Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2720971 пати)

Отсутен Боби Л.

• Редовен
  • Пораки: 1273
  • I live my life a quarter mile at a time...
Ме изнервира кој и да беше талентот вчера што ми го пројде Голфот со клуч, возачка страна, од фар до штоп.

Уредно паркиран, на маркирано паркинг место, нити некого блокирав, нити некој влез блокирав, нити на некого сметав.

Пи*ка ти материна.

Истото и кај мене беше
https://www.youtube.com/watch?v=-Lc9QZqITc4
Брзината не е опасна,туку будалата шo седи зад воланот :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43949
  • Il Moderatore
Највисок степен на дегенизам. Рака да им се исуши на таквите морони, бел ден да не видат.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Одг:
« Одговори #13112 на: 25 Јуни 2016, 09:26:16 am »
Исто и кај мене, исто и кај комшијава на 2 месеци стара кола. Да умрат идиотите во најболна смрт, пичка им матер идиотска.

Отсутен Dimac

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 673
Одг:
« Одговори #13113 на: 25 Јуни 2016, 09:30:59 am »
Немoжaм дa рaзберaм кoјa е целтa нa тoј вaндaлизaм, штo дoбивaм јaс aкo му изгребaм кoлa нa некoј, штo сум пoстигнaл сo тoa??????

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3042
Си го наоштрил клучот, подобро да лизга.

Мена на хауба ми играа x/0, морав да ја префарбувам...

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
И јас на месец дена стара кола си добив гребаница на лева предна врата и тоа уредно паркиран на паркинг кај мене пред зграда.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
Завист, идиоти, стока ..

Отсутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2194
Одг:
« Одговори #13117 на: 25 Јуни 2016, 17:01:20 pm »
Да не го начекам некој јас, само да не го начекам кретенот...
И да, да не бидам сам, да има кој да ме спречи....да ме застани.

Отсутен hrn

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 530
И кај мене е партал цела кола човечиња имаат цртано и стандард гребење од крило до крило....

Отсутен miki002

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 67
    • Моето возило
Исто ми се случи во Кавадарци претходниот викенд, десната страна 4 пати од крај до крај ми ја поминале, 1 година кола.. паркиран на паркинг од стамбена, на местото на баџанакот (не е тој, заедно бевме излезени со неговата кола)...

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8790
  • Пичлеме
Немoжaм дa рaзберaм кoјa е целтa нa тoј вaндaлизaм, штo дoбивaм јaс aкo му изгребaм кoлa нa некoј, штo сум пoстигнaл сo тoa??????

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Нема никакво постигнување очигледно. Ние сме толку сјебан „да му цркни козата на комшијата и после мојата да цркни и НА! куро после млеко шо ќе пија!“ менталитет што не можи да се најди некоја цел, логика и така натаму во глупостите што се актуелни тука. Значи толку сељачки народ то чудо едно. Се' станува јасно колкав мајмун народ сме кога ќе видиш налепници во автобус од типот „не го оштетувај ентериерот“ или „не фрлај ѓубре“... овој менталитет мислам дека го има во зоо, во кафезот кај мајмуните... што и да направат, ок е, очекувано, мајмуни се...
баш ми е жал за изгребаната кола на Зеро и за Хондата на Томасо, на која и се качија на хауба... го гледам дугмето од лаптопов кај шо има авионче нацртано и си викам колкав ќе беше ќефот ако го притиснам да има ефект, на пример во Шветска или Норвешка да ме однеси...

Отсутен Lancerka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 303
претпоставувам соодветно се понашаат на возењето на таа жена зад волан... ја у принцип тоа не ми смета што ДЕФИНИТИВНО жена зад волан е една голема грешка што ја дозволија, и нај често кочат сообраќај, споро тргаат, се влечат, зеленото почнува да трепка, они застануваат, дава жмигавец и трга во тебе, па кога ке се расвириш ти се дере дека ти дала жмигавец ШТО К САКАШ ТИ кога она дала жмигавецр, возат измеѓу две сообраќајни ленти, на булевар, значи белата иде сред хауба, со 40 на саат, комплетно закочено пак..... ама се тоа ок, јбг, тоа е тоа, скопје е укочено ионака, ама по прашање жена и волан, јас лично перцепирам дека нај убаво е кога жената е ПОД волан, додека сум јас зад волан... ;)

