Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2701768 пати)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6185
  • 69
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #3405 на: 12 Декември 2012, 01:12:49 am »
Но, ако некој кретен, на кој не му е мил животот, решил да скокне од зад паркирана кола директно на коловоз, без да види дали наидува кола, заслужува да го прегазиш.

А бе вреди не вреди, разбери ти ке си крив во секој случај!
Тоа е муабетот. И тука се живее и така се функционира и тоа не може да се промени...
Затоа секогаш се отвараат 4 очи и мора да се пази...Нервира тоа, ама јбга...И да излезеш од кола да го исчукаш без да му кажеш зошто тоа го имаш направено, пак џабе...пак ти ке си крив...У секоја можна ситуација ти си крив кога си у кола...
И тоа што го кажа за Куманово...Кога у Скопје 80% се копитари, можам да замислам а и сум видел што се дешава кај вас...Немам коментар, но затоа, со 4 очи широко отворени...

Репликата за пешачки беше за Day Walker, да не ги дуплирам постовите...Не беше наменета за тебе..Пошто неколку последователни беа...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #3406 на: 12 Декември 2012, 01:14:31 am »
Nisto ne me nervira nedelava:
- Skrateno rabotno vreme od 9:30 do 15h.
- 50 denari parking cel den kaj Olimpiski..

Like a boss.

Кај работиш? :)

Na Leningradska Br.100..do Fond za Zdravstvo.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7339
« Одговори #3407 на: 12 Декември 2012, 01:18:28 am »
Но, ако некој кретен, на кој не му е мил животот, решил да скокне од зад паркирана кола директно на коловоз, без да види дали наидува кола, заслужува да го прегазиш.

А бе вреди не вреди, разбери ти ке си крив во секој случај!
Тоа е муабетот. И тука се живее и така се функционира и тоа не може да се промени...
Затоа секогаш се отвараат 4 очи и мора да се пази...Нервира тоа, ама јбга...И да излезеш од кола да го исчукаш без да му кажеш зошто тоа го имаш направено, пак џабе...пак ти ке си крив...У секоја можна ситуација ти си крив кога си у кола...
И тоа што го кажа за Куманово...Кога у Скопје 80% се копитари, можам да замислам а и сум видел што се дешава кај вас...Немам коментар, но затоа, со 4 очи широко отворени...

Репликата за пешачки беше за Day Walker, да не ги дуплирам постовите...Не беше наменета за тебе..Пошто неколку последователни беа...

Toa e тоа што сакав да го кажам, мора да пазиш за секој кретен кој нема основна пешачка култура. Би вовел казни од 300-400 Е и за нив. Само така ке се опамети народов.

Na Leningradska Br.100..do Fond za Zdravstvo.

good one.  :D

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #3408 на: 12 Декември 2012, 01:21:21 am »
Да се надоврзам, секогаш ама секогаш пропуштам пешаци :) него муабетот ми беше, односно ситуацијата беше, возам едвај 30 и наеднаш мајка и дете кои идат по тротар ( свртени со грб кон мене) вртат лево и сака да помине улица. Ја у тој момент се наоѓам некој 5-6 метра од пешачкиот, она ме гледа дека доаѓам и наместо да застане она се утрчува, ја морам да почнам да кочам одма, го правам тоа, али со ол сизн гумите патеката на кочење не ми у најдобра форма ( да моја грешка!!!!) али ипак, кога си со дете мори не 4 не 16 туку 166 очи отворени! Ајде мене ме помина, ама од другата лента типче едно што беше позалетано ќе ја собереше немаше ни да примети.
Значи да, сум за да се препуштаат пешаци и го правам тоа, ама некогаш неможе некој од така да му текне да помине улица, кочниците не секогаш укопуваат у место! уствари никогаш не го прават тоа!

А за снегот, се сложувам потполно дека не се чисти и дека повисоки луѓе се криви, ама кога веќе некој го чисти својот двор/пред врата/тротоар пред својата куќа, може многу убаво да направи едно купче залепено до оградата, а не да го фрла на улица за "ние колите да го разгазиме и ќе се растопи" -- Лани така пред СП маркет го чистеше еден тротоарот ми фрли директно на хауба снег, испаничив ептен мислев човек качив на хауба, срце ми застана :)

И стварно сум многу релаксиран кога возам, ретко ме вадат ситуации од такт, овде само пишувам повеќе што ми пречи, а не што ме нервира :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43915
  • Il Moderatore
« Одговори #3409 на: 12 Декември 2012, 07:04:02 am »
Nisto ne me nervira nedelava:

Like a boss.

И мене богами. Се наоружав со „нерви“, за цела недела. Празници доаѓаат, луѓето во Скопје почнуваат екстремно да се глупираат поради „новогодишни трески“ и останати глупости. Само нерви и трпение. Знам дека некогаш ќе се одам и враќам повеќе од саат време до работа и назад во еден правец и тоа ќе трае до Јануари...

