Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2701262 пати)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6185
  • 69
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #3420 на: 12 Декември 2012, 10:14:47 am »
Ама поентата е што има малоумни, на вакви временски услови кае се вози со 40-50 ти рипа пред кола како суво да е, треба да се има осет да дека не се кочи лесно, дека и да сакаш, стварно и искрено да сакаш да застанеш ќе го убиеш. Тоа е проблемот.

мене лани ми се деси таков не убав момент-лош момент.. се смрзнав... во принцип и јас секогаш пропуштам пешаци... ама овој пат спроти бисер, одма после автобуската... на еден од нај фреквентните пешачки премини БЕЗ СЕМАФОР, значи МОРАШ да ги пропуштиш пешаците... со само 25-30 возев во средна лента, а во лева и десна веке застанти коли пред пешаќкиот, замрзнато се, на 15 метри пред пешачкиот почињам да кочам, а волваков со се неговите 1,8 тона тежина си продолжи право,  како во лер да сум го пуштил, а пак пред мене гледам пешациве у огромна количина (можда 30 луге) си проаѓаат мртви ладни, без да сврти глава било кој... на 2-3 метра пред пешачки се обесив на свирка, среќа што успеаја да се разбегаат... хируршки прецизно без да занесе си пројде колава меѓу двете застанати, продолжи право преку пешачкиот и застана на 3 метра после пешачкиот...  

НЕМАТЕ ПОЈМА каква ладна пот и во која количина ми излезе на кожа во рок од 2 секунди... излегов од кола и почнав да им се извинувам на лугето.. еден почна да се дере како ке сум го утепал и него и жена му, друг застана вика нема гајле, па се изнајде еден дечко и почна да им се дере он на нив дека нели видоа дека неможам да застанам дека сите тркала блокирани лизгаат на мразот... СТРАШНО... да не му се деси на некој да го доживее ова, а камо ли да се деси нешто пострашно...

Тоа е она кое е најстрашно...
Првично секогаш како возачи ние сме криви било што и да се деси, а после пешаците. Нив не ги коментирам...Секогаш како пешак јас внимавам на овакви ствари, но не внимаваат сите..
Е баш тие што не внимаваат, ради нив се случува се и сешто, затоа и викам, ние како возачи во тој момент мора да внимаваме!!!
Инаку по секоја цена сме криви...
АЈ мање више казна, не казна, замисли, пу пу скраја да е, цел живот некого на душа да го носиш! Никому, па ни на душман не го посакувам тоа...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #3421 на: 12 Декември 2012, 10:29:41 am »
Многу ме вадат од кожа пешаци што те гледаат дека си на 5 метри од пешачкиот и возиш 50кмч, и си тргаат да поминат улица. (А претходно си биле на островце - не згазиле на пешачки)

a зошто возиш 50 на саат на 5 метра од пешачки кога гледаш дека има луѓе? Зошто ПРЕТПОСТАВУВАШ дека тој ќе те види дека ШИБАШ 50 на саат без намера да застанеш? Што ако е ќор дедо? Или замислен дечко кој раскинал пред 20 минути со женската? Или климактерична домаќинка со хороскоп и 20 дијазепами у одвеаниот мозок?

ако опнеш некого на пешачки го јадеш ВО СЕКОЈ СЛУЧАЈ на суд. И тоа е така со добра причина.

Пешачки пред тебе? Намалуваш брзина! Пешачки со луѓе од двете страни? Застануваш. Затоа ги цртаат наа оолкави од километар да го видиш! Пешакот е апсолутно неприкосновен (барем у цивилизираниот свет, кај нас уште има остатоци од историскиото перцепирање на колата како суверенот, а пешакот како подредениот во сообраќајот)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #3422 на: 12 Декември 2012, 10:46:29 am »
Nisto ne me nervira nedelava:
- Skrateno rabotno vreme od 9:30 do 15h.
- 50 denari parking cel den kaj Olimpiski..

Like a boss.

Кај работиш? :)

Na Leningradska Br.100..do Fond za Zdravstvo.

Во комшилук си ми бил :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #3423 на: 12 Декември 2012, 12:39:09 pm »
Se iselivme od Paloma Bjanka vikendot koga carclub slavese rodenden.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #3424 на: 12 Декември 2012, 12:43:19 pm »
Кој апсурд, 50 денара дневно а ја платив 50 денара за 10 минути, не ми се оставаше кола пред социјално :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55047
  • Махер
« Одговори #3425 на: 12 Декември 2012, 12:49:30 pm »
Многу ме вадат од кожа пешаци што те гледаат дека си на 5 метри од пешачкиот и возиш 50кмч, и си тргаат да поминат улица. (А претходно си биле на островце - не згазиле на пешачки)

a зошто возиш 50 на саат на 5 метра од пешачки кога гледаш дека има луѓе? Зошто ПРЕТПОСТАВУВАШ дека тој ќе те види дека ШИБАШ 50 на саат без намера да застанеш? Што ако е ќор дедо? Или замислен дечко кој раскинал пред 20 минути со женската? Или климактерична домаќинка со хороскоп и 20 дијазепами у одвеаниот мозок?

