Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2632643 пати)

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5654
Ima pomladi pred vlada tamo moze da padne nesto i taka ima dosta naduvani tie polesno mozes da gi izlazes

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
Алал да му е.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
не ми се верува еј... какви болештии има низ државава и се пренесуваат во скопјево...

прееска еден чикица, море дедо ке да беше, на ул. железничка, кај што се врти лево за накај рамстор, со црвено југце, “ладно“ си застанал НА СРЕД РАСКРСНИЦА излегол и си прави муабет на мобилен, се смее, се зеза, а позади него колона до семафорите со водњанска.. сите свират, урлаат, а он К го боли, не реагира... 
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
Доаѓам вчера дома, некој идиот ми ја откорнал рампата за паркирање. Слепец ... Него, некој да не знае кај да си земам бетонски жардињери? Од оние големине? :)

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7833
  • Плинаш!!!
Одг:
« Одговори #11165 на: 21 Мај 2015, 18:52:25 pm »
Е тоа ти е типично ГОВЕДО!!!

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54992
  • Махер
Честити царе.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5175
  • Пиши лаже
Одг:
« Одговори #11167 на: 21 Мај 2015, 20:30:34 pm »
Да бев ко тој со цистерната само би продолжил право, да го расцепам пежото.
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16719
  • Keep it 100
Пежо Фабиа Комби?

Отсутен Кољо

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 203
    • MVP Ring
Одг:
« Одговори #11169 на: 23 Мај 2015, 23:55:23 pm »
Вчера прв пат ги имав моите "посериозни" километри и ко за беља ќе ја имав и првата незгода.

Се враќав од село, некој километар пред подмоље за Охрид, фино ќе ме собереше некој шупак со корса.

Батецов залетан зад комбе, претицува на полна линија без претходно да види дали има некој во соседната лента. А во соседната лента ја Југото со девојката, замуабетен... Беше само дел од секундата, ама среќа рефлексно изреагирав, свртив десно излегов малце од патот и само се разминавме.

Го пцуев цел пат до Охрид. Друг пат отворање четири очи, секакви амеби држат волан.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
Посебно отварање очи у периодов на матури ..

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
Ме нервираат болнички и полициски возила што палат сирени само пред раскрница. Или нека возат со упалени цело време, за да може да се организираат луѓето кога наидува возило со приоритет, или нека почитуваат правила и нека застанат со сите други на црвено. Вака, на 10м пред раскрница кога ќе упали сирена - што да му праам, не знам дали да застанам, дали да се тргнам дали да поминам и јас на црвено и да му напраам место.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
тоа ти се вика симо, злоупотреба на службена должност... да било итно, таму кај што тргнал ке има цело време упалени ротациони со сирена... вака злоупотребуваат обележјата на возилото и си прават простор да не дремат на црвено, да не дремат во колони и гужви итн итн... и кога ке пројде гаси се...

поради тоа, луѓето почнуваат да се иритираат, зашто гледаат како некои нестрпливи лајнари искористуваат.... и се почесто од истата причина ке почнеме да гледаме како во германија клион што се деси со брзата помош, кога нејкеше да ја пропушти на семафор.

и мене ме нервира тоа нивно шерифско понашање и на брза помош и на полиција....
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
Итно било, ги носеа повредените од сообраќајката со моторите вчера и така се понашаа. Проблемот е што веројатно на шоферот му бучи у глава цело време сирената, па ја пали на 10м пред раскрсница, да не му смета цело време...  Значи стварно други учесници у сообраќајот не знаеа што да праат. Те преплашува, ти пали сирена на 10-15м од тебе, дур да погледнеш дали е полиција, дали е итен случај, дали да се тргнеш или да останеш, повеќе време изгубено отколку ако му е цело време упалена сирената, па да се растргаат колите со време од раскрница и да му напраат место.

Башка шерифското понашање кога нема потреба од кур ќејф.... Тоа да не го коментираме ич!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
па некој со мотор се истресол? колку значи сум надвор од дешавкиве што се кај нас.. откако почнаа политичкиве препуцавки, ги избришав сите домашни тв канали и ништо незнам...
 во право си.. со 10-15 метра одпозади мене, пуштена сирена кога веке стојам на семафор, баш многу и немм што да направам... а сега, тоа што на типот (можеби) му смета сирената, му бучи у глава или што и да е, тоа е негов личен проблем.. тоа е тесно поврзано со работата и работното место... и мене не ми се свиѓа што морам  за 1 саат преку 50 пати да правам клекни стани кога работам, ама тоа е тоа... тоа е работатта од која си го вадам лебот.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk