Денес ке му го скршев носот на еден шофер од градски сообраќај, све да му се изнае&ам неписмено и сељачко. Раскрсницата во Влае, чекаме на семафор на партизанска за да се сврти десно. Пред мене две возила чекаат за право, семафорот црвен, па јас, па автобус позади мене...Се пали зелено, тргаат двеве коли, тргнувам јас, да вртам десно, нормално има пешаци, застанувам, поминуваат луѓево а тој сељакот се расвире како незнам што, па уште тргна демек да ме заплаши да ми удри у кола...Отворив врата му се развикав и му кажав што му кажав и му викам застани да ти објаснам некој работи племето да ти го е&ам селско. И јас се тргнав преку споредното уличе, стигнав до автобуската и додека да дојдам до аутобусот, пошто пешки, отиде копитото. А ако му влезев у автобус, прва работа ке му ја лупнев главата од волан, а после што викаат ке го тепав додека да се усере, а после зошто се усрал...
Говедо сељачко, он има дозвола да вози патници, да вози у градски, и треба да биде пример за однесување во сообраќај и почитување на сообраќајни правила и прописи...
Арно, ама кој го вработил, сеа ми е јасно зошто све у државава ни е во оваква ситуација и како тера...