Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2720988 пати)

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Што кур му реплицирате на тролов што најверојатно се вози со автобус или има некоја 70кс кола, целта му е да го замени Бугар на форумов и да провоцира, за друго не го бива.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
Само дизел се држи со мене на отворено, бензинчињата ќе се распукаат 1 минута и веднаш преминуват во еко моде 100км/h. Бензинец досега ме нема поминато ;D
Simo го прифаќал предизвикот.
Симо ти е исклучок од правилото.

Што кур му реплицирате на тролов што најверојатно се вози со автобус или има некоја 70кс кола, целта му е да го замени Бугар на форумов и да провоцира, за друго не го бива.

Уште не си баниран?? Ајде ќе биде.
« Последно менување: 21 Јуни 2016, 09:02:15 am LosiPatista »

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
Сабалево накај работа џиш портокалова Калибра ми затурира позади мене на семафор.
Нормално дека го остаив да ме помине и да се порадува на кратко..;D
Калибрата е исто C20LET 4*4 со чип и е моментално на мајстор па ако знаеш кај да се купи хладњак кажи :)
Знам дека е многу шиптарска  ;D

Не ќе да беше ЛЕТ ова...по турирањето го познав.  ;D
Хладњак (за клима) може го чувам стариот..

Отсутен achtung

• Сениор
Не е за клима, овој ми треба

Бтв турбото е на ситни 0.5 бара.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
Немет.
Не се ситни 0.5, туку фабрички 0.5

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
претпоставувам соодветно се понашаат на возењето на таа жена зад волан... ја у принцип тоа не ми смета што ДЕФИНИТИВНО жена зад волан е една голема грешка што ја дозволија, и нај често кочат сообраќај, споро тргаат, се влечат, зеленото почнува да трепка, они застануваат, дава жмигавец и трга во тебе, па кога ке се расвириш ти се дере дека ти дала жмигавец ШТО К САКАШ ТИ кога она дала жмигавецр, возат измеѓу две сообраќајни ленти, на булевар, значи белата иде сред хауба, со 40 на саат, комплетно закочено пак..... ама се тоа ок, јбг, тоа е тоа, скопје е укочено ионака, ама по прашање жена и волан, јас лично перцепирам дека нај убаво е кога жената е ПОД волан, додека сум јас зад волан... ;)

Ја сам навреџена и увреџена :D
Тек сега го читам постов, и затоа сега реплицирам, иако постов ти е напишан пред скоро 2 недели.
Онак друже, не е океј да се генерализира, секогаш постојат исклучоци (како јас на пример) и затоа и ти реплицирам, бидејќи генерализацијата не е ок.
Да, за воља на вистината, морам да признаам дека ние женските (жените) сме лоши возачи, донекаде тоа се должи на тоа што женските се повнимателни, поточно кажано поплашливи, немаат самодоверба кога се зад волан, и затоа така возат како што кажа ти погоре, а некои женски се стварно тотално антиталенти за возење, на нив ја би им ја одзела возачката, исто и на некои другарки мои, кога се возам со нив, под итно би им забранила пристап зад волан ... за под волан, незнам, не сум ги пробала, не сум би ;D

Али во секој случај не е ок генерализацијата, бидејќи секогаш има исклучоци, и не е ок сите женски возачи да се ставаат во исти кош.
Јас кога возам, јас сум таа што се нервирам што машки возат со симптоми на тоа што погоре ти го кажа, буквално истото што го кажа ти погоре за женските, тоа го прават и машките, споро тргаат кога ќе се упали зелено, споро возат, се влечат со 30 на Партизанска и сл.

Се знам лично со прилично многу форумџии од форумов, некои од нив се возеле со мене, и самите се увериле како возам, и можат да ти потврдат дека во буквално ниедна особина за женските шофери што погоре ја наведе, во ниедна особина јас не се пронаоѓам (како што реков, исклучок од генерализацијата).

Еве сега ќе има CarClub собиранка, наредната недела, јас ќе дојдам на собиранката, ако си и ти таму, еве јавно кажувам дека ќе те провозам за да го демантирам сето тоа што погоре го напиша.
Ако те демантирам (а ќе те демантирам) частиш пиво ;D

абе... ако убаво го прочиташ постот, онака смирено и лагано, ќе видиш дека на неколку места е употребено зборче НАЈЧЕСТО, или пак СКОРО СИТЕ...

ниеднаш не изгенерализирав... зборев за најчесто дека се точни констатациите... тебе башка те имам видено како возиш... си заборавила изгледа. а и татко ти го видов, како вози, па ке констатирам дека во твојот случај е малку обратно од скоро генерализираната ситуација.... ;)

а тоа за под волан.. јбг, автомобилски форум, жена и волан у комбинација природно си доаѓа да се пише нешто такво...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43949
  • Il Moderatore
„НАЈЧЕСТО“ и „СКОРО СИТЕ“ не те спасуваат од концептот на генрализација, напротив го појачуваат, кажуваш дека има и исклучоци од „правилото“. Генрализација (меѓу другото) е кога карактеризираш цела група, врз база на постапките на поединци.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8790
  • Пичлеме
А за оние со 1.9 тди шо да речиме.....
Па секој ден ми се пушта по некој....
Ако имам прилика користам да ги наместам на дупки да прелетаат :)
Што си го закачал брат ми? :P :D

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
Одг:
« Одговори #13088 на: 24 Јуни 2016, 08:35:47 am »
Стoјaм прв нa семaфoр нa Oктoмврискa - Пaртизaнскa, тргaм нa зеленo, тргa еднa Вектрa oд Пaртизaнскa нa црвенo и си прoјде. Се зaвртев сo пријaтни збoрoви кoгa гледaм кичевски тaблици, пa се лупнaв пo челo, дa бе oвие немaa семaфoри штo се чудaм рaнo oд сaбaјле.

sent from Tapatalk

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11754
  • Архитект
Кружен тек му направија сега.
Тој еден семафор уште му стои.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
Една астра ф бензинец предремонт едишн, убав маслен облак направи а јас со отворен прозор.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8159
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Е троши климата со затворен прозор  :)

Отсутен achtung

• Сениор
Сигурно и селотејп има ставено на копчето.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
Во 7 сато сабајле клима да пуштам? Немаме ние толку бетон, навечер и насајабле е убаво времето. Башка секогаш препочитам свеж воздух наспроти клима.

Сигурно и селотејп има ставено на копчето.

Не е ова твојата канта од 350 евра со салотејп.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
Одг:
« Одговори #13094 на: 24 Јуни 2016, 09:42:09 am »
Гo зaбoрaвив мaрутитo сo oблaкoт oд мaслo, тoa вo екoлoшки чистoтo Скoпје не се ни приметувa скoрo. Истo вoзaм сo oтвoрени прoзoри, имaм пoвременo здрaвствени прoблеми oд климите oсвен кoгa мoрaм.

sent from Tapatalk