Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2914205 пати)

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7228
  • French diamond
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #4020 на: 17 Јануари 2013, 19:02:50 pm »
Дожд и долги светла од спротивна страна, низ град  >:( И јас будала го жалам, пушти му долго ксенон, нека се лупни негде...

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #4021 на: 17 Јануари 2013, 23:04:57 pm »
Дожд и долги светла од спротивна страна, низ град  >:( И јас будала го жалам, пушти му долго ксенон, нека се лупни негде...

маката е што може и во тебе да лупне...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #4022 на: 18 Јануари 2013, 18:13:45 pm »
Денес не ме пуштаа да се престројам, други ме блокираа за да се убацат у спротивна лента преку две пуни ленти, но ништо не ме изнервира ко стоката шо фрли пластична флаша од пол литро кока кола преку прозор. Па пичка му матер бре, па бар контејнери има на секој 150 метра.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #4023 на: 18 Јануари 2013, 18:26:40 pm »
CuoreSportivo брате ... не се нервирај !!! Нај активен си на темава :) Како беше она - пивото у рука и на тенане ;)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #4024 на: 18 Јануари 2013, 18:28:05 pm »
Ладно е сега за пиво, чекам да затопли :D

Иначе уз пивце возејќи накај дома, мува не ме лази.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #4025 на: 18 Јануари 2013, 18:31:11 pm »
Значи ти си у ствари по иневиран у сообраќајот у зима? :D E имаш право, ладно е и крвните садови се стегаат...послаба циркулација у мозокот... РАКИЈА бе брате, connecting people ! ;D и no problemo :D

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #4026 на: 18 Јануари 2013, 18:32:22 pm »
Па како да не се нервираш, намалена видливост, приучени шофери, и најбитното прљава кола возам, два дена неможе чиста да остане :D

Ај среќа февруар е 28 дена и после доаѓа 7 месечен рај.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16758
  • Keep it 100
« Одговори #4027 на: 18 Јануари 2013, 19:14:11 pm »
Куоре носи си едно вакво во кола, ем одма ќе ти ја снема нервозата, ем ќе не спасиш сите од такви "возачи"

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
« Одговори #4028 на: 19 Јануари 2013, 16:39:22 pm »
Денес ке му го скршев носот на еден шофер од градски сообраќај, све да му се изнае&ам неписмено и сељачко. Раскрсницата во Влае, чекаме на семафор на партизанска за да се сврти десно. Пред мене две возила чекаат за право, семафорот црвен, па јас, па автобус позади мене...Се пали зелено, тргаат двеве коли, тргнувам јас, да вртам десно, нормално има пешаци, застанувам, поминуваат луѓево а тој сељакот се расвире како незнам што, па уште тргна демек да ме заплаши да ми удри у кола...Отворив врата му се развикав и му кажав што му кажав и му викам застани да ти објаснам некој работи племето да ти го е&ам селско. И јас се тргнав преку споредното уличе, стигнав до автобуската и додека да дојдам до аутобусот, пошто пешки, отиде копитото. А ако му влезев у автобус, прва работа ке му ја лупнев главата од волан, а после што викаат ке го тепав додека да се усере, а после зошто се усрал...
Говедо сељачко, он има дозвола да вози патници, да вози у градски, и треба да биде пример за однесување во сообраќај и почитување на сообраќајни правила и прописи...
Арно, ама кој го вработил, сеа ми е јасно зошто све у државава ни е во оваква ситуација и како тера...

Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #4029 на: 19 Јануари 2013, 20:00:05 pm »
Отворив врата му се развикав и му кажав што му кажав и му викам застани да ти објаснам некој работи племето да ти го е&ам селско. И јас се тргнав преку споредното уличе, стигнав до автобуската и додека да дојдам до аутобусот, пошто пешки, отиде копитото. А ако му влезев у автобус, прва работа ке му ја лупнев главата од волан, а после што викаат ке го тепав додека да се усере, а после зошто се усрал...

многу гнев се собрал во тебе друже... чилакс!

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #4030 на: 19 Јануари 2013, 20:24:42 pm »
I jas odvreme navreme po sposok gi karam ovie od JSP, no mora da ima nekoj nacin oficijalno da bidat prijaveni vo Policija- i nivnata vnatresna kontrola...
Apa ednas me naluti eden taxist, na sred ulicka ceka nekoi patnici namesto da se trgne nastrana... Jas doagam od sprotivna nasoka ama tuka cela ulica iskopana i propadnata, mu velam ; Stosi zastanal na sred ulica, mi veli pa ete ti ja lentata (taja cela iskopana u dupka) kao koj te e-be :))
Neznam odkajmi tekna u toj moment, toj nadvor od kola a jas po negovata preporaka doagam do negovata kola (od sprotiven pravec) na 5cm prilepen do negovoto taxi stignav i isklucuvam kontakt. Ovoj me gleda jas si se smeskam zemam mobiljka i pocnuvam da baram drugarcinja za bla bla... Sega  saka da vleze vo kolata ama nemoze :)) bara od mene mesto zada vleze i jas adekvatno na negovoto "koj te e-bebe" vlezisi :)))  vide nevide mora da vleze od druga strana se maci od drugata predna vrata da vleze jas totalno nezainteresiran si zboram na tel :)) odkoga vidov deka ubavo go iznamaciv zavrsiv so razgovorot i si otidovvv :))
Se nsdevam deka covekot go izvlekol naravoucenieto :))
I jas se javuvam na dispecerite bidejki odvreme navreme sme im klienti...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #4031 на: 19 Јануари 2013, 20:28:01 pm »
Возач од ЈСП не сум пријавил сеуште, ама редовно се јавувам по такси компании да пријавам коа некој нивни „штитеник“ прави глупости.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
« Одговори #4032 на: 19 Јануари 2013, 20:31:44 pm »

многу гнев се собрал во тебе друже... чилакс!

Да. Мизерија невидена. Никој не ме извадил така од такт! Требаше да ги изгазам луѓето за он да не почека 5 секунди. Клошар необразуван.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9231
« Одговори #4033 на: 19 Јануари 2013, 21:02:20 pm »
Возач од ЈСП не сум пријавил сеуште, ама редовно се јавувам по такси компании да пријавам коа некој нивни „штитеник“ прави глупости.

мислам дека само кај овие што не се нивни колите има некое значење ако ги пријавиш, ова другиве јок бе.
така барем мислам

Отсутен negoznam

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 535
« Одговори #4034 на: 19 Јануари 2013, 21:34:23 pm »

мислам дека само кај овие што не се нивни колите има некое значење ако ги пријавиш, ова другиве јок бе.
така барем мислам

Во секоја такси компанија доколку пријавиш несоодветно однесување/возење, без разлика чива кола е следува санкција и тоа најчесто исклучување од радио станица(примање позиви) на 12/24 часа. Така да слободно пријавувајте ги несовесните таксисти(јес да се сите такви). Јас редовно пријавувам будали со надеж дека ќе им дојде памет малце.