Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 3286423 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
Добро де, не вели така законот.

Ама принципите за општо добро расположение во сообраќајот велат така. Зашто да застанам за да пројде пешак (или пешаци) и да чекам/изгубам 30-тина секунди, кога они моќе да се стрпат пола секунда да пројдам, па да си пројдат на раат?

Едит: Ме нервираат „мафтачи“.. Углавно пензионери што стојат на пешачки премин и ми мафтаат да пројдам.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
Домашно воспитание веќе доаѓа до израз.

шознам... мене БАШ домашното воспитание ми налага да пропуштам пешаци, имало или немало кола позади мене.

Точно, но ако домашното воспитание (воспитување) на пешакот му налага да ги пропушти 1-2-3-те возила по кои нема веќе никакви пречки да ја помине улцицата, тоа би го направил. Но пешакот што нема домашно воспитување, може да те изнервира. Сосема нормално, и сосема со право. Исто како и оние кои зборејќи на телефон истрчуваат на улица без да погледнат ниту за момент колку тона метал иде према нив.

Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
Едит: Ме нервираат „мафтачи“.. Углавно пензионери што стојат на пешачки премин и ми мафтаат да пројдам.

аууу да, типично постари мажи кои застануваат на сред пешачки и изиграваат сообраќајци. И уште не те контаат зашто пиздиш („шо се љутиш бе па еве те пуштам“). ПА ТИ СООБРАЌАЕЦ ЛИ СИ ПА ДА МЕ ПУШТАШ ИЛИ НЕ МЕ ПУШТАТШ све ти јебем проаѓај ако проаѓаш пизда ти ќорава!

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
Prasanja;
na semafor kade dve lenti se predvideni za levo kade ulicata e so tri lenti, na koja od ovie ddve lenti se priklucuva vo koa od drugite tri lenti ?  :-X

Druga tema koja dobro bi bilo sega navreme da ja rarabotime se tocacite i motorcinjata koi se dvizat nasekade, pa se slucuva dvizejki se pred tebe da ti presecat pat vo levo i prodolzat po pesacki da se dvizat...

Zaklucok: vo nasiot soobrakaj se sto e fizicki izvodlivo moze da ti se sluci. Spored toa korisno e navreme da a razrabotime temava so motorcinja i tocacive  :-\
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
лелееј

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
Ради „домашно воспитание“ сабајле пред ЈБТ ќе раздигаа еден човек на пешачки, ради тоа што две коли од внатрешните ленти застанаа да го пуштат да пројде, арно ама на еден образован тип со Шкода Румстер на лентата најблиску до тротоарот према ЈБТ, не му се чекаше, туку многу многу многу му се брзаше, пошто е он најбитен у свет, и се реши дека тоа е правиот момент да се убрза, пошто обичните идиотични смртници непотребно застанале за некоја бедна душа да помине на пешачки.

Ме нервираат стари луѓе на точак. Уствари поише ме плашат него ли што ме нервираат. Ме нервираат трактори/запрежни коли/моторчиња „приколици“ низ централно градско подрачје.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
Ако стартната улица има две ленти и двете одат лево во целната улица, тогаш би се вклучиле во двете најлеви ленти, соодветно.

Ова е исто како кога се вклучуваш од било која улица што ја сече Партизанска, на Партизанска. Секогаш има една лента што иде лево, а се вклучуваш во најлевата од трите ленти на Партизанска.

Отсутен BokiCactusic

• Сениор
  • Пораки: 3852
  • Боинг 747
Хаос е градов сообраќајна култура 0 :(

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
Поготово од пешаците, па велосипедистите, па скутерџиите, па тексистите, па паркинзите, па автобусите...

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Море маме им е*ем, се им е*ем хоштаплерско-комунистичко сунце им је*ем покварено лоповско, да им је*ем селското да им је*ем у сред ду*да да им го начукам педерастија жива.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18029
^ Те држи од вчера.

Отсутен BokiCactusic

• Сениор
  • Боинг 747
Море маме им е*ем, се им е*ем хоштаплерско-комунистичко сунце им је*ем покварено лоповско, да им је*ем селското да им је*ем у сред ду*да да им го начукам педерастија жива.
Се воспали малиот ахаххахаах

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18029
Му претрча некоја дроља (низ памет) вчера и забораи дека семафори постојат. Се потресе видно, вика "земи вози братучед, ја почињам на лесни дроги".

Отсутен BokiCactusic

• Сениор
  • Боинг 747

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
Босанците и Хрватите имаат така мрсни работи:

-dabogda te policija crtala kredom po autoputu
-jebem li ti nanine nane nanu
-Dabogda im´o pa nem´o