Ја сам навреџена и увреџена :D
Тек сега го читам постов, и затоа сега реплицирам, иако постов ти е напишан пред скоро 2 недели.
Онак друже, не е океј да се генерализира, секогаш постојат исклучоци (како јас на пример) и затоа и ти реплицирам, бидејќи генерализацијата не е ок.
Да, за воља на вистината, морам да признаам дека ние женските (жените) сме лоши возачи, донекаде тоа се должи на тоа што женските се повнимателни, поточно кажано поплашливи, немаат самодоверба кога се зад волан, и затоа така возат како што кажа ти погоре, а некои женски се стварно тотално антиталенти за возење, на нив ја би им ја одзела возачката, исто и на некои другарки мои, кога се возам со нив, под итно би им забранила пристап зад волан ... за под волан, незнам, не сум ги пробала, не сум би ;D

Али во секој случај не е ок генерализацијата, бидејќи секогаш има исклучоци, и не е ок сите женски возачи да се ставаат во исти кош.
Јас кога возам, јас сум таа што се нервирам што машки возат со симптоми на тоа што погоре ти го кажа, буквално истото што го кажа ти погоре за женските, тоа го прават и машките, споро тргаат кога ќе се упали зелено, споро возат, се влечат со 30 на Партизанска и сл.

Се знам лично со прилично многу форумџии од форумов, некои од нив се возеле со мене, и самите се увериле како возам, и можат да ти потврдат дека во буквално ниедна особина за женските шофери што погоре ја наведе, во ниедна особина јас не се пронаоѓам (како што реков, исклучок од генерализацијата).

Еве сега ќе има CarClub собиранка, наредната недела, јас ќе дојдам на собиранката, ако си и ти таму, еве јавно кажувам дека ќе те провозам за да го демантирам сето тоа што погоре го напиша.
Ако те демантирам (а ќе те демантирам) частиш пиво ;D

абе... ако убаво го прочиташ постот, онака смирено и лагано, ќе видиш дека на неколку места е употребено зборче НАЈЧЕСТО, или пак СКОРО СИТЕ...

ниеднаш не изгенерализирав... зборев за најчесто дека се точни констатациите... тебе башка те имам видено како возиш... си заборавила изгледа. а и татко ти го видов, како вози, па ке констатирам дека во твојот случај е малку обратно од скоро генерализираната ситуација.... ;)

а тоа за под волан.. јбг, автомобилски форум, жена и волан у комбинација природно си доаѓа да се пише нешто такво...
Убаво го прочитав постот, онака смирено и лагано ;) али ете едноставно сакав да ти реплицирам, и да си кажам дека во секое правило има и исклучок, иако ти тоа веќе го знаеш, бидејќи си ме видел како возам, али некои останати, како што забележав низ темава си го држат ставот дека женските (жените) се лоши возачи, па сакав да ги демантирам, а твојот пост ми се виде најсоодветен да го цитирам, бидејќи имаше најмногу опишано ситуации како возат (најчесто) женските.
Тоа беше се'.
Поздрав друже :)
« Последно менување: 26 Јуни 2016, 03:08:20 am Lancerka »

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
Ме изнервира кој и да беше талентот вчера што ми го пројде Голфот со клуч, возачка страна, од фар до штоп.

Уредно паркиран, на маркирано паркинг место, нити некого блокирав, нити некој влез блокирав, нити на некого сметав.

Пи*ка ти материна.

Зар стварно веруваш дека ти го изгребал ради начин на паркирање?
Јас само што купив нови гумни и бандажи си најдов потпикната стаклена пивска флаша под предно тркало.

Господ да му е напомош на тој што на лице место ќе го фатам.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20146
Мене на скутерчето некој ми оставил полуизедено парче бурек. Страшно.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20701
Барем и полуиспиено чавче јогурт да остаел, не вака...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.