Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2710069 пати)

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Да не сте им во кожа на тие шофери,  јас на пример многу ги почитувам како луѓе и плус неостварена професија ми е тоа :D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43930
  • Il Moderatore
Супер за нивната пожртвуваност, ама кога им се брза нека упалат сирени и ротациони цело време, или во најмала рака во густ сообраќај и во град.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
скоро 2 саати дремев со комбето на вонреден технички во желино. на патарина ме запре и ајде терај по мене.. тами кога дојдов митинг од комбиња и камиони сите донесени на вонреден технички... и сите излегоа со казни од над 1000 евра... т.е. нај малата на едно комбе од ЕВН му ја пишаа со вкупна вредност од 1100 евра за пукната шофершајбна.. абе мало дупче од камче беше...

еден тип со комбе, не му фаќале еднакво задните кочници,1600 евра... абе рудник еј... извор на пари за во буџет...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
Ти како пројде?
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34156
  • Таков е животот... јебига
Он тетоец е не е проблем за него

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
при двајца другари аутомеханичари и со моето познавање, срамота би било да имам технички неисправно возило...

и не.. нема врска тетовската жица...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
пред малку се вратив од пајак служба.. на братов колава му ја кренаа, па врти сучи да си ја земе... и со полицаецот таму свртев 2-3 реда муабет, му кажувам за дешавкава денес со вонредниот технички и за комбето мааало дупче на шофершајбната, со 1100 евра казна... и ми вика, не.. грешка си нешто... неможе да биде под 1400 евра казна... возачот, веројатно не ја видел казната за управителот...

кога се пишува казна на возило на фирма, всушност (нај често) тоа се 3 казни. една за фирмата, една за возачот и една за управителот на фирмата. таа за фирмата почнува од 1000 евра па нагоре, таа за управителот почнува од 200 евра па нагоре а таа за возачот почнува од 100 евра па нагоре... во законот си пишува за што колку се казнува...

и  сега, му викам, ако ете, ми деси на мене онаква ситуација, да имам дупче на шофершајбна, по дефиниција, ке ми штракнете 1400 евра казна, и ке мора се јас да си платам, пошто сум и сопственик на фирмата и управител и возач.. е да, вика полицаецов, ке треба се да си платиш... ај последно прашање викам, што ако комбето е на физичко лице? колкава ке биде казната?

е па, казната за прекршокот за возачот е иста, без оглед дали е на фирма или на физичко лице... разликата е што ако е фирма има казни и за фирмата и за управителот, а за физичкото лице ги нема тие, па само казната за возачот...

ахааа... фала на информација му велам... и уште додека чекав таму, му пратив меил на сметководителот мој, за утре да припреми документи, да си го префрлам комбето на мое име... па добро бе.... има ли логика за иста работа едни (без фирма) да казнуваш 100 евра, други 1400 (со фирма)? која е логиката тука? ај ке речеш фирма е, па иди пута 2 од казната... ама не толкава разлика, стварно е бесмислено...  14 пати е разликата...

а пази ова... ми посочија само, не ми пишаа.. на комбето треба да имам 2 налепници... една 80 друга 100. толку ми се огранучувањата... таа од 100 ја немам... за возачот е 50 евра казната... за фирмата 1000 а за управителот е 150... пази кој парадокс... од 50 евра за физичко лице до 1200 за фирмата твоја... 24 пати е разликата...

и кога ке си го вратам филмот, за мочаното картонче од пп апаратот што ми истекло, сакаа да ми пишат 2500 евра... хух... 200 денари е картончето...

море го паркирам комбето и додека не извадам сообраќајна на мое име, НЕ ГО МРДАМ од гаража...
« Последно менување: 27 Мај 2015, 02:05:20 am onak »
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10989
  • 430i
^ Да не си направиш бетер проблем.
Ќе можеш со комбе на физичко лице да извршуваш превоз и да товараш за фирма?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер
Таман работа да се исти казните за физички лица и за правни лица.

Присутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7121
Иначе и на мој другар, за немање на прва помош во службено возило сакаа над 1.500 еур. казна да му пишат, ама со молење, колнење, ветување и остало, не му ја пишаа.

Ама никој не ни е крив, тражили сте(смо), гледајте.... од кај за сите споменици, фасади, мерцедеси и остало ???

Само како надополнување на новонастанатата ситуација:

Агата јава на коњот, а момокот Македонец оди покрај него и го држи коњот за узди. Сонцето пече, вода се лее од нашиот, а згора на тоа и Турчинот му пцуе мајка каурска, го удира со прачка и го плука. Македонецот молчи. После некое време, на Турчинот му се присакало и му рекол на Македонецот да ги соблекува панталоните. Македонецот видел не видел, ги соблекол панталоните, но додека ги соблекувал од појасот му испаднал скриениот пиштол.
– Што ќе ти е овој пиштол бе ѓаур?
– За црни днови, ага…

Отсутен Gabau

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 489
Мала дигресија ама кога е за казни муабетот почнале да идат по фирми и ако имаат рекламен материјал, каталогче, веб сајт и слично и ако не е лекториран текстот од овластен лектор пијат казна, па кој има фирма нека си потпише проформа договор со некој лектор за да не го јаде.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43930
  • Il Moderatore
А ако е на англиски, да не бараат и судски преедувач потпишан и заверено на нотар? Да ми се фатат за лекторираниов....

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Gabau

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 489
Кај сопругата у фирма веќе го јадеа и инспекторката им рекла дека до сеа иделе само по издавачки куќи а од сеа по се остало што има свој каталог, флаер и сл.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
^ Да не си направиш бетер проблем.
Ќе можеш со комбе на физичко лице да извршуваш превоз и да товараш за фирма?

постои опција за договор помеѓу фирма и возило на физичко лице за користење на истото... главниот проблем е што си лимитиран со само 3500 денари месечно како трошоци за гориво...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
Aj help.

Nekoj novodojdenec verovatno od kosovo po cel den roka "albanska" muzika kaj mene vo naselba so nekoe restoransko ozvucuvanje staveno nadvor...
Prvo mislevme deka e svadba no ne e...roka i posle 15h  i posle 23h, beke nekolku dena.

Ne e ni na moja ulica, na sosedna ulica e a go slusam do doma..so zatvoreni balkonski..pojma neam kako go trpat tie komsii sto se poblisku.

Prijaveno e vo policija telefonski, poveke pati...nema promena...

Koi mi se opciite pred da mu se sobereme 15 luge od maalo so shipki?