Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2720977 пати)

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7440
Тоа е највише што мрзам во сегашно време кај нас...Напикаја тешки бивши лопови, криминалци и секакви деликвенти да работат како полицајци....корупција до плафон..
На мој братучед го реметеа на автопат пола саат за да на крај му речат дај некој 1000 денари да јадеме ручек денеска..брука

Ова новајлииве се 90% ретардирани и неписмени. Иначе имало случај пред некоја година, 2ца дегенерици му барале мито 500 денари мислам, на нивниот началник.  Вистинска дешавка. ;D :)

Отсутен WorM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 616
Тоа е највише што мрзам во сегашно време кај нас...Напикаја тешки бивши лопови, криминалци и секакви деликвенти да работат како полицајци....корупција до плафон..
На мој братучед го реметеа на автопат пола саат за да на крај му речат дај некој 1000 денари да јадеме ручек денеска..брука

Ова новајлииве се 90% ретардирани и неписмени. Иначе имало случај пред некоја година, 2ца дегенерици му барале мито 500 денари мислам, на нивниот началник.  Вистинска дешавка. ;D :)

Тоа полицијата од Ѓорче Петров е најголем олош...Не им ставија камери таму по семафорите и секој втор Тетовчанец скоро го има јадено од нив по џеб...само треба да си спремиш една црвена..Обично ти се пуштаат демек си поминал на црвено и те малтретираат додека не им убациш една црвена у сообраќајна..

Брат ми го има јадено, па другар мој па ненормален со Калибра им има бегано до мостот на излезот и со 10 евра на крај поминал..
Ако не ти текне да им убациш нешто, ќе ти пишат регуларно и тоа е тоа..

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
Yes.
Judo throw.

;D

Отсутен hrn

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 530
Внатрешна контрола ќе ги опремат со камерчиња сега за сега 17 само ќе имаат и се ќе мора да биде снимено па сеа да видиме бате,чиче,тате ;D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43949
  • Il Moderatore
Нема камерите ништо да сменат, дури и секој сообраќаец да ги има.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6936
  • French diamond
Денес ме изнервираја и тоа салам Турците, Кинезите или кој и да ја прави оваа с*ање роба што се увезва кај нас.... ми се срши украсот на ауспухот што ми беше и го загинав  >:(

Значи цевката таа малата обележаната си остана заварена на ауспух а ова големото украсот паднал некако и не го сетив... а пред два месеци со голем ќеф го купив и местев. Како можи толку ѓупска роба да увезват овие нашите слепци.... а не е ефтино 1 200 денари е платено.

Отсутен Lancerka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 303
претпоставувам соодветно се понашаат на возењето на таа жена зад волан... ја у принцип тоа не ми смета што ДЕФИНИТИВНО жена зад волан е една голема грешка што ја дозволија, и нај често кочат сообраќај, споро тргаат, се влечат, зеленото почнува да трепка, они застануваат, дава жмигавец и трга во тебе, па кога ке се расвириш ти се дере дека ти дала жмигавец ШТО К САКАШ ТИ кога она дала жмигавецр, возат измеѓу две сообраќајни ленти, на булевар, значи белата иде сред хауба, со 40 на саат, комплетно закочено пак..... ама се тоа ок, јбг, тоа е тоа, скопје е укочено ионака, ама по прашање жена и волан, јас лично перцепирам дека нај убаво е кога жената е ПОД волан, додека сум јас зад волан... ;)

Ја сам навреџена и увреџена :D
Тек сега го читам постов, и затоа сега реплицирам, иако постов ти е напишан пред скоро 2 недели.
Онак друже, не е океј да се генерализира, секогаш постојат исклучоци (како јас на пример) и затоа и ти реплицирам, бидејќи генерализацијата не е ок.
Да, за воља на вистината, морам да признаам дека ние женските (жените) сме лоши возачи, донекаде тоа се должи на тоа што женските се повнимателни, поточно кажано поплашливи, немаат самодоверба кога се зад волан, и затоа така возат како што кажа ти погоре, а некои женски се стварно тотално антиталенти за возење, на нив ја би им ја одзела возачката, исто и на некои другарки мои, кога се возам со нив, под итно би им забранила пристап зад волан ... за под волан, незнам, не сум ги пробала, не сум би ;D

Али во секој случај не е ок генерализацијата, бидејќи секогаш има исклучоци, и не е ок сите женски возачи да се ставаат во исти кош.
Јас кога возам, јас сум таа што се нервирам што машки возат со симптоми на тоа што погоре ти го кажа, буквално истото што го кажа ти погоре за женските, тоа го прават и машките, споро тргаат кога ќе се упали зелено, споро возат, се влечат со 30 на Партизанска и сл.