ако опнеш некого на пешачки го јадеш ВО СЕКОЈ СЛУЧАЈ на суд. И тоа е така со добра причина.

Пешачки пред тебе? Намалуваш брзина! Пешачки со луѓе од двете страни? Застануваш. Затоа ги цртаат наа оолкави од километар да го видиш! Пешакот е апсолутно неприкосновен (барем у цивилизираниот свет, кај нас уште има остатоци од историскиото перцепирање на колата како суверенот, а пешакот како подредениот во сообраќајот)
Sekoja cest. Zborovite "sibas" i "50kmc" ne gi imav dosega sretnato vo edna ista recenica.
Ova se novi i novi dostignuvanja vo segmentot inatenje.
Bravo, bravo.

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
« Одговори #3426 на: 12 Декември 2012, 12:52:31 pm »
Не можам да ги разберам КРЕТЕНИВЕ што дошле до повеќе пари на ваков или онаков начин во државава и мислат дека они се над сите смртници и дека само они треба да постојат на светов..... ДАЛИ некој во Германија или било каде би се понашал вака, па за што к*р ставија камери по раскрсници?? Дали некој воопшто реагира кај нас на насилничко возењи или знаат само да ти наплатат казна зашто возиш 75 наместо 60 ??

Еве тазе слика од сабајлево, сликано кај алумина, на семафорите. Дечкото со Аудито си помина ладно во спротивна лента па после на црвено преку коли застанати... АЛООООО ШТО СИ ЗАМИШЉА ?!?!?!?

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Таблицата на господинот e SK-0008-AD
На истава раскрсница, истава случка. Само беше ауди а3 црвено. Ги заобиколи сите коли и помина на црвено. Како в село шо ги поминуваат "раскрниците" така и овде си мислат дека треба. Забораваат дека некој мислел за безбедноста на сите и поставил семафор и означил која лента за каде е!!!

Ко од планина да слегле....

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #3427 на: 12 Декември 2012, 12:53:36 pm »
50 кмч 5 метра од пешачки на снег ?

:D

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
« Одговори #3428 на: 12 Декември 2012, 12:56:13 pm »

А семафорите за пешаци што се ставени,зарем зелено кога ми свети на мене и на други учесници во сообраќајот,јас да застанам треба па некој од позади да ме акне и да ми се одмили и возење и се..?
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #3429 на: 12 Декември 2012, 12:59:10 pm »
Не можам да ги разберам КРЕТЕНИВЕ што дошле до повеќе пари на ваков или онаков начин во државава и мислат дека они се над сите смртници и дека само они треба да постојат на светов..... ДАЛИ некој во Германија или било каде би се понашал вака, па за што к*р ставија камери по раскрсници?? Дали некој воопшто реагира кај нас на насилничко возењи или знаат само да ти наплатат казна зашто возиш 75 наместо 60 ??

Еве тазе слика од сабајлево, сликано кај алумина, на семафорите. Дечкото со Аудито си помина ладно во спротивна лента па после на црвено преку коли застанати... АЛООООО ШТО СИ ЗАМИШЉА ?!?!?!?

[img]http://img28.imageshack.us/img28/4789/imag0216l.jpg

Таблицата на господинот e SK-0008-AD

prva prilika mu ja grebam so kluc

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
« Одговори #3430 на: 12 Декември 2012, 12:59:52 pm »
А ако те фати..?
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #3431 на: 12 Декември 2012, 13:03:48 pm »
А семафорите за пешаци што се ставени,зарем зелено кога ми свети на мене и на други учесници во сообраќајот,јас да застанам треба па некој од позади да ме акне и да ми се одмили и возење и се..?

зборам кај што нема семафори

Sekoja cest. Zborovite "sibas" i "50kmc" ne gi imav dosega sretnato vo edna ista recenica.

Колку метри ти требаат да закочиш од 50 до 0 км/ч?

а) Повеќе од 5 метри
б) Помалку од 5 метри
в) Немам појма

одбери а, б или в

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #3432 на: 12 Декември 2012, 13:04:57 pm »
ke mu izgraviram: 'na cvreno se stoi, na zeleno se vozi'.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55047
  • Махер
« Одговори #3433 на: 12 Декември 2012, 13:13:14 pm »

зборам кај што нема семафори

Колку метри ти требаат да закочиш од 50 до 0 км/ч?

а) Повеќе од 5 метри
б) Помалку од 5 метри
в) Немам појма

одбери а, б или в
Se naogjas pred pesacki so kola. Vozis celi 18kmc kako i sekogas (ocigledno). Se naogjas na 9 milimetri od pesacki.

Kolkavo rastojanie ti treba da zastanes od 18kmc?
A) pomalku od 9mm
B) poveke od 9mm
C) nemam pojma
D) ke se inaetam do 101
E) ke prodolzam da vozam 18kmc na avtopat kako i do sega
F) najpameten na svet sum.
G) slusaj sto zboram, ne gledaj sto pravam
H) ke se obidam (ocajno neuspesno) da kontriram na sve zivo

Izberi 4 od ponudenite.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #3434 на: 12 Декември 2012, 13:14:49 pm »
ke mu izgraviram: 'na cvreno se stoi, na zeleno se vozi'.

Imase tema za vakvite na onnet: " bogati i slavni".