Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2905555 пати)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #15705 на: 20 Октомври 2017, 22:06:15 pm »
е ај да бил сам, тука баш на семафр да му изгаснала колата. Наместо да сликаат може да ја потурнат до по соодветно место. Секому може да му се деси да му откажи кола, и што одма да сликаме и да плукаме по него... 

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #15706 на: 20 Октомври 2017, 22:09:28 pm »
Едноставно не смее да ја остави таму.  Како да ти објаснам.  Подобро на улица да стои.  Не знам што не  е јасно? Едносавно,  не смее.  Тоа е место за пешаци и точаци.  За коли не е.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #15707 на: 20 Октомври 2017, 22:27:10 pm »
Не разбираш ти, да беше VW или Ауди некое немаше да биде дефект, ќе беше сељак над сељаците. ;)

Вака Опел, се претпоставува дека е дефект. ;D

Мене кога ми рикна алтернатор 2 и пол саати чекав шлеп.....

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #15708 на: 20 Октомври 2017, 22:29:32 pm »
Искривив бандаж во еден кратер на враќање од работа.
Утре (на ден на трки) сум на работа.

My life can't be any worse than this.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #15709 на: 20 Октомври 2017, 22:31:44 pm »
ете се паркирал, никој не рече дека таман се паркирај, згрешил чоекот, ај сега да го обесиме...

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #15710 на: 20 Октомври 2017, 22:42:13 pm »
Ама треба еднаш за секогаш да разбереме. Еве можеби ние не, веројатно е касно за нас (нашава генерација), нашите родители не нѝ дале доволно култура, ама нашите деца треба да научат и да знаат. Кај што врват пешаци и точаци кола не смее да застане. Само така ќе има некоја култура. Ако е расипана, подобро да стои на улица. Ако успеал да ја стави таму на сред пешачки остров, сигурно можел да ја стави и во крајна десна со 4 жмигавци и триаголник.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен The Seventh Son

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 249
« Одговори #15711 на: 20 Октомври 2017, 22:48:30 pm »
Симо, не сери. Човекот најверојатно бил во крајна лева лента, и стоел на семафорите. Пешачкото островче му се видело како најпогодно за да ја премести колата.

Рачунајќи дека таму преку ден е секогаш гужва и не можеш да ја истуркаш колата од лева, преку средна лента па во десна без некој да ти легне на свирка или да те опцуе сочно.

Евентуално можел да ја истурка во десна лента кога сите коли се застанати, т.е. на црвен семафор.

Народов каков што е денеска ретко дека некој ќе ти се нафати да ти помогне да ја истуркаш колата.

Некој спомна дека имало некоја стара госпоѓа на совозачко па претпоставувам дека возачот бил нејзиниот сопруг кој очигледно е постар од неа, и веројатно не бил во физичка состојба да ја истурка колата безбедно и за доволно брзо време во десната лента.

Едноставно, така му се погодило. Нема потреба од правење светец на форуми.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #15712 на: 20 Октомври 2017, 22:57:09 pm »
Симо, не сери. Човекот најверојатно бил во крајна лева лента, и стоел на семафорите. Пешачкото островче му се видело како најпогодно за да ја премести колата.
Пешачки остров е најнепогодно место да ја премести колата. Повторно ќе кажам. Се надевам дека нема да се погоди некој твој роднина во инвалидска количка кој нема да може да ја помине улицата ради „погодноста“ на „сиротиов“ човек.

Цитат
Рачунајќи дека таму преку ден е секогаш гужва и не можеш да ја истуркаш колата од лева, преку средна лента па во десна без некој да ти легне на свирка или да те опцуе сочно.
Ок, нека пцуе колку сака. Ако е чоек од мајка, нема да пцуе на некој што е на мака, туку можеби ќе помогне.

Цитат
Евентуално можел да ја истурка во десна лента кога сите коли се застанати, т.е. на црвен семафор.
Значи сепак постои начин...

Цитат
Народов каков што е денеска ретко дека некој ќе ти се нафати да ти помогне да ја истуркаш колата.
Помага, помага...

Цитат
Некој спомна дека имало некоја стара госпоѓа на совозачко па претпоставувам дека возачот бил нејзиниот сопруг кој очигледно е постар од неа, и веројатно не бил во физичка состојба да ја истурка колата безбедно и за доволно брзо време во десната лента.
Али затоа собрал снага да ја утрера на пешачки остров измеѓу стубчиња.