Се знам лично со прилично многу форумџии од форумов, некои од нив се возеле со мене, и самите се увериле како возам, и можат да ти потврдат дека во буквално ниедна особина за женските шофери што погоре ја наведе, во ниедна особина јас не се пронаоѓам (како што реков, исклучок од генерализацијата).

Еве сега ќе има CarClub собиранка, наредната недела, јас ќе дојдам на собиранката, ако си и ти таму, еве јавно кажувам дека ќе те провозам за да го демантирам сето тоа што погоре го напиша.
Ако те демантирам (а ќе те демантирам) частиш пиво ;D
« Последно менување: 19 Јуни 2016, 04:15:24 am Lancerka »

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
Лансерка, цедиш брзини до црвено?

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17612
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Во сообраќај знае да вози возачот чие движење можеш да го предвидиш далеку пред да го направи.

За тоа кој колку ја владее колата на лимит, такозвано мерење муда, во Македонија немаме услови да докажеме.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
Знае да вози возачот чие движение можеш да го предвидиш или знае да вози возачот што може да го предвиди движењето на останатите возачи?

Отсутен Stratro

• Легенда
Благодарение на тоа што Лошко го цепидлачи погоре, во 18 години возење сум избегнал барем 30 чисти сообраќајки...најчесто полесни, но и по некоја сериозна.
Фала Богу до сега имам само една во живот, каде на нерегулирана раскрница со Југцето странично ме опали 15 годишњак со Стојадин...од лева страма...без дозвола..нерегистриран...неатестиран...

Фалеше уште пијан да е.

Отсутен Lancerka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 303
Лансерка, цедиш брзини до црвено?
Секако, увек!
Не сум баш некој примерен возач кога станува збор за брзина, неможам (не сакам) да возам споро, секогаш сум на пуна, али затоа за се' останато сум максимално примерна, давање жмигавец ми е најосновна работа што секогаш ја почитувам и практикувам, и ми идат на живци тие што се престројуваат одма директно пред мене без да дадат жмигавец, па јас кочи кочи кочи ... ко мисли да им читам дека ќе ми се престрои одма пред мене, а фино лепо културно тие што пуштаат жмигавец увек ги пуштам пред мене, дури и да се поспори од мене, не сум да се силам и да натепам гас намерно за да не ги пуштам (како што прават многумина) кога си дале луѓето прописно жмигавец.

А за цедењето на брзини, како што реков, увек, тоа ми е воедно и забавно (а и плус Лансерот е атмосферец, и морам да го цедам до црвена зона, на висок обртај, за да ја извлечам максималната снага од него), и неможам да се влечам константно со иста брзина, макар и да би фатила зелен бран со константна брзина, али не, нема шанси, увек забрзавам, и потоа чекам на црвено ... можда и безпотребно така го трошам горивото и ја качувам просечната потрочувачка на повисоко ниво, али како што спомнав, прилично темпераментен возач сум и сакам забава во возењето, а не монотонија, за мене возењето е уживање и си имам свој веќе изграден стил на возење.

Пс. дефинитивно на форумов фали опцијата кога ќе те спомне некој (да те тагне) во пост, или доколку те цитира, да стигне известување.
« Последно менување: 20 Јуни 2016, 02:59:28 am Lancerka »

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2854
  • Слобода или смрт
Со тоа што си секогаш на пуна си катастрофален возач. Во  принцип многу улици низ скопје незнам и знам да возам бавно додека да ги научам и приметив дека разликата на забележување на околината на брзина од 50 за разлика од 80 е огромна..

Отсутен Stratro

• Легенда
Абе нели викендов ја исправ џам, мачкав ентериер и ја држев покриена скроз?
Само вчера на 2-3 саати отидов до Белви.
Не врнеше...капнало 2-3 капки..али не дожд.Факинг жута кал.
Ја гледам колава целата ко сипаница да има.

Сум дошол дома и сум ја пребришувал цела.
Сабајле се будам..пак иста. ..пак капнало 2-3 капки..кал.

Ко да чув одозгора.."Dino,you shall never go to work with a clean car. Deal with it."

;D