BTW, се согласувам со SaleSK за пешаците. И они не би иделе пешки на ова „погано“ време да не мораат. Толеранција малку кон нив, поготово кон постарите.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #3410 на: 12 Декември 2012, 08:53:23 am »
Денес мераци за возење, живо пиле нема :D

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8535
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #3411 на: 12 Декември 2012, 09:25:11 am »
СалеСК

Ок си е се тоа, многу си во право. Ете и јас верувал или не како потенцијална опасност обавезно астанувам на пешачки, значи како болен сум да застанам. Сакам даиспочитувам чувствата и предноста на пешацитеза која имам потреба кога јас сум пешак. Пошто ние сите понекогаш пешки одиме. Само знам некој кога ме дупи на пешачки и мисли дека е на манекенска писта да го исплашам малце :)

Ама поентата е што има малоумни, на вакви временски услови кае се вози со 40-50 ти рипа пред кола како суво да е, треба да се има осет да дека не се кочи лесно, дека и да сакаш, стварно и искрено да сакаш да застанеш ќе го убиеш. Тоа е проблемот.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7119
« Одговори #3412 на: 12 Декември 2012, 09:34:36 am »
Не можам да ги разберам КРЕТЕНИВЕ што дошле до повеќе пари на ваков или онаков начин во државава и мислат дека они се над сите смртници и дека само они треба да постојат на светов..... ДАЛИ некој во Германија или било каде би се понашал вака, па за што к*р ставија камери по раскрсници?? Дали некој воопшто реагира кај нас на насилничко возењи или знаат само да ти наплатат казна зашто возиш 75 наместо 60 ??

Еве тазе слика од сабајлево, сликано кај алумина, на семафорите. Дечкото со Аудито си помина ладно во спротивна лента па после на црвено преку коли застанати... АЛООООО ШТО СИ ЗАМИШЉА ?!?!?!?

Таблицата на господинот e SK-0008-AD

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #3413 на: 12 Декември 2012, 09:37:57 am »
Стварно тешка некоја кретенчина.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55047
  • Махер
« Одговори #3414 на: 12 Декември 2012, 09:51:05 am »
ПРИЈАВЕ БЕ ДРУЖЕ. Анонимно сосе сликава. Ајт.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7119
« Одговори #3415 на: 12 Декември 2012, 09:58:16 am »
Зар има такво нешто кај нас ???

ДАЈ ОДМА кај да се обратам. Не ми е дали некој поминал на црвено или на жолто... али ова.... ова е со предумисла!

Цитат
предумисла

(едн.)
Вид збор: Именка, женски род
Однапред смислена намера за извршување на некаков чин, дело.
Англиски: premeditation
Употреба: Правда
Примери:
Престапот е извршен со предумисла.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10987
  • 430i
« Одговори #3416 на: 12 Декември 2012, 10:09:14 am »
Да не му се какало, па брзал ???

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #3417 на: 12 Декември 2012, 10:10:58 am »
Ама поентата е што има малоумни, на вакви временски услови кае се вози со 40-50 ти рипа пред кола како суво да е, треба да се има осет да дека не се кочи лесно, дека и да сакаш, стварно и искрено да сакаш да застанеш ќе го убиеш. Тоа е проблемот.

мене лани ми се деси таков не убав момент-лош момент.. се смрзнав... во принцип и јас секогаш пропуштам пешаци... ама овој пат спроти бисер, одма после автобуската... на еден од нај фреквентните пешачки премини БЕЗ СЕМАФОР, значи МОРАШ да ги пропуштиш пешаците... со само 25-30 возев во средна лента, а во лева и десна веке застанти коли пред пешаќкиот, замрзнато се, на 15 метри пред пешачкиот почињам да кочам, а волваков со се неговите 1,8 тона тежина си продолжи право,  како во лер да сум го пуштил, а пак пред мене гледам пешациве у огромна количина (можда 30 луге) си проаѓаат мртви ладни, без да сврти глава било кој... на 2-3 метра пред пешачки се обесив на свирка, среќа што успеаја да се разбегаат... хируршки прецизно без да занесе си пројде колава меѓу двете застанати, продолжи право преку пешачкиот и застана на 3 метра после пешачкиот...  

НЕМАТЕ ПОЈМА каква ладна пот и во која количина ми излезе на кожа во рок од 2 секунди... излегов од кола и почнав да им се извинувам на лугето.. еден почна да се дере како ке сум го утепал и него и жена му, друг застана вика нема гајле, па се изнајде еден дечко и почна да им се дере он на нив дека нели видоа дека неможам да застанам дека сите тркала блокирани лизгаат на мразот... СТРАШНО... да не му се деси на некој да го доживее ова, а камо ли да се деси нешто пострашно...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55047
  • Махер
« Одговори #3418 на: 12 Декември 2012, 10:11:04 am »
Се иср@л во казанче со предумисла?

Многу ме вадат од кожа пешаци што те гледаат дека си на 5 метри од пешачкиот и возиш 50кмч, и си тргаат да поминат улица. (А претходно си биле на островце - не згазиле на пешачки)

Мој, мој...

Па добро дали се нормални? Тоа е еднакво на самоубиство. Значи јас и да сакам, неможам во 5 метри да застанам. И тоа они добро го знаат. Него треба да корне АБС и да маневрирам за да ги заобиколам. Ова е злоупотреба за законско право.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43915
  • Il Moderatore
« Одговори #3419 на: 12 Декември 2012, 10:12:03 am »
Да не му се какало, па брзал ???
Тоа веќе  е со зорт не со предумисла :D :D BTW, има VC во мекдоналдс и во веро :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.