Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2913563 пати)

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #4005 на: 10 Јануари 2013, 07:58:28 am »
истово се дешава од мајчин дом накај булевар јане сандански.у левата лента да има 1-2 коли и ќе се најде пешко некој застанува у десна лента за право да иде,а позади 10 коли чекаат да свртат десно,пошто 90 посто на тој семафор десно идат накај три бисери

Кај мајчин дом најчесто има и во левата за право. И тогаш има логика и неговото застанување во десна. Ама ова што го објаснува Дени, сам на раскрсница и седи во крајна десна спремен за право, е дефинитивно е да го пукаш! А ако го заобиколиш и џандар те начека, има да те одере за погрешно престројување. 

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #4006 на: 10 Јануари 2013, 09:10:42 am »
истово се дешава од мајчин дом накај булевар јане сандански.у левата лента да има 1-2 коли и ќе се најде пешко некој застанува у десна лента за право да иде,а позади 10 коли чекаат да свртат десно,пошто 90 посто на тој семафор десно идат накај три бисери

Кај мајчин дом најчесто има и во левата за право. И тогаш има логика и неговото застанување во десна. Ама ова што го објаснува Дени, сам на раскрсница и седи во крајна десна спремен за право, е дефинитивно е да го пукаш! А ако го заобиколиш и џандар те начека, има да те одере за погрешно престројување. 
Од тие причини не заобиколувам. Несакам да си отворам работа.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #4007 на: 10 Јануари 2013, 09:17:09 am »
Вчера видов коњ на Бул Јане Сандански. Ја косеше травата ;D :D ;D

Иначе ме изнервира тоа што коњот не беше врзан.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #4008 на: 10 Јануари 2013, 09:40:17 am »

Колку што се сеќавам, таму нема дополнително светло за вртење десно (освен ако не ставиле у скоро време), така да, не прави разлика дали некој стои за право или не. Секако не (би требало да) смееш да свртиш десно. Џандар може да те одере и за тоа.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14721
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #4009 на: 10 Јануари 2013, 09:44:12 am »
Ме изнервира денес еден грк, на враќање од Прилеп го стигнувам и ни пет ни шест отвара џамот и фрла кеса со ѓубре во мене, му свирам и добив уште една. Како не возев некој FAP ќе поминев преку него, педер грчки.
Шо не застана на 1км пред него па кога ке наближи еден камен така поголем да му фрлеше.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #4010 на: 10 Јануари 2013, 09:45:11 am »
Neosvetleni sobiraci na plastika vo ruinirani motorcinja so prikolki polni so sisinja.

Socustvuvam so makata na lugeto i situacijata do koja zivotot gi donel...ali bre...staj nesto neka svetka pozadi...
Navecer koga ke go soberam i nego ke go recikliraat so se sisinjata sto gi mkne.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #4011 на: 10 Јануари 2013, 09:51:32 am »

Колку што се сеќавам, таму нема дополнително светло за вртење десно (освен ако не ставиле у скоро време), така да, не прави разлика дали некој стои за право или не. Секако не (би требало да) смееш да свртиш десно. Џандар може да те одере и за тоа.

има ставено дополнително зелено за десно, повеке од 2 години... кога го додадоа, во аеродором се славеше за тоа светло... претходно по 500 метри колони имаше насабајле во гужвите...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #4012 на: 10 Јануари 2013, 10:09:25 am »
Попови се лопови, адвокатите на -42 ги ставаат рацете во своите џебови ;D.

Дени, сакаш уште муниција или сакаш поголем калибар?
Кога го збореа ова од металсторм го чекав да искочи. Многу интересна идеја.

Нивната поента е да се испалат што е можно повеќе куршуми во секунда (1.000.000 во минута) за да нема време метата или пушката да се измрда од место. И всучношност постигнуваат (со пиштолот) да испалат 3-8 куршуми и сите да поминат низ само една дупка во метата.

Практично.

Или предлагаш нешто преверено?

?

Mислам дека Германците го направија Густав само заради ваков народ што застанува на најдесна лента.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #4013 на: 10 Јануари 2013, 10:10:24 am »
има ставено дополнително зелено за десно, повеке од 2 години... кога го додадоа, во аеродором се славеше за тоа светло... претходно по 500 метри колони имаше насабајле во гужвите...

Оукеј, онда не сум го приметил. Знам дека порано немаше таму допунско зелено :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
« Одговори #4014 на: 10 Јануари 2013, 10:15:49 am »
@Deni, Овакво:

И меракот да си го напраиш... Седнеш на тераса, кафица - мафица, си нанишаниш убаво, и само еднаш опалиш..и после на раат да те снема пошто си на 2-3км од местото.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #4015 на: 10 Јануари 2013, 10:19:17 am »
@Deni, Овакво:

[imфгхg]http://elektron.tmf.bg.ac.rs/user/bojan/inf/rifles/sniper/12.7mm_m93/12.7mm_m93_crna-strela_05.jpg[/img]

И меракот да си го напраиш... Седнеш на тераса, кафица - мафица, си нанишаниш убаво, и само еднаш опалиш..и после на раат да те снема пошто си на 2-3км од местото.
Ќе не стегнеше Атанас Велики со вакво кога го сликавме мерцедесот. :) :)  :) :) :) :) :)

Дефиниција за зборот:

„Натенане“.

дечково баш на кола се вежба.

А за во кола веќе си го нарачав следново. 3:20
« Последно менување: 10 Јануари 2013, 10:37:22 am Deni »

Отсутен Dekio7

• Редовен
  • Пораки: 2601
« Одговори #4016 на: 10 Јануари 2013, 10:58:16 am »
Шо не застана на 1км пред него па кога ке наближи еден камен така поголем да му фрлеше.
Имав шише со сок, сакав да му го фрлам да види како е, ама неќев да слегвам на ниво на отупеноста негова!

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14721
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #4017 на: 10 Јануари 2013, 10:59:58 am »
Абе какво ниво,го фаќаш и го тепаш за памет.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7566
« Одговори #4018 на: 10 Јануари 2013, 11:07:31 am »
Не ми се верува дека никој не ја спомна АА-12...

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #4019 на: 17 Јануари 2013, 18:37:52 pm »
Ауто аналфабети кој мислат ако купиле нова кола може да се курчат на две децении постара.

Никаков респект и никакво познавање, може само ауспух да гледаат.