoj spomenik ? :)

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3929
« Одговори #15700 на: 20 Октомври 2017, 21:43:49 pm »
.
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #15702 на: 20 Октомври 2017, 21:52:19 pm »
e aj na ramo kje ja zemit i kej ja odnese na meanicar. Ali instant helikopter kje dojde i kje ja odvlece. Po tvoe so treba da pravi ako go ostajla defekt...
Ali 6 meseci stoi tuka kolata?
Da ne e nekoj spomenik ? :)

Затоа нема да не биде. Подобро да ја остави во прва лента со четири жмигавци и тријаголник, додека дојде помош. Ако успеал вака да ја „упаркира“ ќе успеел да ја одбуктка и во споредната уличка кај силбо. Да не се праиме сеа многу наудрени.

АМСМ, помош на пат 196. Фала пријатно.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #15703 на: 20 Октомври 2017, 21:57:51 pm »
епа тоа де дур дојдат... знајш македонцие само да плукаме сме и да фоткаме. А како била конкретната ситуација, башка муабет, не знам.Може и намерно да си се паркирал така...

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #15704 на: 20 Октомври 2017, 22:01:09 pm »
Каква и да била ситуацијата,  ова е најлошото решение во тој момент и на тоа место.
Го поддржувам сликањето и јавното дискутирање за идиотлакот и некултурата.