претпоставувам соодветно се понашаат на возењето на таа жена зад волан... ја у принцип тоа не ми смета што ДЕФИНИТИВНО жена зад волан е една голема грешка што ја дозволија, и нај често кочат сообраќај, споро тргаат, се влечат, зеленото почнува да трепка, они застануваат, дава жмигавец и трга во тебе, па кога ке се расвириш ти се дере дека ти дала жмигавец ШТО К САКАШ ТИ кога она дала жмигавецр, возат измеѓу две сообраќајни ленти, на булевар, значи белата иде сред хауба, со 40 на саат, комплетно закочено пак..... ама се тоа ок, јбг, тоа е тоа, скопје е укочено ионака, ама по прашање жена и волан, јас лично перцепирам дека нај убаво е кога жената е ПОД волан, додека сум јас зад волан... 
Ја сам навреџена и увреџена 
Тек сега го читам постов, и затоа сега реплицирам, иако постов ти е напишан пред скоро 2 недели.
Онак друже, не е океј да се генерализира, секогаш постојат исклучоци (како јас на пример) и затоа и ти реплицирам, бидејќи генерализацијата не е ок.
Да, за воља на вистината, морам да признаам дека ние женските (жените) сме лоши возачи, донекаде тоа се должи на тоа што женските се повнимателни, поточно кажано поплашливи, немаат самодоверба кога се зад волан, и затоа така возат како што кажа ти погоре, а некои женски се стварно тотално антиталенти за возење, на нив ја би им ја одзела возачката, исто и на некои другарки мои, кога се возам со нив, под итно би им забранила пристап зад волан ... за под волан, незнам, не сум ги пробала, не сум би 
Али во секој случај не е ок генерализацијата, бидејќи секогаш има исклучоци, и не е ок сите женски возачи да се ставаат во исти кош.
Јас кога возам, јас сум таа што се нервирам што машки возат со симптоми на тоа што погоре ти го кажа, буквално истото што го кажа ти погоре за женските, тоа го прават и машките, споро тргаат кога ќе се упали зелено, споро возат, се влечат со 30 на Партизанска и сл.
Се знам лично со прилично многу форумџии од форумов, некои од нив се возеле со мене, и самите се увериле како возам, и можат да ти потврдат дека во буквално ниедна особина за женските шофери што погоре ја наведе, во ниедна особина јас не се пронаоѓам (како што реков, исклучок од генерализацијата).
Еве сега ќе има CarClub собиранка, наредната недела, јас ќе дојдам на собиранката, ако си и ти таму, еве јавно кажувам дека ќе те провозам за да го демантирам сето тоа што погоре го напиша.
Ако те демантирам (а ќе те демантирам) частиш пиво 
абе... ако убаво го прочиташ постот, онака смирено и лагано, ќе видиш дека на неколку места е употребено зборче НАЈЧЕСТО, или пак СКОРО СИТЕ...
ниеднаш не изгенерализирав... зборев за најчесто дека се точни констатациите... тебе башка те имам видено како возиш... си заборавила изгледа. а и татко ти го видов, како вози, па ке констатирам дека во твојот случај е малку обратно од скоро генерализираната ситуација....

а тоа за под волан.. јбг, автомобилски форум, жена и волан у комбинација природно си доаѓа да се пише нешто такво...