Цитат
Едноставно, така му се погодило. Нема потреба од правење светец на форуми.
Кога ќе престанеме да си праиме сите како што нѝ се погодило и како што нѝ е најзгодно, можда ќе не биде. Не верувам во светци.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #15713 на: 20 Октомври 2017, 23:06:15 pm »
е сегаод око, има место за инвалидска, ако било на улица, пак ќе го плукавме, да не се лажиме.
Тоа да, треба да се работи на култура, не само сообраќајна. Ај може бил некој стар ќе речиш толку му сечело и нему. Ко бајаги кинисал да го полни акумулаторот.. Што очекуваш повеќе...
Мада пак нема да се согласам со тебе(или со себе), и по 70 год да имаме и уште 2 дена до "пензија" за шофер, па тие 2 дена помини ги како човек. Без разлика која генерација да си/сме сепак треба да се трудиме да станиме подобри луѓе па и шофери. Све се решава без нервоза мајко му стара. 
Во генерацијата на татко ти и татко ми, и немаше олку саобраќај... Најверојатно ни го дале максимумот. Татко ми на 50+ купи кола, и неа 2 пати месечно ја возит :) Пред тоа се на се 10к км ако поминал :) едноставно за него возот и бусот се доживљај, најверојатно во такво време живеел.
По мое, саможивноста во саобраќајот е најголема пропаст. Сите се брзаме, сите сакаме да стигниме порано дома/на посао. Али тоа е...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #15714 на: 20 Октомври 2017, 23:13:40 pm »
Не разбираш ти, да беше VW или Ауди некое немаше да биде дефект, ќе беше сељак над сељаците. ;)

Вака Опел, се претпоставува дека е дефект. ;D

Мене кога ми рикна алтернатор 2 и пол саати чекав шлеп.....

А замисли да си возел Ауди или Фолксваген додека си чекал шлеп. @zeroSignal одма ќе ти организираше шлеп на негов трошок  ;D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #15715 на: 20 Октомври 2017, 23:16:18 pm »
.........

А бе остај ти „од око“. Треба да се тртка и вртка околу кола некој на кој што најмногу треба да му обезбедиме услови за непречено движење. На пример.

Па тоа де, и јас затоа викам, за нас можда е касно како генерација да напраиме преокрет, ама да им даеме на децана наши основна култура. Да не ги „амнестираме“ ваквите работи ни под разно. Да ги осудиме јавно и да кажеме дека не чинат.  Коли се расипуваат, и остануваат на сред улица, јасно ми е мене тоа, Еве, вчера пред зоолошка, тетка со расипано Ауди прилично ново, си упалила четири, излегла од кола, си чека помош. Никој нит свирна нит титна, ни нервоза се напраи. Ни па некој ја сликаше (добро, можев ја да поккажам дека и ауди се квари не само алфа, ама немаше смисла :P) А 4 ипол, 20 за пет врееме беше. Најголема гужва. Може бе луѓе, не е тешко.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #15716 на: 20 Октомври 2017, 23:18:47 pm »
.........

А бе остај ти „од око“. Треба да се тртка и вртка околу кола некој на кој што најмногу треба да му обезбедиме услови за непречено движење. На пример.

Па тоа де, и јас затоа викам, за нас можда е касно како генерација да напраиме преокрет, ама да им даеме на децана наши основна култура. Да не ги „амнестираме“ ваквите работи ни под разно. Да ги осудиме јавно и да кажеме дека не чинат.  Коли се расипуваат, и остануваат на сред улица, јасно ми е мене тоа, Еве, вчера пред зоолошка, тетка со расипано Ауди прилично ново, си упалила четири, излегла од кола, си чека помош. Никој нит свирна нит титна, ни нервоза се напраи. Ни па некој ја сликаше (добро, можев ја да поккажам дека и ауди се квари не само алфа, ама немаше смисла :P) А 4 ипол, 20 за пет врееме беше. Најголема гужва. Може бе луѓе, не е тешко.

Симо, if we nail one Opel drive to the cross, it won't make Alfa any less breakable :P :D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #15717 на: 20 Октомври 2017, 23:27:01 pm »

Симо, if we nail one Opel drive to the cross, it won't make Alfa any less breakable :P :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #15719 на: 20 Октомври 2017, 23:38:06 pm »