Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2632640 пати)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17504
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Маздата стои во Дебар Маало, до пред 2 години беше УТЕПАНА од сите страни, поисчукано возило од ситни сообраќајки немав видено. Кога оп, гледам цела ја офарбале ;D Среќа не те собрал/а газдата/газдарицата упикувајќи се вака.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
Ќути, среќа. Ама и тој со Пунтото не е поасален. Верижна реакција.

Отсутен SaseMajstorot

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 508
Одам на болница... наредени коли (југа 2-3 , тико, лада и сл.) испаркирани една до друга, и сељак со BMW 3 паркиран попречно... се почудив малку, па си напраев една пресметка колку-како и се паркирав до него така да можат да се паркираат барем 2-3 коли кога ќе се тргне...

Кога се вратив, имаше друг ист сељак, овој пат со мерцедес, исто така накосо паркиран преку цела сенка помеѓу мене и другите коли, а наоколу сето зафатено....

ДОБРО БЕ ВАКА ОСЕТ МАЛЦЕ ДА СЕ ИМА И СОЧУВСТО, зошто другите да одат на платен паркинг?

е**ти тоа сељаците... ко не знаеш да паркираш, ој си таму кај волојте паркирај како сакаш- не иди во цивилизација!.....

максимално ме изиритира, во вид на сочувство кон другите што идат на болница а мораат да плаќаат паркинг поради некое говедо без осет...
Како Југо нема друго! - и поарно шо нема!

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
Ме нервираат глупи сељачиштата кои во Сабота и Недела одат со жичара со точак на врв на Водно и се спуштаат надоле така што ги вознемируваат и тревожат оние кои си пешачат по патека. Па добро бе, да ви ебам све најмило, идиоти едни глупи, нели можете да го правите тоа во обичен ден кога нема луѓе кои пешчат нагоре? Еден ден кога ќе ми пукне филм, на некое говедо кое слушам дека се спушта со пуна брзина, па морам да трчам по децата да ги вадам од патека за да не ги згази, кога ќе му залепам еден шамар ќе треба да си скршам рака, ама и на него вратот ќе му го скршам. Пизда ви матер ваша идиотска, кретени едни неписмени, глупи и нецивилизирани...
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
Имаш моја поддршка. Точаци треба да се забранат по пешачките патеки. Нека направат специјална патека за точак па нека си ебат мајката. Кретен на точак улетан надоле може да остави дете како моето и твоето на место.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Повеќе пати е реагирано за дечките што возат DH на Водно.

Пред некое време некој повреди една девојка. Има патеки кои дел од тие точкаџии си ги имаат направено и оние кои се разбрани и свесни ги користат истите. Останатиот шљам што седнал на точак и се пуштил надоле како вреќа компири, притоа не мислејќи на последиците кои може да ги нанесе врз нечиј живот треба да добие воспитна.

Едно нешто што мене ужасно ми пречи на Водно е шабанската музика што цело време рока од кафанчето, луѓе одат да се релаксираат во природа да се одморат од секојдневието на нашиот гнасен град, а не на ѕвезде гранде репертоарот да го слушаат.

Втората работа што ми пречи е неразбраноста и неверојатно нискиот степен на свест што го имаат возачите и општо луѓето кои со коли се качуваат до средно водно. Треба да разберат дека патот е тој, широк е колку што е и сите треба да го користиме. Ако свириш како сељачиште од позади не очекувај да скокнам преку банкина за да поминеш со твојот мрзлив закржлавен гс. Толку ли се нема трпение 20 секунди да се стрпи човек за да помине на место каде што е безбедно и прегледно?

Јас стојам на тоа дека од ИЗИИС нагоре треба да биде забранет пристапот со возила освен за автобусите на ЈСП.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
И јас сум да се забрани пристап со кола до средно, ама откако ќе се направи жичара од некаде до средно. Инаку како би се качиле мали деца и старци на врв? Ваљда не очекуваш со количка, еден куп играчки, храна и облека да одиме пеш од подножјето на Водно до средно и обратно.

Јас со две мали деца неможам, но затоа одиме на водно кога нема гужва. За викенд тоа е во Сабота рано на сабајле, пред да почне џганот. Ем не правам гужва, ем не патувам пола саат од средно до долу и обратно.

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
И јас сум да се забрани пристап со кола до средно, ама откако ќе се направи жичара од некаде до средно. Инаку како би се качиле мали деца и старци на врв? Ваљда не очекуваш со количка, еден куп играчки, храна и облека да одиме пеш од подножјето на Водно до средно и обратно.

Со автобуси, минибуси кои на секои 5-10 минути ќе тргаат од Центар до Средно Водно. Барем за време на викенди треба да има таков режим. Едноставно нема место за сите на паркингот горе.

Само сега со новиов пат што е во изградба, ќе се случи токму спротивното, Водно ќе стане дел од регионален пат.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16719
  • Keep it 100
Едно нешто што мене ужасно ми пречи на Водно е шабанската музика што цело време рока од кафанчето, луѓе одат да се релаксираат во природа да се одморат од секојдневието на нашиот гнасен град, а не на ѕвезде гранде репертоарот да го слушаат.

И тоа увек празно кафанчето. Битно те труе со музика секој ебан ден, и лето и зима!

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција

Со автобуси, минибуси кои на секои 5-10 минути ќе тргаат од Центар до Средно Водно. Барем за време на викенди треба да има таков режим. Едноставно нема место за сите на паркингот горе.

Само сега со новиов пат што е во изградба, ќе се случи токму спротивното, Водно ќе стане дел од регионален пат.

Да погодам, немаш деца и воопшто немаш претстава колку многу перипетија има околу спремање за одење на неколку часа во природа. Да не зборам летно време, пеколно жешко, чекам 20 минути за да влезам во затворен простор со неколку дневна устојана смрдеа од се и сешто, нема место за седење, а јас и жена ми натоварени? Да не си правиме бајрам со умот, нема да се деси. Најмногу што можам, и тоа не ради други него ради мене, е да си одам со кола кога нема гужва.
Патем во автобус од ЈСП не сум се возел повеќе од 15 години. Попрво би одел пеш отколку со алтобуз...

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665

Би им улетал со вакво

без око да ми трепне.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
Одг:
« Одговори #11156 на: 20 Мај 2015, 17:39:05 pm »
Некa ти текне нa укрaинецoт сo трaнспoртерoт. Директ нa тoпење.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54992
  • Махер
Овие се камперите ваљда. Барем само една лента блокираат, а не цела улица. :)

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
А ако се камперки со какво ќе им улетате?

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
Овие се камперите ваљда. Барем само една лента блокираат, а не цела улица. :)

Уште да имаа појма зашто се таму, ќе беше peachy. Да беше затворен тој дел од улицата, ќе беше подобро, вака е благо кажано небезбедно.

А ако се камперки со какво ќе им улетате?

Нема. Преку ден по некое бабче, ама на тие, осим со лек за остеопороза, не е препорачливо да се улета со друго.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.